Beykoz Devlet Hastanesi’nde yangın eğitimi

  • 1
  • 10269
Beykoz Devlet Hastanesi’nde yangın eğitimi
Beykoz Devlet Hastanesi’nde yangın eğitimi
Beykoz Devlet Hastanesi’nde yangın eğitimi
Beykoz Devlet Hastanesi’nde yangın eğitimi
Beykoz Devlet Hastanesi’nde yangın eğitimi
Beykoz Devlet Hastanesi’nde yangın eğitimi

Beykoz Devlet Hastanesi'nde olası bir afet, yangın ve diğer tehlikelere karşı eğitimler aralıksız devam ediyor.

Zaman zaman değişik birimlerde yapılan yangın tatbikatlarıyla personelin hazırlıklı olmasına son derece önem gösterilirken, birçok alanda personele yönelik eğitimler periyodik aralıklarla sürdürülüyor.

Beykoz Devlet Hastanesi Eğitim Birimi hizmet içi eğitimlerini devam ederken, Sivil Savunma Birimi de fiziksel tehlikelere karşı her ay farklı bir konuyu gündemine alıyor.

Beykoz Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdiresi Selda Ceylan’ın hassasiyet gösterdiği eğitimlere personelin katılımı oldukça yüksek düzeyde sağlanırken, uygulamalarda ise personelin tek tek tecrübe kazanmasına da dikkat ediliyor.

Beykoz Devlet Hastanesi Sivil Savunma Birimi daha önce yoğun bakımdan hasta tahliyesi ve yangın tatbikatlarına bu kez uygulamalı bir eğitimle devam etti.

Beykoz İtfaiye Ekipleri, Beykoz Devlet Hastanesi’nde yangın tüpünün nasıl kullanılacağına yönelik hastane personeline bir eğitim verdi. Sivil Savunma Amiri İsmail Aslan’ın planladığı ve yaklaşık yüz personelin katıldığı eğitimi Hastane Başhekimi Op. Dr. Süleyman Erdoğdu, İdari ve Mali Hizmetler Müdiresi Selda Ceylan, Sağlık ve Bakım Hizmetleri Müdiresi Necibe Köse ve diğer yöneticilerde yakından takip etti.

Beykoz İtfaiyesi’nden Onur Gündoğdu, açıklamalarında yangın tüpünün nasıl kullanılacağını anlatılırken, yangın söndürme cihazının aktif hale gelebilmesi için ilk etapta emniyet piminin çıkartılması gerektiğini ve tüpün yangının merkezin sıkılmasının kısa sürede başarı getireceğini söyledi.

Yangın tüplerinin kullanımının tek seferlik olduğunu ve bütün yangın söndürme tüplerinin sıkıldıktan sonra kullanılamayacağını söyleyen Onur Gündoğdu, yangın söndürme tüplerinin aynı zamanda son kullanma tarihleri olduğunu belirtti.

Dış mekânlarla iç mekânlar arasında yangın söndürme metotlarının farklılık gösterdiğini, dış mekânlarda yangını söndürebilmek için rüzgârı arkaya almak gerektiğini söyleyen Gündoğdu, rüzgârın önden gelmesi durumunda sıkılacak olan tüpün içindeki kuru kimyevi tozun sizi etkisiz hale getirebileceğine dikkati çekti.

İç mekânlarda ise yangının merkezine yaklaşarak tüpü sıkmak gerektiğini ifade eden Gündoğdu, tüplerin içinde kuru kimyevi toz ve sıkıştırılmış hava olduğunu ve tek kullanımlık olduklarını kaydetti.

Onur Gündoğdu, yangın tüpünün sıkıldığında tek seferde bitirilmesi gerektiğini ve herkesin evinde mutlaka yangın söndürme tüpü bulundurulmasının önemini hatırlattı. Gündoğdu eğitimde, personelin sorduğu sorulara da cevap verdi.

 

Daha sonra ise gaz desteğiyle yakılan ateşte yanmaz yelek giydirilen personel tek tek yangın söndürme tüpünü kullanarak, uygulama yaptı. Uygulama yapan çok sayıda personelin arasında, İdari ve Mali Hizmetler Müdiresi Selda Ceylan’da vardı.

Beykoz İtfaiye ekibine teşekkür eden Hastane Başhekimi Süleyman Erdoğdu, Beykoz Devlet Hastanesi olarak eğitimleri olabildiğince tekrarlamaya ve uygulamaya önem verdiklerini söyledi.

Haber Merkezi 

Beykoz yanıltmadı
Önceki Beykoz yanıltmadı
Müslüm Gürses'in duyulmamış şarkıları Beykoz'da tanıtıldı
Sonraki Müslüm Gürses'in duyulmamış şarkıları Beykoz'da tanıtıldı
Yorumlar (1 Yorum)

harun (5 yıl önce)

Şu hastane artık yenilensin..yıkılsın yerine düzgün bir şey yapın..Beykoz gibi güzide bir ilçeye senelerdir layık görülen hastaneye bakın..

Yorum Yaz