Beykoz Kulüp Başkanı Zeki Aksu’nun eski defterleri açıldı

  • 0
  • 13185
Beykoz Kulüp Başkanı Zeki Aksu’nun eski defterleri açıldı
Beykoz Kulüp Başkanı Zeki Aksu’nun eski defterleri açıldı
Beykoz Kulüp Başkanı Zeki Aksu’nun eski defterleri açıldı
Beykoz Kulüp Başkanı Zeki Aksu’nun eski defterleri açıldı
Beykoz Kulüp Başkanı Zeki Aksu’nun eski defterleri açıldı
Beykoz Kulüp Başkanı Zeki Aksu’nun eski defterleri açıldı

Beykoz Spor Kulübü Derneği eski yöneticilerine SGK Müdürlüğü tarafından, kulübün eski borçları nedeniyle tebligat gönderilmesi Beykoz'da gündemi değiştirmişti.

Bu değişiklikle birlikte geçmişin bilinmeyenleri de ortaya çıktı.

İş insanı Vahit Paksoy, 2012 yılında kendisine de Beykoz 1908 AŞ’nin yönetici sıfatıyla SGK tarafından tebligat yapıldığını ve yargıya başvurduğunu ifade ederek, "yargılama sonucu Başkan Zeki Aksu'nun hapis cezası aldığını" söyledi.

Vahit Paksoy, yine yargıya giderim

Yeni durumda da yine adının listede olduğunu gördüğünü, yine kendisine tebligat yapılması durumunda yargıya müracaat edeceğini ve hiç bir zaman Zeki Aksu'nun başkanlığındaki kulüpte yönetici olmadığını belirtti.

Aynı durum 2012 yılında da yaşanmış ve Beykoz 1908 AŞ’nin birçok eski yöneticisine kulüp borçları nedeniyle tebligat gönderilmişti. Yine o dönemde kulübün borçları nedeniyle tebligat gönderilen Albero Parkenin sahibi İş İnsanı Vahit Paksoy ise hiç bir zaman kulüp yöneticisi olmadığını ve adına sahte imza atıldığını iddia ederek, konuyu yargıya taşımıştı.

İş insanı Vahip Paksoy, Beykoz Spor Kulübü Başkanı Zeki Aksu ve diğer ilgililerle ilgili Beykoz Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Beykoz Cumhuriyet Savcılığı yapmış olduğu koğuşturma sonucunda iddianame hazırlayarak Zeki Aksu ve diğer ilgililerin yargılanmasını istedi.

İddianameden;

Vahit Paksoy, Beykoz Spor Kulübü 1908 AŞ isimli şirketin borcu nedeni ile SGK kurumu tarafından kendisine ödeme emri gönderildiğini, belgeleri incelediğinde adı geçen şirketin yönetim kurulu üyesi olarak görüldüğünü fark ettiğini, gerçekte belirtilen şirketin yönetim kurulu üyeliğine seçilmediği gibi hiç bir zaman bu şirkete ait her hangi bir belgeye bu sıfatla imza atmadığını ve toplantılarına katılmadığını belirterek, bu şekilde bilgisi olmaksızın kendisinin yerine belge düzenleyen şirket yetkilisi sorumluları hakkında şikâyetçi olduğu,

Vahit Paksoy adına sahte belge ve imza

Beykoz Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi olmadığı halde, hazırladıkları belgelere müşteki Vahit Paksoy'un ismini yazarak, yönetim Kurulu Üyesi gibi belge düzenleyen, yine aidiyeti saptanmasa da müştekinin sahte atılmış imzasını içerir 20.04.2010 düzenleme tarihli belgeyi kullanan şüphelilerin bu şekilde atılı suçu işledikleri anlaşılmış ve böylece sanıkların üzerlerine atılı suçu işledikleri iddiasıyla TCK 37. Maddesi delaleti ile aynı yasanın 207/1-2, 53. maddeleri uyarınca cezalandırılmasına karar verilmesi istemi ile sanıklar hakkında kamu davası açılmıştır.

"Sadece maddi yardımda bulundum"

Vahit Paksoy açıklamalarında, "benim geçmişte Beykoz Spor Kulübü ve Beykoz AŞ ile hiç bir ilgim olmamıştır. Ne genel kuruluna katıldım, ne de yönetim kuruluna seçildim. Sadece Beykoz'da yaşadığım için Beykozspor'a maddi yardımda bulundum" dedi.

"Sahtecilik yapılarak işlem yapılmıştır"

"Ben Beykoz Spor Kulübüne 200.000 TL yardımda bulundum. Bu nedenle bana plaket verdikleri geceyi delil olarak fotoğraflarını dosyaya ibraz etmişler" şeklinde konuşan Paksoy, "sahtecilik yapılarak işlem yapılmıştır" dedi.

Beykoz 2. Asliye Ceza Mahkemesi, 27 Ocak 2015 yılında vermiş olduğu kararında Kulüp Başkanı Zeki Aksu ve diğer ilgiliye özel evrakta sahtecilik suçundan mahkûm etti.

Hüküm...

Sanıkların üzerlerini atılı özel belgede sahtecilik suçunu işledikleri subut bulduğundan TCK 207/1-2 maddesi uyarınca suçun işleniş biçimi ve fiili diğer özellikler dikkate alınarak takdiren 1 ER yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarına.

Zeki Aksu’ya 10 ay hapis cezası, 2 ay iyi hal indirimi ve 5 yıl erteleme

Mahkeme 1/6 oranında indirim yapmış olduğu cezayı 10 ay olarak belirlerken, sanıkların iyi halini göz önüne alarak, hükmün açıklanmasını geri bıraktığı ortaya çıktı.

Beş yıl içinde aynı suçu işlemeleri durumunda hükmün açıklanacağı belirtilen kararda, gerekli ihtaratın yapıldığı bilgisi yer aldı.

Vahit Paksoy, Beykoz Spor Kulübünün bu belirsizlikten bir an kurtarılması gerektiğini ifade ederek, "bölgemize destek amacıyla spor kulübüne maddi yardımda bulunduk. Sonuçta başımıza beklenmedik işler açıldı" dedi.

Ayten Kayalıoğlu, bireysel olarak ödeme yapmayı düşünmüyorum

Öte yandan, yine dönemin yöneticilerinden Ayten Kayalıoğlu, “biz Beykoz’un tanınmış isimleriyiz. Beykoz Spor Kulübü de önemli bir kulüp, davet ettiler. Bizde gittik. Bizim hiç parayla pullan işimiz olmadı. Bizden sonraki yöneticiler bu borçları görmemişler mi? Toplamda 110 kişiye borç çıkmış. Yapılandırma nedeniyle zaman aşımı bozulmuş. Zeki Aksu’nun üzerinde hiçbir mal varlığı yok. Bireysel olarak ödeme yapmayı düşünmüyorum. Olayın hukuki boyutunu avukatlarımız inceliyor, gerekirse yargıya müracaat edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Erdal Öztürk’ün istifası işleme konulmamış

Yine dönemin kulüp yöneticilerinden olan Erdal Öztürk, 2009 yılında yapılan kongrenin hemen ardından 2010 yılının ocak ayında istifa ettiğini fakat istifasının işleme konulmadığını belirtti. Bugün borçlu olarak gözükmesinin büyük bir kısmının istifasının işleme konulmadığı sürece denk geldiğini ifade etti.   

İLGİLİ HABER: Zeki Aksu Beykoz’un önemli isimlerini icraya düşürdü

Haber Merkezi

Beykoz’un arabalı feribotuna fırtına engeli
Önceki Beykoz’un arabalı feribotuna fırtına engeli
Ümraniye'de bir araca silahlı saldırı düzenlendi
Sonraki Ümraniye'de bir araca silahlı saldırı düzenlendi