Hanefi Dilmaç, Beykoz halkının risk alacak durumu yok

  • 4
  • 30744
Hanefi Dilmaç, Beykoz halkının risk alacak durumu yok
Hanefi Dilmaç, Beykoz halkının risk alacak durumu yok
Hanefi Dilmaç, Beykoz halkının risk alacak durumu yok
Hanefi Dilmaç, Beykoz halkının risk alacak durumu yok
Hanefi Dilmaç, Beykoz halkının risk alacak durumu yok
Hanefi Dilmaç, Beykoz halkının risk alacak durumu yok
Hanefi Dilmaç, Beykoz halkının risk alacak durumu yok
Hanefi Dilmaç, Beykoz halkının risk alacak durumu yok
Hanefi Dilmaç, Beykoz halkının risk alacak durumu yok
Hanefi Dilmaç, Beykoz halkının risk alacak durumu yok
Hanefi Dilmaç, Beykoz halkının risk alacak durumu yok
Hanefi Dilmaç, Beykoz halkının risk alacak durumu yok
Hanefi Dilmaç, Beykoz halkının risk alacak durumu yok
Hanefi Dilmaç, Beykoz halkının risk alacak durumu yok
Hanefi Dilmaç, Beykoz halkının risk alacak durumu yok
Hanefi Dilmaç, Beykoz halkının risk alacak durumu yok
Hanefi Dilmaç, Beykoz halkının risk alacak durumu yok
Hanefi Dilmaç, Beykoz halkının risk alacak durumu yok

Yıllar önce, “bundan sonra Beykoz’da seçim kaybetmeyiz” diyen AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, 31 Mart Seçimleri’ni nasıl yorumladı?

AK Parti’nin Beykoz kurucuları arasında aktif siyasette tek kişi kalan Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, 14 Ağustos 2001’da kurulan partisinin birçok kademesinde görev aldı. Halkla kurduğu gönül bağını her seferinde biraz daha ileriye taşımayı başaran Dilmaç, AK Parti içinde hep ilgi odağı oldu. Kendisine duyulan güvene dayalı olarak, zaman zaman sert çıkışlar yaptı. Dilmaç, yine Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı olduğu dönemde, AK Parti’nin çizgisiyle bağdaşmayan bir takım yapılanmalar ve su istimaller nedeniyle Başkan Yardımcılığı’ndan istifa etti.

6. Olağan Kongre Beykoz’da yeni bir milat oldu

İstifası Beykoz’da aylarca konuşulsa da, partisine duyulan güveni sarsacak hiçbir girişimde bulunmadı. Mücadeleyi içeride yapan Muhammed Hanefi Dilmaç, bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Beykoz İlçe Başkanlığı’na getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 15 Nisan 2018 günü yapılan AK Parti Beykoz İlçe Başkanlığı Kongresi, AK Parti Beykoz Teşkilatı için yeni bir miladın başlangıcı oldu.

“AK Parti’de toparlanma süreci başladı”

Dilmaç’ın ilçe Başkanı olmasıyla, AK Parti Beykoz’da yakaladığı yeni heyecanın sinerjisiyle toparlanma sürecine girdi. 14 Ağustos 2001’de Çavuşbaşı’nın kurucu belde başkanı olan Dilmaç, yıllar sonra İlçe Başkanı olduğu Beykoz’da, öncesinde ilçe binasında sabahladığı 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nden başarıyla çıktı.

Muhammed Hanefi Dilmaç Beykoz’da bir siyasi otorite mi?

2009 Yerel Seçimleri’nden AK Parti’nin zaferle çıkmasıyla, “Beş yıl sonra daha rahat kazanacağız” diyerek iddialı bir çıkış yapan Hanefi Dilmaç, beş yıl sonra daha rahat kazandıkları 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri’nden sonra da, “Bundan sonra Beykoz’da seçim kaybetmeyiz” diyerek iddiasını daha üst seviyeye taşımıştı.

Beykoz halkı onu hiç yanıltmadı

Dilmaç’ın, 2014 yılında ortaya koyduğu, “Bundan sonra Beykoz’da seçim kaybetmeyiz” iddiası, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde karşılık buldu. AK Parti Adayı Murat Aydın Beykoz’da % 49 oy alarak en yakın rakibi olan CHP Adayı Coşkun Tosun’a 13 puan fark attı.

İlçe Başkanı olduğu AK Parti’nin zaferini Dost Beykoz İmtiyazSahibi Kader Gür'e yorumlayan Muhammed Hanefi Dilmaç, yine anlamlı bir ifade kullanarak, partisinin yeni dönemde izleyeceği stratejiyi de belirlemiş oldu.

“Beykoz halkının risk alacak durumu yok”

AK Parti’nin Beykoz’da 4 kez üst üste seçim kazanan tek parti olduğunu, AK Parti olarak her dönemde biraz daha Beykoz’u ileriye taşımış olsalar da, bu dönemin Beykoz’u; İstanbul’a ve modernizasyona bütünleşme dönemi olması gerektiğini işaret eden Hanefi Dilmaç, 2024 Yerel Seçimleri’ni göstererek, “Beykoz halkının risk alacak durumu yok” dedi.

“Bu dönem Beykoz’un çehresi değişecek”

Beykoz Belediyesi’nin yeni kadrosunun, üreteceği hizmetleri dolaylı yollardan değil, direkt vatandaşa katkı sağlayacak şekilde projelendireceğini kaydeden Dilmaç, “biz AK Parti olarak bu güne kadar alt yapısını hazırladığımız hizmetlerimizi bu dönem Beykoz’un çehresine yansıtacağımıza inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

Murat Aydın ile ilgili ne dedi?

Değerlendirmesinde, 31 Mart Seçimleri öncesi teşkilat olarak yapmış oldukları hazırlıklara da değinen Başkan Dilmaç, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ile ilgili de çarpıcı ifadeler kullandı.

Yaklaşık olarak 1 yıl önce İlçe Başkanı seçildiğini ve hemen akabinde 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin hayat bulduğu seçimlere girdiklerini hatırlatan Dilmaç, kurmuş olduğu teşkilatının ikinci seçimi olduğunu ve bu seçimlerde teşkilatının büyük bir tecrübe edindiğini kaydetti.

"45 Mahalle teşkilatının 34'ü değişti"

24 Haziran Seçimleri'nden sonra kendi içlerinde yeni bir yapılanma oluşturduklarını ve mesaiye tabi mahalle başkanlarını değiştiklerini dile getiren Hanefi Dilmaç, "45 mahallenin teşkilatının 34 tanesini değiştirdik" dedi.

"AK Parti kadroları Beykoz'da 3200 kişiden oluşuyor"

Kurmuş oldukları yeni kadrolarla sayısal anlamda teşkilat olarak ciddi bir insan sayısına ulaştıklarını ve hemen akabinde, sandıklarda 3+3+3'ü yakalamak üzere bir çalışma başlattıklarını sözlerine ekleyen Dilmaç, 550 sandıkla 4 görevli isim belirlediklerini söyledi. Hanefi Dilmaç, "AK Parti Beykoz İlçe Teşkilatı'nda tüm kademeleriyle birlikte 3200 görev yapan insanı var" şeklinde konuştu.

"Beykoz teşkilatı örnek gösterilen bir teşkilattır"

Çalışmalarda, AK Parti'nin arazide daha fazla gözükmesinin sebebinin teşkilatının kalabalık olması olduğunu söyleyen Başkan Dilmaç, "yeni ve heyecanlı bir teşkilatımız var. Beykoz Teşkilatı İstanbul'da sık sık örnek gösterilen bir teşkilattır" cümlelerini kullandı.

31 Mart Yerel Seçim sonuçlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

İşin gerçeği, Beykoz yerelinde biz biraz daha yüksek oy bekliyorduk. Daha önceki Belediye Başkanımız Beykoz'da % 44 ile seçilmişti, Murat Aydın ise % 49'la seçildi. Cumhur İttifakı ile birlikte Beş puan üzerine koyduk.

"Millet İttifakı Beykoz'da her yolu denedi"

Cumhur ittifakı karşısında oluşan Millet İttifakı, AK Parti'nin Beykoz'da kazanmaması için bütün yolları denedi.  Zaman zaman içimizdeki arkadaşlarımızı devşirmeye çalıştılar. Bizimle birlikte hareket eden arkadaşlarımıza değişik tekliflerde bulundular. Millet İttifakı birçok ilçede seçimlere birlikte girdi, Beykoz'da ayrı ayrı girdiler. Bir üst akıl Beykoz'da bu şekilde seçime girmelerini onlara söyledi. Böyle girerlerse Beykoz'da AK Parti'nin oylarının düşeceğini hesapladılar. Ama Beykoz'da en yakın rakibimize % 13 fark attık. Yerelde bu fark ilk kez oluşuyor.

"Beykoz'da Millet İttifakı olsaydı biz daha çok oy alırdık"

İYİ Parti Beykoz'da muhafazakâr, bize yakın bir arkadaşı aday gösterdi. Sebebi AK Parti'den oy almaktı. Biz öyle değerlendiriyoruz. Bizim adayımızın Giresunlu olması, onları Giresunlu aday arayışına sürükledi. Bu kanalla bizim oylarımızı bölmek istediler.

Burada ne kadar başarılı oldular? Bir önceki seçimde İYİ Parti Beykoz'da % 12 oy aldı. Bu seçimde % 8'e düştü. Saadet Partisi'nin adayı bizimle birlikte çalışmış olan bir arkadaşımız. Çok abartıldı. Çok yüksek oy alacağı söylendi.  Orada da hemşericilik üzerinden siyaset yapılmaya çalışıldı. Ama vatandaş yine AK Parti'yi tercih etti.

Beykoz'da hemşericilik beklentilerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ben hemşericilik olayına şöyle bakıyorum. İlçe Başkanı olduğum günden beri iki tane ilke ortaya koydum.

Birincisi, siyasete ilke kazandırıp, fitne, fesat ve dedikoduyu ortadan kaldırmaktır. Kısmen başardık ama tam istediğimiz noktada değil.

İkincisi, Beykoz'da siyasetçi yetiştirilmiyor. Ben ilçe başkanı olarak genç bir kadro oluşturdum. Kadromun içinden yarın, Beykoz'u yönetecek arkadaşlar çıkacak. Benden önce siyaset yapan, önde olan insanlara hakkımı helal etmiyorum. Bunu sadece bizim için söylemiyorum. CHP'de siyasetçi yetiştiremedi Beykoz'da. Anavatan Partisi uzun yıllar iktidarda kaldı, siyasetçi yetiştiremedi. Beykozlu olup da, şu ana kadar maalesef milletvekili çıkaramadık. Beykoz halkı bunu kendi içinde değerlendirmesi gerekiyor.

"Ben siyasetin her kademesinde görev yaptım"

Benim siyasetteki hedefim bundan sonra şu; ben, teşkilatın en alt kademesinden, en üst kademesine kadar görev yaptım. Bir tek milletvekilliği kaldı yapmadığım. Bu aşamadan sonra siyasette en önemli hedefim kaliteli siyasetçi yetiştirmektir.

Bana, 'listende kaç Beykozlu var diye?' sorulmadı

Bir diğer hedefimde; Beykoz kimliğini insanlarımızın kabul etmesini sağlayacak, değerler, hizmetler ve simgesel çalışmalar üretip, bunu benimsetmek. Bu seçimde 61 bin Beykoz doğumlu insan oy kullandı. Ama Meclis listesini ben yaparken, bana 'o listede kaç tane Beykozlu var?' diye sorulmadı. Bu 61 bin insanın hakkını hiç kimse bana gelip sormadı. 'Beykozlulardan kaç meclis üyesi yapıyorsun' diyen olmadı.

Ben Beykoz'da şu ana kadar iki liste hazırladım. Biri İlçe yönetim listesi, diğeri de Meclis üyesi listesi. Hiç kimse bana Beykoz'u sormadı. Hep mikro milliyetçilik hesapları yapıldı. Allah nasip eder bir daha liste yaparsam öncelikle Beykozluların temsil edilmesini orada savunacağım. 

AK Parti adayının dışarıdan gelmesi siyasetçi yetiştirilememiş olması mı? 

Adayımızın dışarıdan gelmiş olmasını bu kapsamda değerlendirmem doğru olmaz. Çünkü adayımızın neden geldiğini ben biliyorum. Tecrübesi, deneyimi, Beykoz'un kronikleşmiş sorunları, yerelde ve siyasette çok tecrübeli olması hizmete devam kararı alınmasında etkin unsurlar olarak öne çıktı.

Beykoz'un önemli sorunlarının hızlı bir şekilde çözülmesi gerekiyor. Artık İstanbul şehircilik anlamında dönüşüme başlamış, belirli bir mesafede almış. Ama Beykoz'da hiç bir şey yok. Dönüşümün alt zemini olacak olan hiç bir çalışma yapılmamış. Burada Yücel Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Mülkiyeti çözülmüş, alt yapısıyla ilgili çalışmalar hala eksik. Planlama ile ilgili doğru düzgün bir şey yapılmamış, bu anlamda Murat Aydın'ın buraya gelmesi tecrübesi kanalıyla hızlı hareket edilmesine duyulan gerekliliktir. Cumhurbaşkanımız, Beykoz onun tecrübesinden yararlansın diye böyle bir görevlendirme yaptı.

"Ben 52 yıldır burada yaşıyorum, ama Beykozlu olamadım"

Biz Beykozlular İstanbul'un diğer ilçelerine nazaran iyiyiz. Maalesef yöresel milliyetçilik Beykozluluğun önüne geçiyor. Ben Trabzon kökenliyim ama annem babam İstanbul'da evlenmişler. Ben Beykoz'da doğdum, 52 yıldır burada yaşıyorum ama toplumun bir kısmı beni Beykozlu olarak kabul etmiyor.

Bundan sonra Beykoz'da Murat Aydın ile birlikte neler olacak?

Biz AK Parti Teşkilatı olarak söz verdik, Murat Aydın'ın arkasında duracağız. Seçim öncesi durduk, seçim sonrası da arkasında duracağız. Sayın Başkan geldikten sonra Beykozlulara çok kısa zamanda kendini sevdirdi. Onun kendi özellikleri, insanlarla olan ilişkileri, artı tecrübesi. Biz 5 yıl sonra imar problemini konuşmayacağız.

“İmarla ilgili Beykoz’da büyük mesafe alacağız”

Gerekli kanunlar, değişiklikler yapılarak imarla ilgili çok büyük mesafe kat edeceğiz. Buna inanıyorum. Merkezin ve yerelin birlikte çalışarak Beykoz'un kronikleşmiş olan problemini çözeceğimize inanıyorum.  Murat Bey bu işleri iyi biliyor. Bu anlamda bizde teşkilat ve Beykozlular olarak arkasında duracağız. Bu güç birliği ile Beykoz'u beş yıl sonra planlama ve mülkiyet anlamında problemsiz bir ilçe haline getireceğiz inşallah.

Yeni dönemde Beykoz'u nasıl bir kadro yönetecek?

Murat Bey hızlı hareket edebilme adına iyi bir ekip kurmaya çalışıyor. Sayın Başkanla bu konuları oturup istişare ettik.   Sayın Başkanın tarzı bu, işi bilen arkadaşları getirelim işin başına. Biz yapmamız gereken çalışmaları yapalım. Ve işimize bakalım. Beykoz Belediye kadrosunda köklü bir değişiklik yapacağız. Bu kadroyla da Beykoz’da köklü değişiklikler yapacağız.

"Beykozlu olsun yatsın, öyle bir dünyamız yok"

Bu değişikliğin olumlu ve olumsuz yansımaları olacak. Ama inanmazsam söylemem oluşacak olan kadro Beykoz'a çok hizmet edecek. Az önce söylemiş olduğum hedeflere bu kadro ile ulaşacağız. Burada biz Başkanı biraz özgür bırakmak durumundayız. 20 yıllık belediyeci. İstanbul'da ve Türkiye'de bu işi yapabilecek olan, kapasitesi yüksek insanları tanır bilir ve o insanlarla bu işi yürütür. İlla Beykozlu olsun, yatsın diye bir dünyamız yok.

Beykoz'da seçimsiz dört bucuk yıl nasıl geçecek?

Son seçimde alınan sonuçlarda AK Parti'nin almış olduğu oy yükselmiş olmasına rağmen, Başkanlık sisteminden sonra Türkiye'de siyaset iki yönlü bir şekil almaya başladı. 

Bundan sonra siyaset Başkanlık sisteminin oluşturmuş olduğu 50+1 üzerinden yapılacak. Bizde bundan sonra pozisyonumuzu 50+1’e göre belirleyeceğiz. Daha önce teşkilat yapılanmamız parlamenter sisteme göre oluşmuştu. Bizde ona göre çalıştık. Artık teşkilatlar ve bütün siyasiler 50+1’in üzerine siyasetlerini oluşturmak zorundalar. Bizde öyle…  Hedefimiz o olmalı, Biz bunu bu yerel seçimlerde oluşan ittifaklar kanalıyla gördük. Atık Türkiye bundan sonra bu sisteme uymak zorunda bizde siyasetimizi ona göre şekillendirmek zorundayız.

“Metal yorgunluk kısmen giderildi”

Önümüzdeki 4,5 yıl bu yapılanma ve sistem üzerinde çalışarak, kendimizi geliştirmek zorundayız. Cumhurbaşkanımız bir metal yorgunluktan söz etmişti. O metal yorgunluk kısmen giderilmiş olmasına rağmen bana göre, biz AK Parti Teşkilatları olarak, ‘nerde az yaptık’ oturup bunu değerlendirmemiz gerekiyor. Bizler AK Parti olarak toplumun tüm bireylerini kucaklamak zorundayız, kucaklayacağız.

“Siyaseti toplumumuzla birlikte yapacağız”

Yapacağımız seçim çalışmalarını bu kıstaslar üzerinden yaparak, insanların gönlüne dokunmak zorundayız. Bizde Beykoz’da görevde kaldığımız sürece insanlarımızla gönül gönüle yürüyeceğiz. Hem Belediye, hem de parti teşkilatı olarak bunu kendimize şiar edinerek yol alacağız inşallah. Siyaseti toplumumuzla birlikte yapacağız. Vatandaşın öncelikli problemleri bizim öncelikli problemimiz olacak.

AK Parti’nin İstanbul’daki durumu?

İstanbul’da seçimi biz kaybetmedik. Her ne olursa olsun, 180 tane meclis üyesi AK Parti’nin 130 tanesi Cumhuriyet Halk Partisi’nin.  Biz AK Partililer olarak İBB’yi kazanacağımıza inanıyoruz. Henüz karar verilmedi. Sandıklar tekrar sayılırsa Binali Beyin başkan olacağına cani gönülden inanıyorum. 

“Birleştirme tutanaklarına oylarımız yanlış girildi”  

Beykoz’da birleştirme tutanakları kayda geçmeden, mazbatalar üzerinden yaklaşık 1571 oyumuzun birleştirme tutanaklarına yanlış girildiğinin tespitini yaptık, bunlara müdahale ettik. Hemen akabinde 565 oyumuza da itiraz ettik. Bunlar düzeltildi. Daha sonra da, itirazımız sonucunda geçersiz oylar sayıldı. Oradan da 152 oyumuz çıktı. Toplamda 2901 oyumuzun geri gelmesini sağladık.

Bizim iddialarımızın belgeleri elimizde. Seçim akşamı bizim oluşturmuş olduğumuz bilgi işlemde arkadaşlar mazbataların girişini yaparken, bize iki sandıkta sıfır yazıldığını tespit etti. O müdahale sonucunda 21 sandıkta bizim oyumuz başka partilere yazılmış. Ama yanlışlık ama art niyetli.

İBB ile Beykoz dayanışması bundan sonra nasıl olur?

İBB ile yerel belediyenin birlikte olması her zaman için avantajdır. Biz seçmene ne taahhüt etmişsek arkasında durmak durumundayız. Taahhütlerimizin hepsini gerçekleştireceğiz. İBB’nin Beykoz’da yapmayı düşündüğü projeleri vardı. İBB bürokratları onları bir sunumla bize gösterdi. 

 

“Beykoz halkına sonsuz teşekkürler ediyorum”

Beykoz halkı bizi hiç zaman yalnız bırakmadı, Beykoz halkına teşekkür ediyorum.  İBB’de % 52 oy aldık. Yerelde % 49 aldık. İBB’ye en yüksek oy Çavuşbaşı Baklacı’dan çıktı. İnsanlar kafatasçılık yapıyor. ‘Trabzonlular Ekrem İmamoğlu’na oy verir’ diyorlardı. Öyle olmadı Çavuşbaşı halkı Binalı Yıldırım’a sahip çıktı.

Bu anlamda da Beykoz halkına teşekkür ediyorum. Her zaman olduğu gibi bu seçimde de bizden desteğini esirgemedi.

Dost Beykoz / Özel Söyleşi – Kader Gür

CHP Beykoz’da nasıl bir muhalefet olacak?
Önceki CHP Beykoz’da nasıl bir muhalefet olacak?
Müslüm Gürses'in duyulmamış şarkıları Beykoz'da tanıtıldı
Sonraki Müslüm Gürses'in duyulmamış şarkıları Beykoz'da tanıtıldı