Yusuf Kesici ile Kavacık’ta ne değişti…

  • 0
  • 21362
Yusuf Kesici ile Kavacık’ta ne değişti…
Yusuf Kesici ile Kavacık’ta ne değişti…
Yusuf Kesici ile Kavacık’ta ne değişti…
Yusuf Kesici ile Kavacık’ta ne değişti…
Yusuf Kesici ile Kavacık’ta ne değişti…
Yusuf Kesici ile Kavacık’ta ne değişti…

Kavacık Mahalle Muhtarı ve adayı Yusuf kesici, bundan beş yıl önce yine Dost Beykoz’a konuşmuştu. Beş yıl sonra bakalım Kavacık’ta ne değişti.

Beykoz’un en genç muhtarı… Tam 25 yıldırKavacık Mahallesi’nde oturuyor. İlk kez seçildiği 2009 seçimlerinden bu yana kamuoyunda her zaman göz önünde olmuş bir isim. Esprili, güler yüzlü… Mahallesindeki vatandaşlar tarafından tanınıyor ve Beykoz kamuoyu genel olarak onu yakından takip ediyor. Kavacık Mahallesi Muhtarı ve yeni dönem için de Muhtar Adayı Yusuf Kesici’den bahsediyoruz. Dost Beykoz, yerel seçimler öncesi Muhtar Adayı Yusuf Kesici’yi makamında ziyaret etti. Ardından ise lezzetli ve bir o kadar da içten bu röportaj çıktı:

Yusuf Kesici’nin Muhtarlık binası tek katlı. Ancak Kesici, burası ile ilgili mahallesinin çıkarları adına planlar yapıyor. “Buraya 4 katlı bir bina yapsak da şu Çubuklu’daki Aile Hekimimizi mahallemize getirsek ne güzle olurdu” diyor. Muhtarlık binasının içerisi son derece zarif bir şekilde döşenmiş. Duvarları, eski gazete kupürleri ve fotoğraflar süslüyor. Muhtar Yusuf Kesici ‘halis Malatya kayısısıyla’ karşılıyor bizi… 

İlk sorumuzu seçim ile ilgili yöneltmek istiyoruz: Yusuf Kesici ile birlikte Kavacık Mahallesi'nde kaç muhtar adayı var?

“Yusuf Kesici dışında 4 aday var. Birincisi eski muhtarlardan ve bir önceki seçimde bana karşı kaybeden Mustafa Güngör. İkincisi, emekli öğretmen Yavuz Kaya. Üçüncüsü Nurgül Semiz. Bir de dördüncü olarak İbrahim adında bir adayımız var ama soyadını dahi bilmiyorum. Bir çalışması olmadı, afişini görmedik. Toplamda benimle birlikte Kavacık Muhtar adayı olarak 5 kişiyiz.”

Kavacık'ın diğer mahallelerden farkı nedir? Yusuf Kesici başba bir mahallede aday olsa hangi konularda zorluk çekerdi? Kavacık'ın demografik yapısı nedir?

“Kavacık, isim olarak 53 bin muhtarlık varsa Türkiye'de heralde ilk 10'a girer. Çünkü Kavacık her yerde bir marka oldu ve biliniyor. Bunun başlıca sebeplerinden birisi de bu köprünün, otoyolun Kavacık'tan geçmesi. Genel olarak baktığımızda Kavacık, kozmopolit bir yer. Bu anlamda Acarlar Mahallesi'ni ilk sırada düşünürsek, ondan hemen sonra gelen bir mahalledir. Öte yandan Beykoz'un en büyük mahallesiyiz. Seçmen sayısı bakımından da en büyük mahallesi Kavacık'tır. Burada her ilden vatandaşı görmek mümkün… Sayıca bakıldığında ise en çok Ardahanlıların olduğu görülür. Rizeliler ikinci sıradadır. Daha sonra Ordu, Giresun, Sivas şeklinde gider.”

Yusuf Kesici kimdir? Kaç doğumludur, nerelidir?

“Yusuf Kesici 1967 Rize'nin Çayeli ilçesinde doğmuş bir arkadaşınızdır. İlk, ortaokul ve liseyi Çayeli'nde okudum. Askere kadar köyümde büyüdüm. Askerden sonra İstanbul'a geldim. Evliyim, iki çocuk babasıyım. Yaklaşık 24 senedir Kavacık'ta ikamet etmekteyim. Esnafım ve ticaretle uğraşıyorum.”

2009'dan 2014'e gelinceye kadar geçen süreçte 5 yılda, Yusuf Kesici ile birlikte Kavacık'ta ne değişti?

“Ben muhtar adayı olmadan önce verdiğim vaatler vardı. Kavacık sakinlerine verdiğim vaatlerinin tamamını, yüzde 100'ünü gerçekleştirdim. Kimi benim şansıma, kimi benim sıkıştırmalarımla, kimi Beykoz ya da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla, Karayollarıyla, Sağlık Bakanlığı'yla ve bunların her birinin verdikleri desteklerle sözlerimi yerine getirebildim. Orhan Veli Kanık Parkı vardı mesela. Seçimi kazanmamda yüzde 95 etken de yine bu parktır. Allah'a şükürler olsun, bitti. İkincisi ambulans; 112 Acil Noktası Kavacık'ta yoktu. 70 Bin lira harcayarak Aslan Yavuz Cami altına güzel bir 112 Acil istasyonu yaptık. Şu an 24 saat kapımızda ambulansımız bekliyor. Otağtepe'nin yenilenmesi gerekiyordu: Parke taşı, kilitli taş… Çok şikâyet alıyorduk. Çok çirkindi, kötü görünüyordu; orası yapıldı. Kavacık İlköğretim Okulumuz yenilendi. Sokak köpeklerinde saldırgan olanlarını barınaklara aldırmak gibi çalışmalar yaptım. Okuyan çocuklarımız var bu yıl 13 öğrencimize burs verdiriyorum. fakirimizle fukaramızla ilgileniyorum. Kavacık'tan 5 yıl içerisinde yaklaşık 430 cenaze çıktı. Bunların tamamına olmasa da yüzde 90'ına katıldım.”

Yeni dönem için sizden Kavacık Halkı'nın beklentileri nedir? Siz ne vaat ediyorsunuz?

“(Gülüyor) Yeni dönem için bir vaatte bulunmuyorum. Bu 5 yıl içerisinde yaptıklarım, yapacaklarımın teminatıdır. Ancak bu demek değil ki, yeniden seçildiğimde bir şey yapmayacağım. Benim Kavacık'ta yaklaşık 32 adet tespitim var. Onların notlarını aldım ve yeni dönemde seçilirsem Kavacık'taki bu tespitlerime yönelik projelerimi hayata geçirmeye başlayacağım. Eğer isterseniz de bunları sıralayabilirim?”

Peki, en önemli 3'ünü söyleyebilir misiniz Yusuf Bey? İlk 3 sırada ne var bu 32 projelik listede?

“Birinci sırada hisseli araziler var. İvedilikle Kavacık'taki hisseli arazilerin vatandaşın rahatça kullanabilmelerinin önü açılmalı. İmara açılmalı ve şahsi tapuya çevrilmeli bu yerler... İkinci sırada Aile Hekimliği sorunu var. Aile Hekimimiz, Çubuklu Mahallesi'nde. Ben onu buraya getirebilmeyi çok istiyorum. Bunun için de proje hazırladım. Eğer Belediye Başkanı izin verirse, bu muhtarlığın bulunduğu yere 4 katlı bir bina yaptırmak istiyorum: Giriş katı yine muhtarlık olacak, ikinci katı sosyal sorumluluk dairesi olacak, 3. ve 4. katları da işte bu Aile Hekimliği için düşünüyorum. Yine üçüncü projem de Kavacık Futbol Sahası'nın ve Halı Sahası'nın Kavacıkspor'a tahsis edilmesi.”

Kavacık trafiği ile ilgili şikâyetler var. Bu konuda yapılanlar ve yapılacaklar ile ilgili bilgi verir misiniz?

“Kavacık trafiğinin iyileştirilmesi noktasında aslında bir proje var. O hani 'göbek' diye tabir edilen Kavacık meydanı var, orada aslında bir proje var. Bana göre proje hayata geçirildiğinde trafikte yüzde 70'e varan bir iyileşme olacak. Burada istimlak edilen yerler var. İstimlak olunan yerler ile ilgili davalar olduğu için süreç biraz uzadı. Yoksa bu proje (elindeki haritayı bu sırada kaldırıp gösteriyor) benim 5 yıl önce muhtar seçildiğim zamanda hazırlanmıştı. Zaten yapılmaya da başlandı ancak hukuki süreç biraz zorladı. İstimlâk konusu var. Zaten bu 5 yıl önce iyi bir projeydi, artık bunun tabiri caizse modası da geçti. Bunu da özeleştiri olarak söylüyorum ben. Bakalım 5 yıl sonraki durum için daha önce yapılmış bir plan yeterli olabilecek mi?”

Belediye Başkanı ve muhtar iletişiminde geçen 5 yıllık süreçte Yusuf Kesici'nin gözlemleri nelerdi? Sorunlarla ilgili hiç çalışma yaptınız mı?

“Çok... Muhtarlar Derneği Başkanlığı'na aday olmuş bir kardeşiniz olarak, bunlarla ilgili çalışma yapmamak mümkün değildir. Her yerde şunu savunuyorum: Birlik beraberlik olmadığı sürece ki, bu muhtarlar için de geçerlidir, aile için de geçerlidir, bir sonuca ulaşamazsınız. Ben 45 muhtarımıza da söylüyorum: 'Yaş olarak en küçüğünüz benim. Arkadaşlar, gelin birlik ve beraberlik sağlayalım. Kenetlenelim. Beykoz'da her şeyi yaparız!'. Şimdi bakınız bizim Başkanımız Cavit Gül Meclis Üyesi Adayı. Onuncu sırada. Gümüşsuyu muhtarımız onaltıncı sırada. Ben dernek başkanı olsam, size açık söylüyorum, 45 muhtarı toplayıp o partilere gider, elimi masaya vururum: 'Bu arkadaşlar Meclis Üyesi olmak istiyor. İlk 5'e koyacaksınız!'. Koyacaksınız! Koyar mısın yok! Ancak bu kenetlenmeyi bu 45 kişide sağlarsan bunu diyebilirsin. Sağlayamazsan, herkes kendi kafasına göre hareket ederse, bir şey diyemezsin ve onaltıncı sıraya koyarlar sizi. Ben Yusuf Kesici olarak onaltıncı sıraya koydurmam kendimi. 10. sıraya da koydurmam. Bana da teklifler geldi, daha iyi sıralardan da teklif geldi ama kabul etmedim. Hedef değil benim için…”

Muhtar olarak vatandaşlara maddi ya da manevi katkılarınız nelerdir? Mahallenizde bu anlamda size destek olacak şirket ya da dernekler var mı?

“Hayırseverlerden maddi anlamda destekler alıp mahallemizde dağıtmaya uğraşıyoruz ama yeterli midir? Değildir tabi... Elimizden geldikçe yapabildiğim kadar yapıyorum. Öte yandan bu maddi olarak güçlü şirketlerle ilgili Kavacık'ta mutlaka var ancak ben onlarla iletişim kuramıyorum. O konuda biraz da serzenişte bulunmak isterim. Özellikle Kavacık'ta çok şirket var. 350'ye yakın şirket var Kavacık'ta. Belki Türkiye genelinde böyle bir mahalle daha yoktur. Muhtar seçildikten sonra aslında ben onlarla çok iletişim kurmak istedim. Onlardan alıp fakir fukaraya yardım etmeyi amaçladım ama bu yüzde 5 bile olmadı. Niye? Gidiyorsunuz yerinde yok! Gidiyorsunuz, size 'yok' dedirtiyor, sizi kabul etmiyor. Onun için bir iletişim kuramadık. ama önümüzdeki dönemde bu anlamda daha iyi sonuçlar alacağız. Azalarımda değişiklikler yapıyorum. Ben de biraz daha tecrübe kazandım; bir şeyin nasıl isteneceğini ben biraz daha öğrendim. Tek başına olduğunuzda bakış farklı oluyor ama ekibinizle gittiğinizde daha farklı karşılanıyorsunuz.”

Son olarak sizin 2014 yerel seçimleri öncesi Muhtar Yusuf kesici olarak ya da vatandaş Yusuf Kesici olarak Beykoz Halkı'na önerileriniz nelerdir? Nasıl seslenmek istersiniz onlara?

“Öncelikle seçim sürecinin birlik ve beraberlik içerisinde geçmesini diliyorum. Kavgasız, gürültüsüz... Hangisi kazanır, hangi parti kazanırsa hepimiz ona destek olup Beykozumuzu geleceğe taşımalıyız.”

Röportajın ardından Muhtar Yusuf Kesici ile birlikte, hemen arkasında bulunan Orhan Veli Kanık Parkı’na gidiyoruz. Burada yürürken, Kavacık sakinleri, muhtarlarıyla ayaküstü sohbet ediyor. Birlikte fotoğraf çektirebilmek adına sıraya geçiyorlar âdeta… ArdındanMuhtar Kesici, tepede duran güvenlik elemanlarının yanına çıkıyor. Onlarla selamlaşıp bir süre sohbet ediliyor. Parkın güvenliği konusunda bilgi alıyor. Kapılar takıldıktan sonra her şeyin daha kolay olacağı konuşuluyor. Yine vatandaşlar gibi güvenlik görevlileriyle birlikte de kol kola girerek objektifimize poz veriyor Yusuf Kesici… Ardından bizi parkın çıkışına kadar gelip, uğurluyor. Tam gidecekken, seslenerek yanımıza geliyor: “Bu diğer 4 aday arkadaşımıza da başarı dileklerimi unuttum” diyor… “Aman onu da ekleyin! Kim seçilirse seçilsin. Hepimiz Kavacık ve Beykoz için çabalıyoruz” 

Yusuf Kesici Haberlerini okumak için tıklayınız:

 

Öğretmen Lisesi’ne sahip çıkan yok
Önceki Öğretmen Lisesi’ne sahip çıkan yok
Beykoz Belediyesi'nin borcu belli oldu 3 milyar lira
Sonraki Beykoz Belediyesi'nin borcu belli oldu 3 milyar lira