Recep ÖNCEL
  • 07/11/2022 Son günceleme: 07/11/2022 16:12
  • 3.593

Cumhurbaşkanımızın Türkiye Yüzyılı açıklamalarından sonra bu konuda etkinlikler devam ediyor.

1 - PNP Forum;

4 - 5 Kasım 2022 tarihlerinde, ‘Hilton İstanbul, Bosphorus Convention Center’ de bir forum düzenlendi.

 PNP organizasyonunda ‘İnsanlığın içinde bulunduğu krizlerin ve siyasetin yeni paradigmaları ve 21. Yüzyılda Siyaset ve Yeni Açılımlar ele alındı.

AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Bey’in açılış konuşması ile başlayan forumda; ‘’21 Yüzyılın Krizleri ve Siyasetin Geleceği, Siyasette Etik Kültür Felsefe, Yeni Yaklaşımlar, Dijital Çağda Siyaset ve Medya, Değişen Siyasi Liderlik, Yerel ve Küresel Sorunlar, Ekonomi ve Enerji Savaşları, İnsani Krizler, Küresel Çatışmalar, Küresel ve Jeopolitik Riskler, Terör Ve Güvenlik, Siyasette ve Toplumda Dinin Rolü ‘gibi konular ele alındı.

24 ülkeden 72 katılımcı, PNP forumda buluştuğu toplantıda Sayın Recep Tayyip Erdoğan 5 Kasım günü toplantıya katılarak bir konuşma yaptı.

Toplantıda verilmek istenen mesajlardan aldığımız bazı notları burada paylaşmak istiyoruz.

Amir Ören; günün birinde öyle bir denge kurulacak ki azınlıkta olan ve bugün sesi duyulmayan kesimler ayağa kalkacak ve İsrail siyasetini derinden sarsacak.

Alev Alatlı; İnsanlığın bir milyon yıllık serüveninde vardığım bir nokta var; insanlık değişmedi ve bu düşünce beni dehşete düşürüyor.

Navvar Şaban; Bir ülke içinde çıkan sorunlar o ülke ile sınırlı kalmıyor ve zamanla bölgeye yayılıyor. Yerel tehdit çözülmedikçe, sorunlar sınır ötesine taşmaya başlıyor.  

Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın; İçinden geçtiğimiz dönem bir soğuk savaş mıdır? Bence hayır. Keşke öyle bir dönemden geçseydik diyebileceğimiz kadar kötü bir dönemden geçiyoruz.

Prof. Dr. Sefer Yılmaz; Bugün kullanılan güvenlik kavramı ile 30 - 40 yıl önce kullanılan güvenlik kavramı arasında ciddi bir fark var. Pandemi her alanda olduğu gibi güvenlik algısı paradigmalarını da değiştirdi.

Prof. Dr. Salih Yılmaz; Türkiye’nin Rusya ile ilişkisi olmasa Rusya daha da yıkıcı ve saldırgan bir hale gelir. Savaşın daha da kötüye gitmesini Türkiye engelliyor.

Dr. Rabia Akhtar; ABD yeni bir soğuk savaş yaşıyor. Çin ve Rusya’ ya karşı yeni bir dünya düzeni kurmak istiyor. Ama bu düzen neye benzeyecek bunu bilmiyoruz.

Prof. Dr. Oleg Karpoviç; BM’nin kuruluşundan bu yana çok zaman geçti. Daha iyi bir sistem istiyorsak, Güvenlik Konseyinin reformlardan bahsetmeliyiz. Gelişmekte olan ülkeleri de barındırması lazım.   

Prof. Dr. Bünyamin Bezci; Özellikle 2008 krizi sonrası tüm dünyada devlet siyaset kurumu üzerinden yeniden hâkim oldu. Din 2000 sonrası dönemde kamusal müzakere alanına yeniden dâhil oldu.

Ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, “2008 finans krizi, vahşi kapitalizmin yapısal sorunlarını tekrar gözler önüne serdi. Ülkemizi bugüne kadar nasıl kendi programlarımızla getirdiysek,  nasıl 2023 hedeflerimizi adım adım hayata geçirdiysek,  2053 vizyonumuzu da kendimiz biçimlendirecek ve uygulayacağız. Sahte ve sanal gündemlerin peşinden gitmek yerine, kendi önceliklerimiz çerçevesinde projelerimizi yürütüyoruz.

İnşallah Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla planlarımızı şimdiden yapacak, gelecek tasavvurumuzu bir adım daha öteye taşıyacağız.

Kendi savunma ve güvenlik ihtiyaçlarımızı karşılamanın ötesine geçerek,  bu alanda dünyada söz sahibi hale geldik.

Bu gün ‘Muhafazakâr Devrimci’ derken bir tenakuz veya paradoksu değil,  merhum Yahya Kemal gibi ‘kökü mazide olan atiyi ‘ ifade ediyoruz” dedi.

2 - MÜSİAD;    

Benimde üyesi olmaktan şeref duyduğum MÜSİAD,   Türkiye Ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla 2 - 5 Kasım tarihlerinde Tüyap İstanbul’da bir fuar düzenledi.

Genel Başkan Mahmut Asmalı;  ekonomiye 5 milyar dolarlık bir fayda sunmak amacında olduklarını, söyledi. MÜSİADEXPO isimli fuar barındırdığı fırsatlarla küresel ticarete yön veriyor. Bu etkinliğe 124 ülkeden yatırımcı, sanayici ve iş insanı katıldı.

MÜSİAD, Türkiye’de milli sermayenin ve Anadolu insanının iş yapma kapasitesinin gelişmesi için, öncülük yapmış bir kuruluştur.

Bize göre bu ülkeye faydası olmuştur. Türkiye Yüzyılı vizyonu perspektifinde yapılan çalışmaları önemsiyor, emeği geçenleri tebrik ediyoruz.

3 - ESKADER;

Ülkemizde her alanda güzel işler oluyor. ESKADER Kültür faaliyetleri çerçevesinde, 5 Kasım tarihinde Zeytinburnu Kültür Merkezinde ‘Kültür ve Sanat Ödül Töreni ‘yapıldı. Törene, beni de ‘Akıl Fikir Yayınlarından; Fatma Ersem Yargıcı ‘hanımefendi davet etti.

Türkiye’nin kültür hayatı açısından; okumak, yazmak ve kitap yayınları yapmak çok önemlidir. Bendeniz, bu tür faaliyetler dolayısıyla mutlu oluyorum.  Aşk ile koşan yorulmaz demişler. Kültür elçilerimize teşekkür ediyorum.

Türkiye Yüzyılı için bu ülkenin potansiyeli olduğuna ve güzel işler yapılacağına inanıyorum.

Yazarın Yazıları