Beykoz'dan 10 ülkeye ihracat yapıyor

  • 1
  • 19597
Beykoz'dan 10 ülkeye ihracat yapıyor
Beykoz'dan 10 ülkeye ihracat yapıyor
Beykoz'dan 10 ülkeye ihracat yapıyor

KOSGEB Girişimcisi Müzisyen Ulaş Engin, Beykoz'da kurduğu şirketinden 10 ülkeye ihracat yapmaya başladı.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığına başvuru sonrası 20 bin lira hibe destekle şirketinde gitar teli üreten Ulaş Engin, Japonya, Tayvan, Brezilya, Şili, Slovakya ve bazı Avrupa ülkelerinin de aralarında olduğu ülkelere ihracat yapıyor.

Müzisyen olarak hayatını sürdüren Ulaş Engin, hep müzik ürettiğini ve müziğe başka nası fayda sağlayabileceğini düşündüğü sırada KOSGEB kurslarına kayıt oldu.

KOSGEB eğitimini tamamladıktan sonra aldığı hibe destekle gitar teli üretmeye başlayan Engin, "Bugüne kadar müzik üretiyordum. Müzik dışında ne üretebilirim? dedim. Gitarından, gitar temizleyicisine varana kadar düşündüm ve tellere nano kaplama yapmaya karar verdim. İşin içinde bilimsel çalışmalar vardı, bunlara da ilgim olduğunu o zaman fark ettim." dedi.

"Türkiye'de bu konuda bildiğim başka marka yok"

KOSGEB kurslarına başladıktan sonra ticari düşünceyi  de öğrenen Ulaş Engin, "Kurslarda piyasayı yakından inceledim. Sadece Türkiye'de değil, diğer ülkeler de ne kadar gitar teli satıldığını öğrendim. Türkiye'de bu konuda da bildiğim başka marka yok." diye konuştu.

Engin, KOSGEB'te geçirdiği kurs sürecinden sonra sertifika almaya hak kazandığını ifade etti.

"Aldığım miktar 20 bin liraydı"

Ulaş Engin, "Projemi yazdım ve başvurdum, bu plan orada değerlendirildi, olumlu sonuçlandı. Harcamalarınıza işletmenize göre KOSGEB'in hibesi değişiklik gösteriyor. Fazla çalışanım yoktu ve para 20 bin liraydı. Can suyu oldu. Git gide uğraşarak, reklam yaparak, sosyal medyayı kullanmayı öğrenerek devam ettim. KOSGEB'deki hocalarımdan bilgi almaya çalıştım." ifadelerini kullandı.

Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümünden burslu olarak mezun olan Ulaş Engin, tellerin deneme yanılma yoluyla tasarlandığını, tasarım sürecinde üniversitelerle çalıştıklarını akabinde nano teknoloji kaplama kullanıldığını anlattı.

"Farkımız nano teknoloji kaplama"

Engin, "İnsanların sevebileceği telleri araştırdık. Çözemediğimiz kısımlarda çeşitli üniversitelerle görüştük. Farkımız nano teknoloji bir kaplama kullanmak. Gitar telleri terlemeden, nem, sigara dumanı vs. etkenler sebebiyle korozyona uğrayarak kopma olur. Bunu ertelemeye çalıştık istedik." diye konuştu.

Buray Hoşsöz, Demir Demirkan ve İsmail Soyberk gibi tanınmış isimlerin yurt içinde telleri kullanmasından sonra yurt dışına ihracat için çalıştıklarını anlatan Engin, ürünün iyi üretildiği taktirde bir sonraki aşamanın çorap söküğü gibi geldiği benzetmesinde bulundu.

"Ürettiğimiz telleri 10'dan fazla ülkeye ihraç etmeye başladık. İyi bir çalışma yapıyorsanız, iyi de karşılığı oluyor. Japonya, Tayvan, Brezilya, Şili, Slovakya'nın yanı sıra birçok Avrupa ülkesinde ihraç ediliyor. İspanya ve İngiltere'deki firmalarla da iletişim halindeyiz."

Müzisyen ve girişimci Ulaş Engin, global çapta Junior Braguinha, Filipe Moreno, Tiago Moraes, Moto Fukushima gibi isimlerin de Türkiye'de üretilen tercih ettiğini aktardı.

Haber Merkezi

Beykoz Soğuksu'da uyuşturucu satıcısına operasyon
Önceki Beykoz Soğuksu'da uyuşturucu satıcısına operasyon
Müslüm Gürses'in duyulmamış şarkıları Beykoz'da tanıtıldı
Sonraki Müslüm Gürses'in duyulmamış şarkıları Beykoz'da tanıtıldı
Yorumlar (1 Yorum)

İsmail (5 yıl önce)

Çok güzel bir buluş helal olsun arkadaş imrendim doğrusu artık bu arkadaş gibi üretim yapmak lağzım hayırlı günler

Yorum Yaz