İSKİ’nin 2024 yatırımları çerçevesinde Beykoz’daki Cumhuriyet İçme Suyu Arıtma Tesisleri ve Elmalı’da yürütülen çalışmalarla Avrupa Yakası’na daha fazla içme suyu takviyesi yapılabileceğini söyleyen Dr. Başa, bu işlemin en önemli ayağının boğazın altındaki geçiş tüneli olduğunu kaydetti.
Başa sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, “İçme suyu yatırımlarımız artarak devam ediyor. Cumhuriyet İçme Suyu Arıtma Tesisi ile Boğaz geçiş tüneli arasında kalan 550 metre 3000 mm çapında isale hattının 400 metresinin imalatını tamamladık. Ay sonunda tamamlayacağımız proje sayesinde Avrupa yakasına daha fazla içme suyu aktarabileceğiz.” İfadelerini kullandı.
Avrupa Yakası’na Beykoz’dan geçerek aktarılan suyun günlük şartlara bağlı olarak Melen Çayı’ndan ya da Elmalı Barajı’ndan çekildiğini kaydeden İBB ve Beykoz Belediyesi Meclis Üyesi Burak Korkmaz, şunları kaydetti:

“Cumhuriyet İçme Suyu Arıtma Tesislerimizde sürdürülen hummalı çalışmaları yerinde gözlemledim. Cumhuriyet İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden Boğaz geçiş tüneli arasında Elmalı’dan geçen 550 metrelik hattın 400 metrelik kısmı tamamlandı. Ağustos ayı sonuna kadar hat tamamlanarak Avrupa Yakası’na daha fazla içme suyu aktarılmasına yardımcı olacak. Çalışmalara öncülük eden başta İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ve İSKİ Genel Müdürümüz Sayın Dr. Şafak Başa olmak üzere emeği geçen tüm personeli kutluyor, kolaylıklar diliyorum.”
Elmalı da sürdürülen isale hattı çalışmaları Ağustos ayı sonunda tamamlanacak.
Haber Merkezi