Beykoz'da 700 vatandaşa 1 polis düşüyor

  • 0
  • 9975
Beykoz'da 700 vatandaşa 1 polis düşüyor
Beykoz'da 700 vatandaşa 1 polis düşüyor
Beykoz'da 700 vatandaşa 1 polis düşüyor
Beykoz'da 700 vatandaşa 1 polis düşüyor
Beykoz'da 700 vatandaşa 1 polis düşüyor
Beykoz'da 700 vatandaşa 1 polis düşüyor
Beykoz'da 700 vatandaşa 1 polis düşüyor
Beykoz'da 700 vatandaşa 1 polis düşüyor

Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'huzur toplantısı' Rüzgarlıbahçe’deki müdürlük binasında gerçekleştirildi.

Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün her yılsonunda gerçekleştirdiği huzur toplantısında yıl içinde asayişle ilgili elde edilen istatistikler kamuoyuyla paylaşıldı.

Beykoz İlçe emniyet Müdürülüğü’nün Rüzgarlıbahçe’deki binasının konferans salonunda yapılan toplantıya; Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Aydın, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Bülent Küçük, Beykoz Müftüsü Ali Efe, Acarlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Acar, idari amirler, okul müdürleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve ilgili vatandaşların yanı sıra emniyet mensupları katıldı.

-Beykoz'da 365 personel asayiş sağlıyor

Bir İlçe Emniyet Müdürü, 1 Emniyet Amiri, 19 komiser yardımcısı, 3 Baş Polis memuru, 304 Polis Memuru, 28 bekçi, 4 genel idari hizmet memuru, 4 teknisyen ve 1 hizmetli ile asayişi sağlamaya çalışan Emniyet Müdürlüğü rakamlarına göre Beykoz'da bir polis memuruna 700 kişi düşüyor.

İlçe Emniyet Müdürü Sururi Saydam'ın ev sahipliğindeki toplantı şehitler ve gaziler anısına, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

-Beykoz, İstanbul'daki en güvenli beşinci ilçe!

İlk konuşmacı olarak kürsüye gelen Beykoz İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Sururi Saydam, "Sanırım burada en çok huzur toplantısı yapan müdür ben oldum. Bu sizlerle birlikte düzenlediğimiz üçüncü toplantımız. Emin ol az sayıdaki personelimizle elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Şunu da eklemeden geçmek istemiyorum. Beykoz, şu anda İstanbul'un 39 ilçesi arasında en güvenli 5. ilçe sıfatını da elinde bulunduruyor. Çok geniş bir arazide bulunmamıza rağmen bu konuda çalışmalarımıza devam ediyoruz. İl Emniyet Müdürlüğümüzden gelen talimatlar neticesinde tabii ki son bir yıldır ilk önceliğimiz terör. Bu konuda ilçemiz sınırlarında en az 10 günde bir operasyonlar gerçekleştiriyoruz" dedi.

Müdür Saydam'ın ardından konuşan Çelikbilek ise bulundukları mekânın çok güzel olduğunu ve burada mesai harcayan insanların ne kadar emek harcadığı düşünüldüğünde anlaşılacağını ifade ederek sözlerine başladı.

-"Bölgem ve milletim adına müdürüme teşekkür ediyorum"

Çelikbilek, "Emniyet Müdürümüz daha iyi yerlere gitmeyecekse 100 sene Beykoz'da kalabilir. Bu bize nasip oldu, 15 Temmuz gecesi biz onu çok iyi tanıdık. Bölgem ve milletim adına, kardeşime ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu ülke, bu ülkeyi sevenlerin sırtında ayakta kalır. Bu ülke için fedakârlık yapmak gerekiyor. Allah bu millete bir daha öyle bir olay yaşatmasın. Emniyetin yaptığı çalışmalarda 39 ilçe içinde en güvenli 5. ilçesi. Onlar neden var olduklarını iyi biliyorlar, onların şuurunu gösteriyor bu. Bizler onların işlerini kolaylaştırmak adına her zaman yanlarında olacağız. İyi ki varsınız. Huzurlu bir akşam bu akşam, iyi bir günde bu toplantıyı gerçekleştiriyorsunuz. Ayrım yapmadan bütün insanları kucaklayarak birleştirmeyi nasip etsin, hepimize ve hepinize" şeklinde konuştu.

-"Milletimin her ferdi ya şehittir, ya gazi"

Son konuşmacı olarak kürsüye davet edilen Beykoz'un Mülki İdare Amiri Ahmet Katırcı, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'e teşekkür ederek, "Başkanımız, hain girişimini yaşayan insanlardan birisiydi. Ruhunu şeytana satmayan gerçek polislerin ve Beykoz'daki polislerimizin mücadelesiyle bu bizim onurumuzdur. Bu milletin her bir ferdi ya gazidir ya şehittir" diye konuştu.

-"Kadro yeterliliğimiz yüzde 60 civarında"

Katırcı, şu ifadeleri kullandı:

"Emniyet müdürümüz anlattı. Eksiklerimizin ve iyi olmamızın sebepleri var. Huzurluyuz, kadro olarak yeterliliğimiz yüzde 60 civarında ve bizler çalışmaya devam ediyoruz. Dikkate alınmayan bir handikap daha var. Beykoz, İstanbul en büyük yüz ölçümüne sahip ve biz burada 365 polis ile hizmet vermeye çalışıyoruz. Hırsızlık olayları köylerimizde en büyük sıkıntılarımızdandır. Yetişemediğimiz yerler var, siz bize nasıl yardım edebilirsiniz? Beykoz’un en büyük sorunlarından biri de tabi bağımlılık..."

-"... sızlanmak yok, yine gidip yakalayacağız"

"Polis her hafta bilinen mahallerimizde operasyon yapıyor. Bir yerden bir şey yapmak lazım. Bu mücadeleyi top yekun yapmak zorundayız.  Bağımlılıkla mücadele devletin tek başına yapabileceği bir şey değildir. Bütün suçların önlenmesinde toplumsal desteğe sonuna kadar ihtiyacımız var. Ben yakalıyorum, adliyeden çıkıyor diye sızlanma hakkımız yok. Yine gidip, yakalayıp getireceğiz"

İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 'huzur toplantısı' adı altında hazırlanan sunumda ise, Beykoz'un 2017 yılındaki suç tablosu gözler önüne serildi.

-374 kişiye narkotik işlemler uygulandı

Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Devriye Ekipler Büro Amirliği'nce yapılan çalışmalarda ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkındaki suçlarda 112 kişiye, kullanmak için uyuşturucu madde bulunduran 374 kişiye işlem yapılarak 594 gram narkotik madde ele geçirilmiş.

2017 yılı içerisinde hırsızlık kapsamında 72 kişiye, trafik işlemleri, kaçak sigara ve diğer suçlarda 1462 kişiye işlem uygulandı.

Konuşmaların ardından, soru-cevap kısmına geçildi.

-"Vatan haini miyiz diye soranlar oluyor"

Asker uğurlamalarıyla ilgili gelen soru üzerine Emniyet Müdürü Sururi Saydam, "Artık çığırından çıktı. Bir orta yol bulmaya çalışıyoruz. En sonunda havai fişek atmaya kadar işi getirmişlerdi. Müdahale bulunduğumuz zamanda 'biz vatan haini miyiz?' gibi sorularla karşılaşıyoruz. Fakat bu sorunu da aşacağımıza inanıyorum" şeklinde cevapladı.

-"Kavacık-Riva yolunda çok yanlış bir durum var"

Kavacık-Riva yolunda yapılan bisiklet yoluyla ilgili konuşan Kaymakam Katırcı, "Riva muhtarıyla birlikte yolu gittik gördük. Çok yanlış bir durum, yolun yarısı bisiklet yolu olarak yapılmış, geri kalanda ikiye bölünerek gidiş ve geliş şeklinde düzenlenmiş. Düzeltilmesi lazım, Belediye Başkanımla birlikte ilgileneceğiz, bana da çok mantıklı gelmedi" diye cevap verirken, izinsiz atılan havai fişekler içinde izin verilen bazı bölgeler olduğunu bunun dışında yasak olduğu söyledi.

-Beykoz'un personel sayısı darbeden sonra 80 kişi düştü

Son olarak söz alan Emniyet Müdürü Saydam, "MOBESE cihazlarıyla suçu izleyebiliyoruz. Bunu bedeni bir şekilde birisi gidip ilgilenmezse çözüm bulamıyoruz. 16 Temmuz'da darbe gerçekleşmedi ama bizim teşkilatımızda yapacağı artçı sarsıntıları yaptı. Darbeden önce 410 personelle Beykoz'u idare etmeye çalışırken bugün 330 personelle bunu yapmaya çalışıyoruz. Bu sadece bizim için geçerli değil tabii, C Bölgesinde şu anda 16 tane trafik ekibi var ve sadece Beykoz'da 3 bin 200 tane sokak ve caddemiz var. Bazı ülkelerin nüfusundan büyük bir C Bölgesi var. Geçen sene 10 binin üzerinde araba tescillenmiş. Bizim evde de mesela ben hiç kullanmama rağmen iki tane var. Trafik olarak bu araçlarla bunu çözmemiz mümkün değildir. Öte yandan caddeden arıyorlar çekici gelsin, çekici geliyor bu sefer 3 gün sonra mahalle muhtarı arayıp bizim mahallemize çekici gelmesin diyor" diye konuştu.

Huzur toplantısının ardından Beykoz Belediyesi tarafından Emniyet Müdürlüğüne yaptırılan güvenlik kabini ve sistemlerinin açılış kurdelesi kesildi.

Beykoz Müftüsü Ali Efe'nin dualarıyla kesilen kurdele sonrası program sona erdirildi.

Haber Merkezi

Beykoz Şeyh Ethem Sırrı Efendi Kültür Evi açıldı
Önceki Beykoz Şeyh Ethem Sırrı Efendi Kültür Evi açıldı
Beykoz'un öğretmeni kutlamalarda kriz geçirip öldü
Sonraki Beykoz'un öğretmeni kutlamalarda kriz geçirip öldü