Dünya çocukları Beykoz’da buluştu
Beykoz Belediye Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında ilçeye gelen yabancı heyetleri ve çocukları ağırladı.
23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği vesilesiyle dünyanın farklı noktalarından Beykoz’a gelen 113 çocuk, düzenlenen akşam yemeği organizasyonunda bir araya geldi. 5 farklı ülkeden gelen minik misafirlerle yakından ilgilenen Özlem Vural Gürzel, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda birliğin ve beraberliğin önemine dikkat çekti.
“Beykoz sizin eviniz”
Organizasyona dair samimi açıklamalarda bulunan Özlem Vural Gürzel, dil ve kültür farklılıklarının çocukların enerjisi karşısında engel teşkil etmediğini vurguladı. Gürzel, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Farklı dilleri konuşsak da aynı gülümsemede buluştuk. 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında 5 farklı ülkeden Beykoz’umuza gelen 113 evladımızla akşam yemeğinde bir araya geldik. Geleceğimizin ışığı çocuklarımızın neşesi, enerjisi ve kurduğu dostluklar daim olsun. Beykoz sizin eviniz… Kapımız da gönlümüz de her zaman sizlere açık.”

Dostluk köprüleri kuruldu
Geleneksel hale gelen şenlik kapsamında Beykoz’da ağırlanan çocuklar, hem Türk kültürünü tanıma fırsatı buldu hem de dünya barışına katkı sunacak yeni dostlukların temelini attı. Belediye tarafından düzenlenen akşam yemeği, çocukların neşeli görüntüleri ve farklı dillerden yükselen ortak kahkahalarla sona erdi.
Farklı dilleri konuşsak da aynı gülümsemede buluştuk. 🌍✨
23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında 5 farklı ülkeden Beykoz’umuza gelen 113 evladımızla akşam yemeğinde bir araya geldik.
Geleceğimizin ışığı çocuklarımızın neşesi, enerjisi ve kurduğu dostluklar daim olsun.… pic.twitter.com/09AYSTwZI9
— Özlem Vural Gürzel (@ozlemvgurzel) April 21, 2026