Beykoz Ortaçeşme’de Millet Bahçesi trafiği zulme dönüştü
Beykoz Ortaçeşme Mahallesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış yaptığı Millet Bahçesi’nin sürüncemede kalması bölgeye yeni bir sorun getirdi.
Millet Bahçesinin inşaatı nedeniyle bazı güzergahların kullanım dışı kalması bölgede çekilmez bir trafik sorununu da beraberinde getirdi.

Ortaçeşme Merkez Camii’nin uygunluğu, avlusunun geniş olması nedeniyle; Çamlıbahçe ve Yalıköy Mahallelerinin de cenaze namazları için Ortaçeşme Camii’ni tercih etmesi bölgede aşırı bir trafik yoğunluğuna neden oldu.

Hemen her gün cenaze namazının kılınıyor olması, caminin hemen yanında ilk ve Ortaokul olmasından ziyade, Çayır Kütüphanesi ve Kent Lokantasına gelenlerde hesaplandığında ana cadde adeta kilit bir trafiğe sahne oluyor.

Cenaze namazları sırasında ve sonrasında trafiğin normale dönmesi zaman zaman saatler alabiliyor.
Bölge halkı ve mahalle Muhtarı Nuri Dik bu soruna bir çözüm üretilmesini istiyor. Muhtar Nuri Dik gerekli resmi kurumlara durumu aktardıklarını, trafik çilesinin çekilmez boyutlara ulaştığını söyledi.

Millet Bahçesi projesi kapsamında trafiğe kapatılan Çayır yolunun tekrar trafiğe açılmasının alternatif bir çözüm olabileceğini söyleyen Muhtar Dik, “yada spor kulübü ile kent Lokantası arasından Çamlıbahceye gecen yaya yolu köprüsünün araç geçebilecek şekilde dizayn edilmesi, arka yolu kullanan araçların açılacak olan bu yolu kullanarak trafik sıkışıklığının azalmasına katsı sağlayabilir” şeklinde konuştu.

Cenaze sırasında Ortaçeşme’de hayatın çekilmez olduğunu söyleyen mahalle muhtarı Nuri Dik, “bu konunun çözülmesi bölge halkının günlük stresini önemli ölçüde azaltacaktır” dedi.