Beykoz doğal SİT, çivi çakamazsınız

  • 4
  • 23561
Beykoz doğal SİT, çivi çakamazsınız
Beykoz doğal SİT, çivi çakamazsınız
Beykoz doğal SİT, çivi çakamazsınız
Beykoz doğal SİT, çivi çakamazsınız
Beykoz doğal SİT, çivi çakamazsınız
Beykoz doğal SİT, çivi çakamazsınız
Beykoz doğal SİT, çivi çakamazsınız
Beykoz doğal SİT, çivi çakamazsınız
Beykoz doğal SİT, çivi çakamazsınız
Beykoz doğal SİT, çivi çakamazsınız
Beykoz doğal SİT, çivi çakamazsınız
Beykoz doğal SİT, çivi çakamazsınız

Beykoz Belediyesi'nin Çavuşbaşı bölgesinde gerçekleştirdiği halk meclisinde vatandaşlar sorunlarına çözüm aradı.

Çavuşbaşı Ahmet Akça İlkokulu'nun bahçesinde gerçekleştirilen Halk Meclisi toplantısının açılışında muhtarlar organizasyondan dolayı yetkililere teşekkür etti.

AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, Çavuşbaşı'nın köklü sorunlarına hakim olduğunu dile getirerek, "Bugün üçüncüsünü gerçekleştirmek üzere Çavuşbaşı'ndayız. Biz halk meclisi toplantılarımızı vatandaşımıza belediye olarak hesap vermek için buradayız. Nasıl seçim öncesi oy istediysek, seçim sonrası gelip yaptıklarımız ve yapacaklarımızla ilgili bilgi veriyoruz. Vatandaşlarımızın her sorununa cevap vereceğiz. Çavuşbaşı'nın köklü sorunlarının farkındayım." dedi.

Belediye binasının yeni kullanım şekliyle ilgili bilgiler vererek başlayan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, vatandaşların çözüme en hızlı şekilde kavuşmaları için çalıştıklarını söyledi.

Aydın, "Belediyenin alt katını biz hizmet alanı haline getirdik. Orada bir sürü oda vardı. Biz onları kaldırdık. Müdürlükleri vatandaşlarımızın tek tek dolaşmasına gerek kalmadı. Orada masalar var, gerekli işlemlerini orada yapacaklar." ifadelerini kullandı.

"Beykozlu illa başkanla görüşecek"

Geçmiş dönemde yapılan halk saatlerini kaldırarak her gün belediyede 1-2 saat bulunduğunu, o süre içerisinde de gelen herkesle randevusuz olarak görüştüğünü söyleyen Aydın, "Belediye'de günde 1-2 saat oluyorum. O saatler arasında gelen olursa randevusuz görüşüyorum. O sırada biraz bekleme olabiliyor. Hafta içerisinde 1-2 saat belediye de olduğum zaman kim benimle görüşmek istiyorsa, görüşüyorum. Ağırlıkla mahalleleri dolaşıyorum. Beykoz'un kültüründe 'illa başkanla görüşeceğim' diye bir şey var." diye konuştu.

Beykoz Belediyesi'nin çözüm merkezine haftada 2 bin 500 çağrı geldiğini, bir kısmının bilgi amaçlı, bir kısmının farklı kurumların meselesi olduğunu dile getiren Murat Aydın, yaklaşık bin konuyla ilgili kayıt açılarak ilgili müdürlüklerde çözüme kavuşturulduğu söyledi.

"İSMEK'in yaptığını BEYSEM olarak biz yapacağız"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Beykoz'daki İSMEK Merkezlerini kapatmasının ardından, Beykoz Sanat ve Eğitim Merkezi'ni kurduklarını açıklayan Murat Aydın, "Beykoz'da 5 tane İSMEK Merkezi vardı. Kirasını biz ödüyorduk ama kapattık dediler. 4'ü kapandı, bir tane belediyenin arkasında var orası da tam faal gibi değil. Biz de mahallelerimizin bir kısmında Beykoz Sanat Eğitim Merkezi (BEYSEM) olarak bu kursları vermeye başladık. Bir kısım yerler henüz açılmadı." dedi.

Bir vatandaşın 2B tapusuyla ilgili taksitlendirme talebine de Başkan Aydın, bu yetkinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) olduğunu, 3 taksit ödeyemeyerek tapusu iptal olanlar için yeniden çıkarılan özel kanunun süresinin 16 Aralık'ta sona ereceğini dile getirdi.

"Farkında mısınız? Artık imarı konuşuyoruz"

Çavuşbaşı'nda geçmişte imarla ilgili büyük işler yapıldığına işaret eden Aydın, "Geçmişte herhangi bir adım atılmamış olsaydı, şu anki geldiğimiz noktaya gelemezdik. Çok ama çok şey yapıldı. Bir kere bunu bilmek lazım, mülkiyetle ilgili hayallerinizin bir çoğu gerçek oldu. İSKİ Mutlak Koruma Havzası'nda kalan yerler hariç tapu meselesi çözüldü. O kanunlarla bu satışlar gerçekleştirildi. Bu yarım asrın beklentisi, öncelik mülkiyet sonra imar. Artık imarı konuşuyoruz." ifadelerine yer verdi.

Mülkiyeti mutlak koruma alanında kalan yerlere mevcut uygulamalar nedeniyle şu anda imar verilemediğini söyleyen Aydın, şöyle konuştu:

"Su Havzasında 84 tane yapı kaldı"

"Bu şekilde 84 tane yapı var. Geçen dönem ve aday olduğum süreçte konuya müdahil oldum. Yücel Çelikbilek başkanımızın başlattığı, Hanefi Başkanımızın takip ettiği, koruma havzalarıyla ilgili değişiklik meselesi, onu biz konuştuk. 84 yer kaldı işte, oraya da biz şöyle dedik. Bakanlığın aldığı bu karar sadece Çavuşbaşı ile ilgili değil, Trabzon'da da aynı Elazığ'da da. Su bizim için her şey onu da korumamız lazım."

"İmar planı yapmamızın önü tamamen kapanıyor"

"Bu 84 yerdeki vatandaşlarımızdan bazıları itiraz edeceklerini söyledi. Biz de itiraz etmeleri halinde haklarını bir şekilde alan vatandaşlarımızın hakları da ellerinden gider. Onun için buna lütfen itiraz etmeyin. Biz niye alamadık diye dava açabilirsiniz. Aksi halde bizim imar planı yapmamızın önü tamamen kapanıyor."

Araziler ve arsalarla ilgili SİT derecelendirme yapılmadan, su havzası meselesi çözülmeden herhangi bir ilerleme sağlanamayacağını da kesin bir dille aktaran Aydın, vatandaşın memnuniyetin asıl gayelerini olduğunu belirtti.

"Beykoz doğal SİT, çivi çakamazsınız"

"Biz hemen seçimden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanımız ve bürokratlarıyla Cumhurbaşkanımızın talimatıyla toplantı yaptık. 1995 yılında çıkan bir kanun var. Beykoz'un tamamı doğal SİT alanı ilan edildi. Bu çivi çakamazsın demek, bu devam ettiği sürece imar yapılamaz. Ne yapacağız? Doğal SİT meselesini halledeceğiz. SİT, 3 dereceye ayrılabiliyor. O da Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu var, orası yapıyor. Onların kararları kanundan bile sert gibi, çok ağır yaptırımları var." dedi.

Üç derece SİT olduğunu vatandaşlara hatırlatan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, 1. derecede çivi dahi çakılamayacağını, 2. derece alanların mesire alanı gibi kullanıldığını ve 3. derecede de belli ölçüde imar verilebildiğini aktardı.

"İmar İletişim Ofislerini kuruyoruz"

Beykoz genelinde İmar İletişim Ofisleri (İİM) açtıklarını ve açılış sürecinin devam ettiğine dikkati çeken Aydın, "Çavuşbaşı merkezde bir yer kiraladık ve bu akşam itibariyle orayı İmar İletişim Ofisi olarak açtık. Bu bölgede yapacağımız imar çalışmalarıyla ilgili her türlüyü sorabilir, her türlü bilgiyi de alabilirsiniz. İmar planları bitene kadar, siz ruhsat alana kadar bu iletişim ofisi burada açık olacak. Kendi yerinle ilgili imar durumunu soracaksın. Orada nasıl çalışma yapılmışsa öğreneceksin. Yanında bir yer var. Yasal olarak aynı şartları taşıyorsa, oraya farklı bir çalışma yapılmışsa bu ofislerden dönecek. Hiçbir bilgiyi gizlemeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Aydın, Çavuşbaşı bölgesinde imar planı yetkisinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ait olduğunu da sözlerine ekledi.

"Yüzde 45'e kadar alınabiliyor"

Aydın, şunları söyledi:

"Belediye arsaların yüzde 45'ini alacak diye bir dedikodu çıktı. Eskiden bu Temmuz ayının başına kadar imara açılan yerlerde iki tür kesinti yapardı. Bir kamu ortaklık payı, bir de düzenleme ortaklık payı dediğimiz başka bir pay. Yüzde 35+5'e kadar çıkabiliyordu. Bu Türkiye'nin tamamında geçerli oluyordu. Bu tek isim olarak kesilecek ve o kesintiden ticari yer oluşturamayacaksın. Yüzde 45'e kadar alınabiliyor."

Çavuşbaşı'ndaki okul meselesi

"Biz burayı şen şakrak bir meydan haline getirelim istiyoruz. Aynı yere okul yapılmasını şahsen ben istemiyorum. Bu bölgeyi otantik hale getirelim. Fakat aynı yere okul olmayacak. Okul çürük olduğu için Milli Eğitim yıktı. Okul meselesi direkt bizim meselemiz değil. Yakın bir yer bulur, okul yaparız. Burada otoparka, pazar yerine ihtiyacımız var."

Haber Merkezi

Çiğdem Mahallesi'nde tapu mücadelesi sürüyor
Önceki Çiğdem Mahallesi'nde tapu mücadelesi sürüyor
Beykoz Riva'daki film platosunda yangın çıktı
Sonraki Beykoz Riva'daki film platosunda yangın çıktı
Yorumlar (4 Yorum)

Aylin Koç (5 yıl önce)

İmar sorunu, özellikle 2b den evvel tapusu olanlar için derhal çözülmelidir. Yokkacakkkaçak

Engin kalkan (5 yıl önce)

Her gelen anlattı biz dinledik sit dediler ön görünüm dediler .ama kodamanlara sen yap dediler açarlar konaklar alman üniverstesi nun okulumu bunlardan bazıları artık bizde sabır kalmadı.

ali ak (5 yıl önce)

bu nasıl bir anlayış? imarın en çok ihtiyaç olduğu yerde toplantı düzenleniyor, imarın açılacağına dair bir tek laf edilmiyor. siz imarı çıkarabilecek aşka ve enerjıye sahip değilsiniz. çıkartamazsınız. sorumluluğu sürekli başkalarına atmaktasınız. 84 kaçak yapı var mış ta itiraz ederlermişte....eder kardeşim. sen çözeceksin. işin bu. tapuyu verdin. senelerdir vergini de alıyorsun. tapuyu vergi almak için mi verdin.? gidin saruyere bakın! adamlar sit alanı falan demiyorlar. çatır çatır imar çıkıyor. herkes evini yapıyor. iş yapmamak için sen 1995 te çıkarılan kanunu öne çıkartıyorsun. meclis elinizde değil mi? ne kanunları değiştirdiniz, nice kanunlar koydunuz. bunu mu yapamıyorsunuz? zenginlerin imarları gayet rahat çıkıyor. anladığım şudur: zenginlere imarı vereceksiniz, garibanların ellerindeki arazileri de yeşil alan ilan edeceksiniz. beykozun garibanı da hizmetli olarak çalışmaya devam edecek.

Ahmet (5 yıl önce)

Yücel bey elinize dilinize saglık, teprik ediyorum sizi, inanın herkez sisin gibi düşünüyor ama maalesef dile getiremiyor.

Yorum Yaz