Sebze ve meyve pahalılığına Beykoz çözümü

  • 4
  • 19801
Sebze ve meyve pahalılığına Beykoz çözümü
Sebze ve meyve pahalılığına Beykoz çözümü

Pazar ve marketlerde el yakan fiyatlara çeşitli kurumlardan çözüm önerileri geliyor. Beykoz özellikle tarım alanlarıyla ön plana çıkıyor.

Yaşanan sebze pahallığı nedeniyle İstanbul’da 50 noktada kurulan tanzim satış araçlarından sebze satışına devam ediliyor…

Ülkede her gün bu durum tartışma konusu olurken, Beykoz Kavacık Mahallesi’nde kurulan tanzim satış noktasından vatandaşlar ucuz sebze alabiliyor. Öte yandan çeşitli kurumlardan yaşanan pahalılığının önüne geçmek için de çözüm önerileri geliyor…

Beykoz Kavacık Mezarlığı karşısında kurulan tanzim satış noktasından, 3 kg olmak kaydıyla, domates, patlıcan, biber, soğan, salatalık, ıspanak ve patates alınabiliyor.

Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Atalık, Beykoz’un sebze ve meyve yetiştiriciliği için uygun bir bölge olduğunu söylüyor.

Tanzim satış noktalarının olumlu olacağını düşündüğünü aktaran Ahmet Atalık, bunun tek başına yeterli olmadığının altını çizerek, “üretim alanları da desteklenmeli ki üretim maliyetleri aşağı düşsün. 10 liralık ürünü 5 veya 4 liraya düşürmek mümkün değil… Yinede bunların aşağı düşmesi içinde Anadolu Yakası’nda Beykoz, Şile, Ağva, Pendik ve Tuzla’nın yukarı kısımlarındaki köyleri sebze – meyve yetiştiriciliği ve hayvancılık alanında da değerlendirmeliyiz” dedi.

Ahmet Atalık, “Bu bölgeler asıl tarım arazilerinin bulunduğu yerlerdir. Tüm arazileri üretime kazandırırsak tanzim satış noktalarının görevi o noktada başlar” ifadelerine yer verdi.

Maliyetlerin artmasında, ürünlerin geliş aşaması olan yolların, otoyol ve köprülerin dolar üzerinden ücretlendirilmesi, geçiş ücretlerinin yüksek olması, mazot ve benzin fiyatlarının yüksekliğinin de göz ardı edilmemesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Haber Merkezi

Beykoz’un potansiyelini harekete geçireceğiz
Önceki Beykoz’un potansiyelini harekete geçireceğiz
Beykoz’un Sözlü Tarihi kitabının 3.'sü raflarda yerini aldı
Sonraki Beykoz’un Sözlü Tarihi kitabının 3.'sü raflarda yerini aldı
Yorumlar (4 Yorum)

Deniz Bilir (6 yıl önce)

Beykoz Istenirse tek başına Istanbul a yetecek tarım arazisine sahip Yanına Seracılıkta eklenirse Olmiyacak hiç bir etken orta da, kalmaz Beykoz Ranta açılmazsa ve yerinde dönüşüm yapılırsa Yani kimse yerinden yurdundan edilmezse Özellikle Beykoz ve Istanbul gelişip kalkınacaktır Inşallah bunu da DSP Beykoz Belediye Başkan Adayı Sayın Allaattin Köseler gerçekleştirecektir

Dilek (6 yıl önce)

Hemen kopya çekin onbeş gün önce televizyon da bir ziraat mühendisi konuştu Beykozun köylerinin verimli toprakları olduğunu bütün İstanbul a yetecek durumda olduğunu söyledi hemen sizde kendinize yontun

Hasan (6 yıl önce)

Beton emonomı pltikasj yuzunden tarım arazileri yok ettik. 17 YIL SONRA GELİNEN NOKTA BU. Ata sözü CuvaldAzı önce i kendime sonra basmasın batır.

erdogan (6 yıl önce)

hollanda bir istanbul kadar bir ulke ama sebze ve meyvede avrupayi besliyor adamlar arazilerine bina ve yerlesim alanlarini denizi doldurarak yapiyorlar toprak alanlarinida tarimla degerlendiriyorlar turkiyede ise rant pesinde olanlar tarim alanlarina bina yapiyorlar ognegi sarkoy belediyesinde mevcut zeytin agaclari keziliyor bina yapiliyor

Yorum Yaz