Beykoz Belediyesi ekmek fırınını niye kapattı?

  • 0
  • 22115
Beykoz Belediyesi ekmek fırınını niye kapattı?
Beykoz Belediyesi ekmek fırınını niye kapattı?
Beykoz Belediyesi ekmek fırınını niye kapattı?
Beykoz Belediyesi ekmek fırınını niye kapattı?

Beykoz Belediyesi’nin Yenimahalle’de bir ekmek fırınını kapatması tartışmalara neden oldu.

İş yeri sahipleri fırınlarının ucuz ekmek sattıkları için kapatıldığını ifade ederek, Beykoz Belediyesi’nin kendilerine ruhsat vermemek için çok direndiğini iddia etti.

Beykoz Yenimahalle’de Geçit Fırın ismiyle hizmet veren imalathanenin unlu mamuller ruhsatıyla ekmek üretimi yaptığı için Beykoz Belediyesi tarafından mühürlenerek, ruhsatı iptal edildi. Ruhsatın iptal edilmesi Beykoz’da bazı tartışmaları da beraberinde getirirken, işyeri sahibi Kübra Gemici Yalçın, ucuz ekmek ve ramazan ayında ucuz pide sattıkları için ruhsatlarının iptal edildiğini söyledi.

Yenimahalle’de mühürlenen işyerlerinin önünde vatandaşlarında katılımıyla bir basın açıklaması yapan Kübra Gemici Yalçın, Beykoz Fırıncılar Derneği’nin örgütlenmiş mafya vari insanlar olduklarını, kendilerine ucuz ve kaliteli ekmek sattırmamak ve rekabet ortamı istemedikleri için açıldıkları günden beri, iki günde bir denetlendiklerini ifade etti.

Zaman zaman tehdit vari konuşmalara muhatap olarak, “o fırını açamayacaksınız” şeklindeki ifadelere maruz bırakıldıklarını kaydeden Bayan Yalçın, unlu mamuller ruhsatıyla ekmek çıkardıkları öne sürülerek, fırınlarının kapatıldığını ve Beykoz Belediyesi’nin de kendilerine ruhsat vermek istemediğini, yasalar karşısında vermeye mecbur kaldığı ruhsatı da iptal ettiğini dile getirdi.

Öte yandan basın toplantısı sırasında birde yazılı açıklama yapıldı… O açıklamada ise, Yenimahalle halkına ucuz ekmek satma girişimlerinin Beykoz Belediyesi ve Beykoz Fırıncılar Derneği tarafından engellendiği, derneğin baskısıyla Beykoz Belediyesi’nin unlu mamuller ruhsatlarını iptal ettiği kaydedildi.

Öte yandan Ramazan ayında 7,5 TL’ye satılan pideyi 6 TL’den satarak, diğer fırınlarında pide fiyatını 6 TL’ye çekmek zorunda kaldıkları dile getirilen açıklamada, unlu mamuller ruhsatıyla kendilerine ekmek üretim izni vermeyen Beykoz Belediyesi’nin diğer fırınlara bu izni nasıl verdiği soruldu.

Piyasa fiyatlarlarının altında ekmek ve pide satıyor olmalarının vatandaşın ekonomisine aylık olarak 460 TL katkı sağladığına da vurgu yapılan açıklamada, Beykoz Belediyesi’nin bu yanlış karardan bir an önce dönmesi istendi.

Öte yandan fırının açılması için bölgede başlatılan imza kampanyasına çok sayıda vatandaş destek verdi.

Haber Merkezi

Elmalıspor Beykoz’da tarihi sonuç aldı
Önceki Elmalıspor Beykoz’da tarihi sonuç aldı
Kırmızı Beykoz
Sonraki Kırmızı Beykoz