Uğur Özdemir'in iftihar tablosu

  • 0
  • 16142
Uğur Özdemir'in iftihar tablosu
Uğur Özdemir'in iftihar tablosu
Uğur Özdemir'in iftihar tablosu
Uğur Özdemir'in iftihar tablosu
Uğur Özdemir'in iftihar tablosu

Beykoz’un atletizm dalında markalaşan okulu… Paşabahçe Ortaokulu.

Bu okulun şampiyonluklara adeta abone olmuşsporcuları ile ilgili uzun yıllardır haber sayfalarımızda paylaşımlara rastlamaktasınız. Tabii ki bu başarının birinci derecede bir de mimarı var, yani antrenörleri öğretmenleri Uğur Özdemir. Uğur Hoca Marmara ÜniversitesiBeden Eğitimi Spor Yüksek Okulu ki, o zamanki ismi ile Spor Akademisi’nin 1997 mezunları arasında başarılı kariyeri olan bir isim.Milli Takımlarda değişik organizasyon ve yarışmalarda forma giymiş bir atlet. Halen Paşabahçe Ortaokulu’nda Beden Eğitimi Öğretmenliği ve Atletizm ve diğer spor takımlarınınantrenörlüğünü yapıyor.

Tam 18 yıldır bu okulda görev yapan Uğur Özdemir, okulun bu süre zarfında; 6 okul müdürü ile çalışıp, binlerce öğrencinin yetişmesinde, yüzlerce öğrencinin spor ilebuluşmasında, rekorlar kıran, madalyalar kazanan bir yetenek olmasında pay sahibi olmuş.

Uğur Özdemir hoca ve talebelerini hazır okullarda yarıyıl tatili başlamış iken antrenmanda tam kadro yakalayalım dedik. Tabii ki değişik nedenlerden dolayı bazı başarılı sporcularının tamamını bir arada toplayamadık. Uğur Özdemir’in yetiştirdiği başarılı sporcu sayısı 350 dolayında. İlkokul-Ortaokul çağlarında bulup ortaya çıkardığı yıldız sporcular daha sonra devam ettikleri okullarında da başarılarını devam ettirmekte. Uğur Hoca ise halen Teknik Sorumlusu olduğu Beşiktaş Atletizm Takımı’nda toplamış bazı sporcularını. Paşabahçe İlk ve Ortaokulu döneminde ve de Beşiktaş Atletizm Takımı’nda toplamda 1000 dolayında madalya ve kupa kazanımında pay sahibi. Uğur Hoca için çalıştığı okulda görev yaptığı 18 yıllık süreçte okul müdürlerinden almış olduğu destekte inkâr edilemez bir gerçek. Şu an okul müdürü olan Korkmaz Gülen’de kendisine her konuda yardımcı olmakta.

“Uğur Hocamızın okul müzesine kazandırdığı kupa ve madalyalara yer bulmakta zorlanıyoruz. Okulumuz Atletizm dalında tam bir marka haline gelmiş ise Uğur Hocamız ve başarılı sporcuları her zaman için şükranla anılacaktır. O tam bir yetenek avcısı. Bize ise ona diğer konularda destek, yardımcı olmak kalıyor” diye konuşan Okul Müdürü Korkmaz Gülen, üst üste gelen başarıların ardından artık yeterli olmayan okul başarı bölümü için yeni raf siparişleri vermiş bile. Gerçekten de Okul koridorlarında yaptığımız ziyarette kupaşiltplaket ve madalyalarla dolu dolapları görmek Beykoz adına, birsporseveratletizm sporuna her zaman ilgi göstermiş kişi olarak bizleri fazlası ile memnun etti.

Uğur Özdemir Hocanın Atletizm dalında Beykoz İlçesine kattığı değer, bize bu daldaki Beykoz’un unutulmaz ismi Recep Şahin Köktürk’ü hatırlattı. Köktürk Hocada Beykoz İlçesinde görev yaptığı dönemlerde başarılara imzasını atan, şampiyon sporcular yetiştiren,atletizm sevdalısı bir isim olarak bilinmekte ve yâd edilmekte. İmkânsızlıklar içinde ilçeden bulup çıkardığı şampiyon sporcuları ile ilgili hayatta olduğu dönemde yaptığımız geniş birröportajda bu zorlukları adeta o günleri yaşayarak heyecanla anlatmıştı. Cirit niyetine kendi yaptırdığı ağaç aksamlı aleti ve maceralarını anlatmıştı. Şimdilerde işlev olarak, başarı olarak adeta ikinci bir Şahin Hoca vakası yaşamaktayız Uğur Özdemir ile. Ancak bir fark var ki o 70’li yıllarda atletizm dalında Beykoz’a kazandırılan başarılar ve nam, bu yıllarda kat be kat daha fazla başarı sağlansa da ilçede maalesef değer bulamıyor. Her şeyin futbola endekslendiğiyılları yaşamaktayız. Şahin Hocalı altın çağlarda amatör mantıkla profesyonel başarılara imza atılırken, şimdilerde profesyonel mantıkla amatör işlere rastlıyoruz.

Bu sebepledir ki Uğur Özdemir’in başarılarını tabiri caizse güme gitmesi karşısındaüzülmemek elde değil. TürkiyeMarmaraİstanbul Şampiyonlukları defalarca bünyeden çıksa da hak edilen maddi karşılığı bırakın manevi bir karşılık dahi çok görülmekte. Oysaşahsen gönlümüzden geçen bu şampiyon sporcular eğitim hayatları süresince yüzde yüz burs verilip, eğitim süreçlerinin diğer safhalarında da spordan kopmamalarını sağlamak. Beykoz gibi tepeleri, konaklar, siteler sıkı güvenlik korumalı villalar ve buralarda yaşayananlı-şanlı iş adamları bilinen ilçede Paşabahçe Ortaokulunun şampiyon sporcularına burs verecek o kadar çok sima var ki…

Gelelim  Uğur Hocanın da mezun olduğu Anadoluhisarı’nda bulunan MarmaraÜniversitesi Kampusundaki Spor Tesisindeki antrenman gününe, ziyaret günümüze denk gelen sporculara;

İrem Zehra Karababa: Yüksek Atlama Türkiye Şampiyonu ( 1.38 cm )

Özge Selvi: Gülle Atma Türkiye 3.

Derya Güldal: Gülle Atma Türkiye 5.

Şeyma Coşkun, Buket Usta, Melisa Obuz, Ceren Şekeroğlu, Rüya Tokaç: Atletizm Salon İstanbul Şampiyonu Takımı.

Bu arada Uğur Hoca antrenmanları yalnızca Paşabahçe Ortaokulu sporcuları ile de yapmamakta. Mesela ziyaret günü kendisi ile çalışan ve şu sıralar Kocaeli ÜniversitesiBESYO’da okuyan Sırıkla Atlama Şampiyonu sporcusu Elif Koca, Cirit Atma dalındaki şampiyon sporcusu ve halen Çengelköy Lisesinde okuyan Selin Aşçı, o gün göremediğimiz ama her zaman başarılarına şahit olduğumuz Haliç Üniversitesi BESYO’da okuyan sporcusu Miray Gür, Uğur Hoca etiketli Türkiye çapında nam salmış şampiyon sporcular

Paşabahçe Ortaokulu bu dönem 100 metre, 300 metre, 800 metre, 1500 metre, 4X100Bayrak, Gülle AtmaCirit AtmaDisk AtmaYüksek Atlama ve Uzun Atlama dallarında müsabakalara katılan sporculara sahip. Görünen o ki bizler onların başarılarını haberleştirmekten, onlar kariyerlerine yeni madalya ve kupa katmaktan uzunca bir süre daha ayrı düşmeyeceğiz.

Özel Haber / Talip Ercan

Belediye tekvandosunda heyecan büyük
Önceki Belediye tekvandosunda heyecan büyük
Tiyatrocular sorunlarını Beykoz'da masaya yatırdı
Sonraki Tiyatrocular sorunlarını Beykoz'da masaya yatırdı
Yorumlar (0 Yorum)

Bu içeriğe yorum yapılmadı, yorum yapmak ister misin?

Yorum Yaz