Beykoz Belediyesi 165 bin metrekare kaçak yapıyı yıkmak için ihaleye çıktı
Beykoz Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde tespit edilen mevzuata aykırı, kaçak ve ruhsatsız yapıların yıkımı için düğmeye bastı. Beykoz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülecek çalışmalar kapsamında yaklaşık 165 bin metrekarelik dev bir alanda yıkım işlemi gerçekleştirilecek.
İlçe genelini kapsayacak olan “Mevzuata Aykırı Kaçak ve Ruhsatsız Yapıların Yıktırılması İşi” ihalesi, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19’uncu maddesine göre açık ihale usulü ile yapılacak.
İhale şartnamesinde yer alan detaylara göre, toplamda *164.684,94 m²* kaçak ve ruhsatsız yapı yıkılacak. Yüklenici firma ile sözleşme imzalandıktan sonra 5 gün içinde yer teslimi yapılacak ve yıkım işlemleri yer tesliminden itibaren *60 takvim günü* (iki ay) içerisinde tamamlanacak.

Sınır Değerin Altındaki Teklifler Reddedilecek
Sadece yerli isteklilerin katılabileceği ihalede, ekonomik açıdan en avantajlı teklif yalnızca fiyat esasına göre belirlenecek. İhalede sınır değer katsayısı (N) 1 olarak uygulanacak olup, sınır değerin altında teklif sunan firmaların teklifleri hiçbir açıklama istenmeksizin doğrudan reddedilecek. Ayrıca konsorsiyumların ihaleye teklif vermesine müsaade edilmeyecek.
Teklifler Sadece Elektronik Ortamdan Alınacak
İhale süreci tamamen şeffaf ve elektronik ortamda yürütülecek. Yüklenici firmalar tekliflerini EKAP (Elektronik Kamu Alımları Platformu) üzerinden e-imza ile sunacaklar.
• İhale Tarihi ve Saati: 14 Ağustos 2026 – 11:00
• İhale Yeri: Beykoz Belediyesi İhale Salonu (e-tekliflerin açılacağı adres)
• İşin Kapsamı: 164.684,94 m² mevzuata aykırı yapının yıkımı
• Süre: Yer tesliminden itibaren 60 takvim günü