Bu gece pek mübarek bir gecedir.

  • 0
  • 2327

Regâib Gecesi Hakkında:

AllâhüTe’âlâ’nın ilâhi ihsân ve ma’nevî hediyelerinin diğer zamanlardan daha çok tecelli etmesi, samimi kalple Allah (cc.)’ya yönelenlerin affedilmelerinin çokça ümit edilmesi ve mümînlerin samimiyet ve arzuyla Allâhü Te’âlâ’ya yönelmeleri sebebiyle bu geceye Regâib denilmiştir.

Regâib, arapça bir kelimedir ve "reğa-be" kökünden gelmektedir.

"Reğa-be", kelime olarak, herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek demektir.

"Reğîb" kelimesi ise, "reğabe"'den türemiş olan bir isimdir ve kendisine rağbet edilen, arzulanan, taleb edilen şey demektir.

Müennesi, "reğîbe"dir. "Reğîbe"nin çoğulu da "REGÂİB" dir. Rağbet edilen, çok istek gören, beğenilen anlamlarına gelmektedir. Receb ayının ilk cuma gecesine Regaib gecesi denir.

Resûlullah (s.a.v.) buyurdular ki: “Receb’in ilk Cuma gecesini ihyâ edene AllâhuTe’âlâ kabir azâbı yapmaz. Dualarını kabul eder. Yalnız, yedi kimseyi affetmez ve duâlarını kabul etmez:

Faiz alan veya veren, Müslümanları aşağı gören, anasına babasına eziyet edip karşı gelen çocuk; Müslüman olan ve şerîatedîne uyan kocasını dinlemeyen kadın, şarkı ve çalgıcılığı sanat edinenler, livâta ve zina edenler, beş vakit namazı kılmayanlar.”

Receb ayı tevbe ve istiğfar ayıdır. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)' ın Ramazan ayından sonra en çok oruç tuttuğu ay Receb ayıdır. Bu Receb ayında oruç tutmanın muazzam, muhteşem sevapları var…

Bu gece Resûlullah (s.a.v.) için salat ü selâm getirmek, O’nun varlığıyla iftihâr ettiğimizin en temel göstergesidir. Ayrıca sıkıntıda olan tüm Müslümanlara duâ edilmesi tavsiye edilir.

Yine rivâyet edildi ki: “Receb’in ilk Cuma gecesinin (Regaib’in) üçte biri geçince, bütün melekler Receb ayında oruç tutanlar için istiğfâr ederler.”

Regâib Gecesi pek mübârek bir gece olduğundan bu geceden gaflet etmeyerek bol bol KUR’ÂN okunmalıdır. Bu gece ibâdet ve taatle, zikir ve fikirle, tevbe ve istiğfârile, salât ü selâmla, duâ ve niyâzla geçirmelidir. Günahlarını göz önüne getirerek ve son istiğfârı imiş gibi kalb, kalıp ve dili birleştirerek gönülden tevbe ve istiğfâra devam etmelidir.Regâib ve diğer mübarek gecelerinin akşam, yatsı ve sabah namazları cemaatle ve camilerde kılınmalıdır. Özellikle SABAH namazları,İsrâ suresinin 78. Âyetine göre ŞAHİTLİ bir namazdır...(“Şahitli” ne demek? CEVAP: Aramıza görevli olarak gönderilen meleklerin nöbet değişim yerleri camiler ve zamanı ise sabah namazıdır. Yani bizlerin camide olduğumuza dair, ayrıca şahit olacaklar…)

Peygamberimiz (s.a.v.):

“Beş gece vardır ki, onlarda yapılan duâların geri dönüşü yoktur” buyurmuştur. Bu gecelerden bir tanesinin de Receb’in ilk Cumâ gecesi olduğunu beyân etmiştir.

Bu mübarek gece hakkında GÜNCEL bir ifade:

Sayın abonemiz. Görülen lüzum üzerine kontör tarifenizde değişiklik yapılmıştır.

29 Marttan itibaren, Salih amellerinizde; İlk ay 1’e 100 kat.

İkinci ay için 1’e 300 kat. Üçüncü ay için 1’e 1000 kat avantaj verilecektir.

DAHA BİTMEDİ: Bu üç ay içinde bazı gün ve gecelerde, 1’e 30 000’e varan sürpriz hediye, bağış ve avantajlar sizleri bekliyor…Bu tarihler REGAİB, MÎRAC, BERÂAT ve KADİR geceleridir.

Ayrıca BAYRAM günleri de ihya edilirse; yani Hatimler yapılarak Kabir ziyaretleri yapılırsa, sıla-i Rahim, çocuk, yoksul ve yetimler sevindirilirse, ihlâsa göre 1’e 100 ile 1’e 30 000 kat avantaj kazanabilirsiniz.

Hediyelerinizi güle güle harcayınız. …

ÜÇ AYLARINIZ MÜBAREK, FEYİZLİ ve KAZANÇLARINIZ BOL OLSUN. Âmîn…

 Özgür-Der Beykoz’da İslami cemaat konferansı
Önceki Özgür-Der Beykoz’da İslami cemaat konferansı
Tiyatrocular sorunlarını Beykoz'da masaya yatırdı
Sonraki Tiyatrocular sorunlarını Beykoz'da masaya yatırdı
Yorumlar (0 Yorum)

Bu içeriğe yorum yapılmadı, yorum yapmak ister misin?

Yorum Yaz