Vakıf Katılım Bankası Beykoz Şubesi açıldı

  • 1
  • 11461
Vakıf Katılım Bankası Beykoz Şubesi açıldı
Vakıf Katılım Bankası Beykoz Şubesi açıldı
Vakıf Katılım Bankası Beykoz Şubesi açıldı
Vakıf Katılım Bankası Beykoz Şubesi açıldı

Vakıf Katılım Bankası, İstanbul'daki 14. Şubesini, Beykoz'da Kavacık Mahallesi'nde hizmete açtı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun 03 Mart 2015 tarih ve 29284 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan izniyle 25 Haziran 2015 tarihinde bir anonim şirket olarak kurulan Vakıf katılım Bankası Beykoz İlçesindeki ilk şubesini Kavacık Mahallesi’nde açtı.

17 Şubat 2016 tarihinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan faaliyet izni alarak Türkiye genelinde çalışmalarına başlayan banka şubeleşme çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor.

Dost Beykoz'a konuşan Vakıf Katılım Kavacık Şube Müdürü Fatih Şişman, "Hızla şubeleşiyoruz. Kavacık Şubesi olarak da Vakıf Katılım'ın 47. Şubesiyiz" dedi.

Şişman, "Vakıf Katılım Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ikinci katılım bankasıdır. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından kuruldu ve 805 milyon liralık sermayemizin tamamı da onlara aittir. İlk şubemizi 26 Şubat 2016'da Mecidiyeköy'de açtık" ifadelerini kullandı.

"Anadolu Yakasındaki üç ilçeden birisi..."

"Vakıf katılım neden Beykoz'u tercih etti?" sorusunu cevaplayan Vakıf Katılım Beykoz Şube Müdürü Şişman, "Kavacık, İstanbul'un üç ticaret merkezinden birisi haline geldi. Ümraniye, Ataşehir ve Kavacık.. Kavacık, özellikle ikinci köprünün çıkış noktası olması nedeniyle kurumsal ve büyük firmaların tercih ettiği bir yer, plazalar bölgesi olması nedeniyle de burada büyük bir ticaret dönüyor. Kavacık zaten daha önce katılım bankalarının tercih ettiği bir bölge. Biz vakıf katılım olarak burayı tercih etmemizdeki asıl ilk etken daha önce birçok katılım bankasının burayı tercih etmiş olmasıdır. Kuveyt Türk, Albaraka Türk, Türkiye Finans gibi kuruluşlar uzun yıllar buralarda faaliyet gösterdiler ve hala daha devam ediyorlar. Bu bankaların başarılı şubeleri bunlar. Bir de insanlar artık kendilerine konuk olarak yakın olan bankalarla çalışmak istiyorlar" şeklinde konuştu.

"Bin firma Beykoz için değerdir"

Beykoz'un köylerden oluşan bir ilçe olduğunu ve bu ilçenin içindeki çarşının da Kavacık olduğu görüşünü savunan Fatih Şişman, "Beykoz, köylerden oluşan bir ilçe aslında. Kavacık'ta o köylerin uğrak noktasıdır. Beykoz'un köylerinin çarşısı burası, Paşabahçe, Ortaçeşme gibi yerlerde bu tarz işlemleri halletmek için çarşıya gidiyor. Adam her işini Kavacık'ta halledebiliyor. İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO) kayıtlı Kavacık'ta kayıtlı bin tane ticari firma var. Bu firmalarının hepsine ulaşamazsınız, ulaştığınız da bu sizin için çok büyük bir değer olur. Ama bin firmada Beykoz gibi bir ilçe için büyük bir değerdir" ifadelerini kullanarak Kavacık'ın ticari büyüklüğü ile ilgili konuştu.

Aslen Özel Finans Kurumlarıdır

Türkiye tarihinde katılım bankacılığının Turgut Özal zamanın Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile başladığını, Katılım Bankası adını olarak Özel Finans Kurumu (ÖFK) ismiyle hizmet verdiğini aktardı.

Vakıf Katılım Bankası Kavacık Şube Müdürü Fatih Şişman, "Bu katılım bankacılığı ilk defa Turgut Özal zamanında Albaraka Türk ile birlikte başladı. Sonrasında Özel Finans Kurumları (ÖFK) şeklinde devam etti. Hatta Katılım Bankası adını aldıktan sonra Cumhurbaşkanımız Tayyip Bey de söylemişti, "banka ismini doğru bulmuyorum aslen bu kurumlar Özel Finans Kurumlarıdır" diye. Bankaların temel de iki tane işlevi var. Biri fon toplama diğeri de o toplanan fonu kullandırmadır."

"Katılım bankacılığı, kar-zarar ortaklığıdır"

"Biz müşterilerimizle ortak gibi çalışıyoruz. Biz hiçbir şekilde garanti vermiyoruz. Biz emanetçiyiz. Bizden para isteyen müşterimize soruyoruz bu parayı ne yapacaksın diye. Bütün katılım bankalarında hemen hemen danışma kurulları vardır. Kurumsal, ticari krediler gibi işlem bazlı sakıncalı olabilecek işlemleri soruyoruz. Bu kurumlar ruhsat almış kurumlardır. Biz müşteriye para satmıyoruz. Yaptığı işe ortak oluyoruz, kar ya da zarar durumu söz konusu olursa biz devrede oluyoruz. Katılım bankacılığının esas kökü de kar zarar ortaklığıdır."

"İlk çeyrekte 25 milyon kar açıkladık"

"İstanbul'daki şubelerimize resmi açılış yapmıyoruz. 12 Mayıs Cuma günü itibariyle biz açılışı yaptık, bismillah dedik. Müşteri kabulüne de başladık. Dokuz kişilik bir kadromuzla şu anda hizmet veriyoruz. Her serviste tecrübeli arkadaşlarımız var. Türkiye'deki 47. Şubeyiz. Banka olarak da 2016 yılında 19 milyon, 2017'nin birinci çeyreğinde de 25 milyon TL kar açıkladık.

Haber Merkezi

Beykoz’da sahur sofrası da doldu taştı…
Önceki Beykoz’da sahur sofrası da doldu taştı…
Tebrik Edi-yorum
Sonraki Tebrik Edi-yorum