Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sörfün Beykozlu Sultanı Lena Aylin Erdil

Marmara Üniversitesi Spor Akademisi Öğretim Üyesi Güven Erdil’in Kızı Aylin Erdil rüzgâr sörfünde Dünya şampiyonluğuna gidiyor.

Marmara Üniversitesi Spor Akademisi Öğretim Üyesi Güven Erdil'in Kızı Aylin

Beykoz'un gururu Türkiye Şampiyonu Lena Aylin Erdil Türk Sporunda yine bir ilke imza attı. Rüzgâr Sörfünün Türk Prensesi Lena Aylin Erdil Dünya Rekoruna gidiyor 45.74 Knot saatte 84 km.

Lena Aylin Erdil 5 Kasım ve 2 Aralık 2012 tarihleri arasında Güney Afrika Namibia Luderitz’te yapılan dünya Rüzgar Sörfü sürat rekoru yarışmasında 45.74 kts luk ( 84 km. ) derecesiyle dünyanın en iyi ikinci derecesine ulaştı.

lena aylin erd Y1d9X8ZbcJ

25 ülkeden; Antoine Albeu, Bjorn Dunkerbeck ,Sara Devis gibi rüzgar Sörfünün efsanevi ve en hızlı yarışçılarının katıldığı bu yarışmada Lena Aylin Erdil, 45.74 Knot luk derecesiyle hem Türkiye rekorunu kırdı hem de Dünyanın en hızlı ikinci bayan sörfçüsü unvanını aldı.

lena aylin erd R f ITubp5

Erdil 4 haftadan beri Namibia’nın Luderitz şehrinde bir çok rekor denemesinde bulunarak geçen senenin 41 Knot olan Dünya rekorunu birkaç defa kırarak 45.74 knote olarak Dünyanın en iyi ikinci derecesine imza attı. İngiliz bayan sporcu Sara Devis 45.83 kts ile çok az bir farkla birinci olurken, erkeklerde Fransız Antoine Albeu 52.05 Kts luk derecesiyle 2012’nin en hızlı sörfçüsü unvanını elde etti. Bu yarışmadan hemen sonra Lena Aylin Erdil, bu yıl amacının PWA Dünya şampiyonluğu olduğunu belirterek Cape TOWN da kamp çalışmalarına başladı. Lena Aylin Erdil’in ilk PWA Dünya kupası yarışı Şubat ayında Wietnam da olacak.

lena aylin erd

PWA sörf yarışmasında Türkiye’yi podyuma taşıyan Lena Aylin Erdil, adını dünyanın en hızlı kadın sörfçüsü olarak yazdırmak istediğini söyledi.

Haber Merkezi