Geleceğin Bilimi Forumu, Beykoz'da başladı

  • 0
  • 10579
Geleceğin Bilimi Forumu, Beykoz'da başladı
Geleceğin Bilimi Forumu, Beykoz'da başladı
Geleceğin Bilimi Forumu, Beykoz'da başladı
Geleceğin Bilimi Forumu, Beykoz'da başladı
Geleceğin Bilimi Forumu, Beykoz'da başladı
Geleceğin Bilimi Forumu, Beykoz'da başladı

Geleceğin Bilimi Forumu, Beykoz Kavacık'taki Medipol Üniversitesi Güney Kampüsünde başladı.

Bilimi popülerleştirme, yeni fikirler oluşturma, gençleri üretmeye ve gelişmeye teşvik etme amacıyla farklı dallarda alanında uzman kişileri bir araya getiren organizasyon 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı kapsamında ‘Öze Dönüş’ temasıyla bu yıl 4. kez düzenlendi.

Milli Teknoloji Hamlesi”, “Sağlıkta Yapay Zekâ”, “Siber Güvenlik”, “Girişimcilik” ve “Nurettin Topçu” başlıklarının tartışıldığı forumda atölye çalışmaları da gerçekleştirildi.

İstanbul Medipol Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü Dr. İlker Köse, sanat, inovasyon ve girişimcilik kelimelerinin altını çizdi.

Köse, "Teknik kelime isimlerine sanat derdik. Eski teknik liselerimizin adı sanat okuluydu. Çok değil 30-40 yıl kadar önce teknik demezdik, sanat derdik. Art kelimesi, tekno kelimesinin Yunanca karşılığıdır. Bir diğer kavram inovasyon, yenilik, yenilikçilik. Bizim büyüklerimiz her perşembe akşamı sela okunduktan sonra iman yenileme yaparlardı. Üçüncü kelimemiz de girişimcilik. 'Çalışan Allah'ın dostudur' levhalarımız vardı. Girişimci, bizim dünyamızda çok saygın bir pozisyondur. Her milletin ayağının yere sürttüğü dönemler olabilir, sizler sayesinde yeniden ayağa kalkıyoruz." dedi.

Forum açılışında katılımcılara hitap eden İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, 20. yüzyılın dünyada çok acı izler bıraktığını, 21. yüzyılın ilk çeyreğinin de insanları petrol olarak acımasız zihniyet nedeniyle parlak olmadığını söyledi.

Düşünceyi sınırlamamanın geleceğe ışık tutacağını söyleyen Aydın, bilim insanı Prof. Dr. Fuat Sezgin'i ziyaretinde yaşadığı bir anekdotu paylaştı.

Aydın, "Prof. Dr. Fuat Sezgin’i hasta yatağında ziyaret ettiğimde, 'ben özgür bir insanım beni bu dört duvar arasında sıkıştırmayın' demişti. Bilgi ve tecrübemizle, ufuk çizginizi alabildiğince uzağa götürebilirsiniz. Ellerinizdeki bu potansiyeli gelecekte iyi kullanmanız noktasında sizi uyarıyorum." diye konuştu.

 Öze dönüş temasını Mevlana'nın pergel metaforuyla birleştirilebileceğini dile getiren Sabahattin Aydın, şunları söyledi:

"Öze dönüş temalıyla ilgili de şu söylenebilir. Mevlana metaforunu bilirsiniz. Pergel metaforu vardır. Bir ayağınız merkezdedir, özdedir. Diğer ayağınızla dolaşırsınız. Pergelin diğer ayağıyla fiziki anlamda tüm dünyayı, hayal ve düşünce anlamında tüm evreni rahatlıkla dolaşabilirsiniz. Geleceğin bilgi forumundaki bu öze dönüş temasını bu pergel metaforuyla birleştirdiğinizde sonsuza kadar gidecek bir hayal dünyasıyla birleştirmek mümkün."  

Geleceğin Bilimi Forumuna Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Direktörü Mehmet Serdar Tufan, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Dr. Orkun Hasekioğlu, ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Bekar, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Lokman Kuzu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zübeyir Gökhan, İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın ve Geleceğin Bilimi Forumu Koordinatörü aynı zamanda İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Muhammed İkbal Alp de katıldı.

Forum, yarın saat 16.00'ya kadar devam edecek.  

Haber Merkezi

Beykoz sağlık camiasında sporun kardeşliği
Önceki Beykoz sağlık camiasında sporun kardeşliği
Tiyatrocular sorunlarını Beykoz'da masaya yatırdı
Sonraki Tiyatrocular sorunlarını Beykoz'da masaya yatırdı
Yorumlar (0 Yorum)

Bu içeriğe yorum yapılmadı, yorum yapmak ister misin?

Yorum Yaz