Uyku probleminiz mi var?

  • 0
  • 17183

Yaklaşık 85 tür uyku hastalığı bulunuyor. Birçok kronik hastalığın ve trafik kazalarının en önemli nedenlerinden birisinin de uyku bozuklukları olduğu bildiriliyor.

Uyku bozukluğunun doğru ve hızlı şekilde tespit edilmesi de önem taşıyor.

Kalitesiz ve yetersiz uyku, gündüz aşırı uykululuk, unutkanlık, dikkatsizlik, konsantarasyon bozukluğu, sinirlilik, depresyon ve kolay kaza yapma gibi sorunları beraberinde getiriyor. Trafik kazalarının uyku hastalığı olanların hasta olmayanlara oranla 10 kat daha fazla görüldüğü biliniyor. Uyku apne sendromunun tüm ölümlerin yaklaşık yarısından sorumlu olan hastalıkların gelişimine neden olduğunu söyleyen Anadolu Kuzey Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Uyku Bozuklukları Merkezleri Koordinatör Yrd. Uz. Dr. Sacit İçten, "birçok kronik hastalığın gelişiminden de direkt sorumludur" diyor.
2 haftadan fazla beklenmiyor.



Uyku bozukluklarının tanısında kullanılan "polisomnografi"nin hastanın yatırılarak uykusunun kayıt altına alınması işlemi olduğunu söyleyen Uz. Dr. Sacit İçten şöyle devam ediyor: “Devlet hastanelerinde bu test için 6 ay ila 1 yıl üzeri beklenebiliyor. Daha hızlı test yaptırmak isteyenler ise ücretli olarak özel sağlık kuruluşlarında bu testi yaptırabiliyorlar. Fakat İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneler Birliği'nde en fazla 2 haftalık bir bekleme süresi sonrasında ücretsiz olarak bu test hastalara yapılabiliyor.”

HER HASTANEDEN BAŞVURULABİLİYOR

Uyku Merkezi Laboratuarı’nın Türkiyede kapasite açısından bir ilk olduğuna dikkat çeken Beykoz Devlet Hastanesi doktorlarından Uz. Sacit İçten şunları söylüyor:

"Merkezimiz açıldıktan sonra uyku testi için bekleme süresi birkaç haftaya indi. Haydarpaşa Numune E.A. Hastanemizin Validebağ Ek Yerleşkesi'nde 20, Erenköy Ruh ve Sinir E.A. Hastanemizde ise 10 yataklı Uyku Merkezi Laboratuvarı açarak toplamda mevcut olan 9 yatağımızla birlikte bu sayıyı, 39'a yükselterek halkımızın hizmetine sunduk.”
Ayrıca ister özel ister devlet hastanesi olsun, hekim tarafından uyku testi istenen herkes bu hastanelerin uyku laboratuarına direkt olarak başvurabiliyor.

BU HASTANELERE BAŞVURUN!

Haydarpaşa Numune Validebağ Ek Hizmet Binası

Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları

Ümraniye Devlet Hastanesi

Beykoz Devlet Hastanesi

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Haber Merkezi

Beykoz’da 20 bin kişi tıp eğitimi alacak
Önceki Beykoz’da 20 bin kişi tıp eğitimi alacak
Kırmızı Beykoz
Sonraki Kırmızı Beykoz
Yorumlar (0 Yorum)

Bu içeriğe yorum yapılmadı, yorum yapmak ister misin?

Yorum Yaz