Gümüşsuyu Muhtarı için döktü; 'Bizi kim koruyacak'

  • 0
  • 12501
Gümüşsuyu Muhtarı için döktü; 'Bizi kim koruyacak'
Gümüşsuyu Muhtarı için döktü; 'Bizi kim koruyacak'
Gümüşsuyu Muhtarı için döktü; 'Bizi kim koruyacak'
Gümüşsuyu Muhtarı için döktü; 'Bizi kim koruyacak'
Gümüşsuyu Muhtarı için döktü; 'Bizi kim koruyacak'
Gümüşsuyu Muhtarı için döktü; 'Bizi kim koruyacak'
Gümüşsuyu Muhtarı için döktü; 'Bizi kim koruyacak'

Beykoz'da ailelerin desteğiyle önceki hafta binlerce kişinin 'Uyuşturucuya Hayır!' diyerek yürümesinin ardından, çok ciddi bir olayın haftalar önce gerçekleştiği ortaya çıktı.

Sadece Dost Beykoz'a konuşan Gümüşsuyu Muhtarı Aziz Öztürk, muhtarlık ofisinin 3 hafta önce bıçaklı iki kişi tarafından basıldığını ve özellikle bonzai konusunda gözdağı verildiğini anlattı. Mahalledeki gençleri kurtarabilmek için ateşten gömlek giyen Muhtar Aziz Öztürk, "Şimdi her gün şikâyet ettiğim o çocuklarla yüz yüze geliyorum. Peki, beni kim korusun?" dedi.

Gümüşsuyu, Beykoz'un en büyük mahallelerinden birisi. Mahallenin yeni seçilen Muhtarı Aziz Öztürk, bu ‘büyük’ mahallenin ‘büyük’ sorunları olduğuna dikkat çekerek, içini Dost Beykoz'a döktü. İşte Muhtar Aziz Öztürk ile uyuşturucudan trafiğe, Belediye'den mahalleye terk edilen köpeklere kadar pek çok konuda gerçekleştirdiğimiz söyleşi:

Aziz Bey, Gümüşsuyu Mahallesi'nin farkı nedir diğer mahallelerden?

"Şimdi farkı derken, mahallemizde çalışmalar var. Pilot bölge seçildiğimiz için 2B ile ilgili burada bir çalışma içine girdiler. Biz istiyoruz ki, geceleri vatandaşlarımızın kapısı çalınmasın. Mahalleli rahatsız oluyor. Müteahhitler geceleri gelip, kapıları çalarak, yerlerini satıp satmayacaklarını soruyorlar vatandaşlara. Diğer mahallelerde bu kadar büyük müdür bu sorun bilmem ancak bizim mahalleli çok şikâyetçi..."

Başka ne gibi sorunlar var?

"Hafriyat bırakılması konusunda sorunlar var mesela mahallemizde.... Büyükşehir Belediyesi gelip ceza kesti ama caydırıcı olmadı. Daha sıkı denetimin olması gerekiyor. Zabıta ekipleri, özellikle orman arazilerine yasa dışı giren kişiler konusunda daha sıkı çalışmalı. Bizlerin yakaladıkları sınırlı oluyor. Ancak hafriyat konusu çok önemli... Yarın bir gün çevrecilerin bu duruma el atmasından korkuyoruz. Sorunlar daha da içinden çıkılmaz bir hâl alacak! Sonra... Karlıtepe mevkinde köpek bırakılması konusu da önemli..."

Köpekler buraya mı terk ediliyor?

"Evet, bırakıp gidiyorlar. Özellikle zabıtamızın bir gece ekibi olmalı ve belirli yerlerde konuşlanarak, bu köpek bırakan şahısları belirlemesi gerekiyor. Eğer kısa sürede bir çözüm alınırsa, en azından şimdiye kadar bırakılan köpekler derdimiz olur. Ancak bunun önü alınmazsa sorun çok daha büyüyecektir. Mesela Acarlar girişine bir ekip konuşlansa, en azından köpek bırakmayı alışkanlık haline getirenlere bir gözdağı olacaktır.

Mahallemizdeki parklar konusunda da sıkıntılarımız var. Ekipler, sağolsunlar geliyorlar ve kesim işini yapıyorlar ama sulama yapmıyorlar. Mesela çocuk parklarına ilaçlama yapılmıyor. Bank yok, oturacak bank yok. Bu konuda Belediyemiz bir anket formu hazırladı ve eksikleri biz belirttik ancak hâlâ bu konuda bir ilerleme olmadı."

Sıkıntınız büyük yani muhtar olarak?

"Aslında Belediye'ye yüklenmek de doğru değil... Eskiden 25 olan mahalle sayımız şu anda 45' çıktı. Beykoz Belediyesi hangi birimize yetişsin? Onun için mesela bizim burada bir yol sulaması istemeyi düşündüğümüzde, benim aklıma hep Beykoz'da henüz İSKİ'nin girmediği köyler aklıma gelir. Şimdi orada adam abdest almaya su bulamazken ben nasıl Belediyeden sulama için tanker isteyebilirim?"

Beykoz Belediyesi ile irtibatınız nasıl? Yakın olduğunuz için daha iyi ve kolay iletişim kuruyor olmalısınız?

"Belediye elinden geleni yapıyor hatta fazlasını da yapıyor. Mesela özellikle uyuşturucu konusunda yaşadığımız sıkıntılarda Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu'nun büyük yardımları olmuştur. Ancak benim asıl sorunum Belediye'den verileceği söylenen muhtar ödenekleriyle ilgili...

Beykoz Belediyesi daha önce muhtarlara 350 lira veriyordu. Sonra sizde, Dost Beykoz'da da gördük: "500 lira oldu" dediler. Ancak gelin görün ki, 3 aydır biz bu parayı alamadık! Bizler zaten yanımızda çalıştırdığımız kişilere maaş veriyoruz. Burada su bidonu var mesela, günde 3 kez doluyor. Kimi zaman aldığımız 800 küsur maaşımızla cebimizden veriyoruz masrafları. Ancak bu Belediye'nin taahhüt ettiği 500 Liralar verilseydi, biraz rahatlardık. Belki 3 aydan bin 500 lira ediyor çok değil ama en azından kırtasiye masrafımızı karşılardık."

Uyuşturucu konusunda neler yaptınız muhtar olarak Aziz Bey?

"Biz mahallemizde bonzai konusunda sıkıntılar yaşadık. 3 hafta kadar önce Muhtarlık binasına gelip bizi bıçakla tehdit ettiler! Nedeni basitti, biz biraz bu işlerin üstüne fazla gittik. Kim oldukları da belliydi. Karakola şikâyet ettik ama şimdi ben o çocukla her gün yüz yüze geliyorum. Bizim güvenliğimizi kim sağlayacak? En kısa zamanda Belediye ile Kaymakamlık ile bir araya gelinmeli ve Beykoz'a bir AMATEM kurulmalı. Çocuklar burada tedavi edilmeli, topluma kazandırılmalı. Kimsenin bu uyuşturucu konusunda 'Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın' demeye hakkı yok! Öte yandan karakollar da savcılar da bu konularda daha istekli ve duyarlı olmalı. Polis diyor ki: 'Ben ancak 17 saat tutabiliyorum, sonrasında ailesini çağırıp teslim ediyorum'. Karakolda böyle olursa, savcılık da serbest bırakırsa, nasıl çözülecek?"

Son olarak şunu sorsak Aziz Bey: "Gümüşsuyu'nun en önemli sorunu nedir?"

"Gümüşsuyu Mahallesi'nin en büyük sorunlarından birisi ve başta geleni kesinlikle trafik! Burada pek çok büyük market var ve bu kadar büyük market varken bu caddeler, sokaklar insanlara dar geliyor. Bu marketlerin yerleşim yerinden biraz uzaklaşması gerekiyor. Zaten Belediye burada, Kaymakamlık burada, asayişin bir şubesi burada... Vatandaş büyük marketlerden alışveriş yaparken, yine marketlere ürün geldiğinde ana yollar tıkanıyor."

Dost Beykoz / Özel Haber

Beykoz'un Köyleri... Cumhuriyetköy
Önceki Beykoz'un Köyleri... Cumhuriyetköy
Beykoz'da rengarenk 23 Nisan coşkusu
Sonraki Beykoz'da rengarenk 23 Nisan coşkusu