Beykoz Üniversitesinde istihdam odaklı eğitim güçleniyor

  • 1
  • 5441
Beykoz Üniversitesinde istihdam odaklı eğitim güçleniyor
Beykoz Üniversitesinde istihdam odaklı eğitim güçleniyor
Beykoz Üniversitesinde istihdam odaklı eğitim güçleniyor
Beykoz Üniversitesinde istihdam odaklı eğitim güçleniyor

Beykoz Üniversitesi öğrencilerini iş dünyasına hazırlama odaklı eğitim-öğretim yaklaşımını her geçen yıl güçlendiriyor.

Eğitim-öğretim programları fakülte danışma kurullarındaki iş dünyası temsilcileri ile birlikte tasarlanan üniversite kendisini “Mezunlarını profesyonel hayata hazırlayan, iş dünyası odaklı bir yükseköğretim kurumu” olarak tanımlıyor.

Beykoz Üniversitesi öğrencilerini yükseköğrenimleri sırasında iş dünyasına hazırlama odaklı eğitim-öğretim yaklaşımını her geçen yıl güçlendiriyor.Öğrencilerinin üniversitede öğrendiklerini gerçek hayat ile ilişkilendirmelerini, öğrendiklerini uygulama olanağı bulmalarını hedefleyen üniversitede öğrenciler en az bir dönemlerini alanlarında faaliyet gösteren bir iş yerinde geçiriyor.Yetkinlik Geliştirme Programı ile temel ve yönetsel 14 yetkinlikte kendilerini geliştiriyor,proje bazlı öğrenme yaklaşımı sayesinde deneyimleyerek öğrenme ve takım çalışması becerilerini güçlendiriyorlar. Üniversite iş dünyası odaklı eğitim-öğretim yaklaşımını her geçen yıl iyileştiriyor, bu yaklaşımda mükemmelliği hedefliyor.

Beykoz Üniversitesi’nin kendisini "Mezunlarını profesyonel hayata hazırlayan, iş dünyası odaklı bir yükseköğretim kurumu" olarak tanımladığını belirten Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, şunları söylüyor:

"Küresel yükseköğretim alanı içerisinde üniversiteler akademik-araştırmaya da uygulama ağırlıklı yaklaşımları göz önüne alınarak değerlendiriliyor. Bizler Beykoz Üniversitesi olarak programlarımızı tasarlarlarken uygulama ağırlıklı, öğrencilerimizi profesyonel yaşama hazırlayan eğitim-öğretim modelini benimsedik. Bu doğrultuda iş dünyasının görüşlerini her zaman ön planda tuttuk. Beşinci yılımızı tamamladığımız 2021 yılında iç ve dış paydaşlarımız, öğrencilerimiz, akademik ve idari kadromuz, fakülte danışma kurullarımız, diğer üniversiteler ve iş dünyasıyla bir çalışma yaptık ve üniversitemizin yükseköğretimdeki profil algısı 'Mezunlarını profesyonel hayata hazırlayan, iş dünyası odaklı bir yükseköğretim kurumu' olarak tanımlandı. Biz kuruluşumuzdan bu yana zaten bu sonuca yönelik önemli adımlar attık, bu alanda sürekli gelişen ve mükemmelliği hedefleyen bir kurum olmaktan mutluyuz."

Öğrencilerinin mezun olur olmaz ve hatta öğrencilikleri sırasında, alanlarıyla ilgili sektörlerde tercih edilen ve öncelikli olarak istihdam edilen mezunlar olmasını hedeflediklerini belirten Durman, “Ders içeriklerimizi sektörün içinde olan üniversite ve fakülte danışma kurulları ile birlikte oluşturuyoruz. Staj, eğitim-öğretim programlarımızın çok önemli bir parçası ve ders müfredatımızın içinde zorunlu olarak yer alıyor. Üniversitemizde öğrencilerimiz lisans eğitimlerinde yedi dönem okulda, bir dönem işyerinde, önlisansta ise üç dönem okulda bir dönem işyerinde olmayı ifade eden 7 +1, 3+1 modelleri ile öğrenim görüyor. Üniversitemizin fark yarattığı bir diğer nokta ise ‘Beykoz Üniversitesi Yetkinlik Geliştirme Programı’. Bu program ile öğrencilerimiz ilk yarıyıldan itibaren mezun oluncaya kadar, 21’inci yüzyıl iş dünyasının talep ettiği 14 yetkinliği tamamlamak için eğitim programlarımızın ortalama yüzde 20’sini oluşturan yetkinlik geliştirme faaliyetlerini alıyor" dedi.

Beykoz Üniversitesi’nin eğitim modeli yalnız kendi alanındaki bilgiyle değil aynı zamanda 21’inci yüzyıl becerileriyle donanmış ve mezun olduğunda iş hayatına hazır mezunlar yetiştirmeyi hedefliyor.Eğitim modelinin odağında "yaşayarak öğrenme" yaklaşımı olan üniversite;ünlü eğitimci, yazar ve filozof olan Konfüçyüs’ün "Duyuyorum, unutuyorum; görüyorum, hatırlıyorum; yapıyorum, öğreniyorum" sözünden hareketle Proje Odaklı Öğrenme yaklaşımını benimsiyor. Tüm fakülte ve birimlerinde Proje Odaklı Öğrenme yaygınlaştırılırken, böylece öğrenciler eğitim hayatı boyunca uygulamalar yapıyor, ürünler geliştiriyor, kendi alanında kullanılan araçları öğreniyor, kendine güvenini geliştiriyor, alanını tanıyor ve ilgi alanını geliştiriyor. Proje Odaklı Öğrenme iletişim, sunum, araştırma vebilgiye erişim, problem çözme gibi ‘21. Yüzyıl Becerilerini’ de kazandırıyor.

Uluslararası ilişkilere ve iş birliğine önem veren Beykoz Üniversitesi, bu amaçla yurt dışındaki birçok üniversite ve kuruluşla iş birliği olanakları geliştiriyor. Bu olanaklar arasında öğrenci değişimi, öğretim üyesi değişimi, uluslararası yaz okulları düzenleme, çift diploma programları, ortak araştırma çalışmaları bulunuyor. Üniversite olarak, birçok ülkeyle geliştirilen ortaklıklar ve iş birlikleri ile öğrencilere uluslararası fırsatlar ve tanınırlık imkânı sunduklarını belirten Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, “Yurtdışı deneyimini önemsiyoruz. Diğer taraftan uluslararası öğrencilerimiz ile de çok kültürlü ve uluslararası bir kampüs ortamı yaratıyoruz. Çünkü eğitimin evrensel olduğunu düşünüyoruz. Üniversitemizin Amerika ve Kanada başta olmak üzere birçok dünya üniversitesi ile anlaşmaları var. 13 yıldır Erasmus + kapsamında, öğrenci öğrenim ve staj hareketliliği faaliyetlerini gerçekleştiriyoruz 15 Avrupa ülkesiyle öğrenim hareketliliği anlaşmamız ve kontenjan hakkımız var” diyor.

Haber Merkezi

Beykoz Kundura'da nostaljik yaz geceleri başlıyor
Önceki Beykoz Kundura'da nostaljik yaz geceleri başlıyor
Beykoz Tokatköy’de ilginç adli vaka
Sonraki Beykoz Tokatköy’de ilginç adli vaka
Yorumlar (1 Yorum)

Beykoz lu vatandaş (2 yıl önce)

Yani haber değil reklam olmuş. Yazık ediliyor gençlerimize de ailelerine de. Yıllık ücret ödeyerek bitirdileri okullar geçen yıllar sonunda aldıkları asgari ücret. Bölümler desenizülkeye lazım olan 10 kişi ise 1000 kişi mezun ediliyor her yıl. Yeni gelir kapısı ticarethaneler oldular. Dışarı çıkıp bakın Beykoza sosyokültürel verdiği zararı görün. Gelen Anadolu gençlerinin halime bakın. Aileler de iyice araştırmadan ülkede okul bitince o alandan kaç kişiye ihtiyaç var kaç mezun çıkıcak bakmadan boşuna masraf etmesin. Bu çocuklar hepimizin. 2 yıl üniversite okuyup asgari ücret alıcaksak çocuğunuz bırakın okumasın gitsin biyerde iş balsı n. Paranız cebinizde kalır. Çocukta istediği işi yapar.

Yorum Yaz