Beykoz’a o tabelayı senin elinle çaktıracağım
CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, devir teslim süreçleriyle ilgili konuştu. Beykoz’u işaret eden Tekin, parti tabelasının indirilmesine ve resmi defterlerin akıbetine yönelik çok sert tepki gösterdi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, İstanbul’daki 39 ilçenin 16-17’sinde devir teslim işlemlerinin tamamlandığını duyurdu. Parti içindeki fikir ayrılıklarına rağmen görevlerini nezaket kuralları çerçevesinde devreden ilçe başkanlarına teşekkür eden Tekin, sürecin krizle sonuçlandığı ilçeler için —başta Beykoz olmak üzere— hukuki yollara başvuracaklarını belirtti.
“Verilen Sözler Tutulmadı, Tabela İndirildi”
Sürecin şeffaf yürümesi gerektiğini ve “beyanın esas olduğunu” vurgulayan İl Başkanı Tekin, devir teslim krizini şu sözlerle ifade etti:
“İki gün önce arkadaşımıza ‘Siz şu gün gelin, tabii ki teslim edeceğiz’ diyeceksiniz, ertesi gün orada olmayacaksınız. Bir; Cumhuriyet Halk Partisi’nin tabelasını indireceksiniz… O tabelayı senin elinle çaktıracağım kardeşim!“
Tabela krizinin yanı sıra partinin resmi kayıt evraklarına da değinen Tekin; karar defteri, harcama defteri ve envanter defterinin önemine dikkat çekti. Bu defterleri teslim etmeyenler hakkında sonuna kadar hukuksal mücadele vereceklerinin altını çizen Tekin, partililere de seslenerek “Sakın ha sakın o gaza, bu gaza gelmeyin” uyarısında bulundu.
Açıklamasının sonunda İstanbul’un 39 ilçesindeki bütün savcılara açık bir çağrıda bulunan Gürsel Tekin, CHP’nin devleti kuran siyasi parti kimliğine vurgu yaparak hukuki makamları göreve davet etti:
“Cumhuriyet Halk Partisi’nin malına, mülküne el uzatan, orayı gasp eden, tabelasını indiren kim olursa olsun; Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz başvuru yapacağız, siz de bunun hukuksal olarak gereğini yapacaksınız.“