Ölümünün 9. yılında Beykoz'daki kabrinde anıldı

  • 0
  • 5051
Ölümünün 9. yılında Beykoz'daki kabrinde anıldı
Ölümünün 9. yılında Beykoz'daki kabrinde anıldı
Ölümünün 9. yılında Beykoz'daki kabrinde anıldı
Ölümünün 9. yılında Beykoz'daki kabrinde anıldı

Türk gazetecilik tarihinin usta isimlerinden Mehmet Ali Birand, vefatının yıl dönümünde Beykoz'daki kabri başında anıldı.

Meslek hayatına birçok üstün gazeteci başarısı sığdıran Mehmet Ali Birand, 17 Ocak 2013 tarihinde 72 yaşında hayatını kaybetmişti.

Usta gazeteci vefatının ardından Beykoz Anadoluhisarı'nda son yolculuğuna uğurlanmıştı.

Vefatının 8. yılında ailesi ve sevenleri tarafından Birand'ın kabri başında anma töreni düzenlendi.

Düzenlenen anma törenine eşi Cemre Birand ve oğlu Umur Birand, bazı yakınları ile sevenleri katıldı.

Birand'ın kabrine üzerinde "memoş" yazılan çelenk bırakılırken, Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

Milliyet gazetesinde 1964 yılında başlayan medya macerasına birçok hikaye sığdıran Mehmet Ali Birand için düzenlenen anma töreninde eşi Cemre Birand, ailecek çok aradıklarını, onun gibi bir gazetecinin daha yetişmediğini ve yokluğunu birçok alanda hissettiklerini söyledi.

Cemre Birand, "Yaşıyor olsaydı belki daha demokrat, anlayışlı bir hayatımız olurdu. Eminim elinden gelen her şeyi yapardı. Halkımız çok arıyor. O olsaydı ne olurdu diye soruyorlar. Belki başka şeyler olurdu, iyi şeyler olurdu diye ümit ediyorum" dedi.

Oğul Birand ise her seferinde babası Mehmet Ali Birand'ın unutulacağı korkusu yaşadığını, ancak kabristanın köşesini döndükten sonra kalabalığı görünce rahatladığını ifade etti.

Birand, "Onunla birlikte çalışanların mesajlarını okuyorum, çok mutlu oluyorum tabi ki doğal olarak. Unutulmaması gereken ve unutulmayacak bir gazeteciydi. Hala da bence rakibi yok şu an. Güzel bir gün bugün, üzücü bir gün değil. Her zaman hatırlıyorlar ama. Yine onlarla paylaşmak çok hoş oluyor" ifadelerini kullandı.

Meslek yaşantısı

Abdi İpekçi, Milliyet'in Londra muhabirliğini verdiği Birand'a, "İlginç bir şeyler bulursan mektupla bize bildirirsin" diyerek mesleğe girmesini sağladı.

Londra'da dil eğitimi alan Birand, 1964 yılının Temmuz ayında döndüğü Türkiye'de, Milliyet gazetesinde tam zamanlı muhabir olarak çalışmaya başladı. Milliyet gazetesinde çalışırken karşılaştığı Cemre ile de 1971 yılında hayatını birleştirdi.

Birand, 1974 yılında Türkiye'nin gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Harekatı'nın akabinde Washington, Atina, Strazburg'da yaptığı haberlerle adından sıkça söz ettirdi.

Birand, takvimler 1985'i işaret ettiği sırada "32.Gün" isimli programını başlattı.

Gazeteci-yazar Birand, bu program sayesinde geniş kitlelere hitap ederek uluslararası ilişkileri ele alıp devlet adamlarını konuk ettiği 32. Gün ile ilgi gördü.

Program, "ünlü gazeteci" sıfatını almasına da vesile oldu.

28 Şubat Post Modern Darbe süreci ve Kürt sorunuyla başlıklarıyla ilgili sıradanın dışında bakış açısıyla dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir tarafından imzalanan "Andıç" belgesinde adı geçen Birand'ın, meslek hayatını sürdürdüğü medya kuruluşundaki görevine son verilerek 32. Gün programı durduruldu.

Yaşadığı bu uygulamayı "Hayatımda hiçbir zaman bu kadar acı çekmemiştim" sözleriyle dile getiren Birand, CNN Türk'ün kuruluşunda ön sıralarda sorumluluk aldı ve aynı dönemde de Posta Gazetesindeki köşesinde yazılarına devam etti.

Birand, 2005 senesinde Kanal D Televizyonunun Ana Haber Bülteni'nde Genel Yayın Yönetmenliği görevine getirildi.

Kısa süre sürdürdüğü bu görevin ardından yöneticilerinin takdiriyle CNNTürk ve Kanal D televizyonlarının Genel Yayın Yönetmenliğini görevlerinin ardından Kanal D Haber Grup Başkanı sıfatıyla uzun süre gazeteci ve televizyoncu olarak meslek hayatını sürdürdü.

Mehmet Ali Birand, afra kesesi tedavisi için yoğun bakıma alındıktan sonra 72 yaşında ebedi aleme irtihal etti.

Haber Merkezi

Beykoz'da kaza yaptı yanarak hayatını kaybetti
Önceki Beykoz'da kaza yaptı yanarak hayatını kaybetti
Beykoz'da çocuğunu kemerle gezdiren anne gündem oldu
Sonraki Beykoz'da çocuğunu kemerle gezdiren anne gündem oldu
Yorumlar (0 Yorum)

Bu içeriğe yorum yapılmadı, yorum yapmak ister misin?

Yorum Yaz