Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Soğan tarlası ve Narin Vahşeti

20 Yıl kadar önce izledim; gerçeklerden esinlenerek çekilmiş çok başarılı bir Amerikan filmi; iki sabıkalı suçlu, biri gaspçı, diğeri hırsız; bir eyaletten başka bir eyalete soygun yapmak için cephanelik gibi arabalarıyla yola çıkarlar.

Eyaletler arası otobanda iki trafik polisi arka stop lambalarından biri yanmadığı için araçlarını durdurur.

Gaspçı, iki polisi de anında teslim alır zifiri karanlık bir soğan tarlasına götürür.

Polislerden biri mukavemet gösterir, gaspçı polisi alnından vurur ve polis o soğan tarlasında ölür.

Katran karası karanlıkta arkadaşı yanına düşen polis şoka girer karanlığa doğru kaçar ve suçluların yakalanmasını sağlar.

Eyalet yasalarına göre idam ile yargılanacaklar.

Tanık polis, çok karanlık olduğu için silahı ateşleyeni tam göremediğini söyler…

Gaspçı; “ben ateş etmedim, hırsız ateş etti” der.

Hırsız, silah bile taşımayan bir suçludur, çıldırır “nasıl böyle bir ifade verebilirsin” der.

Gaspçı, “eğer suçu işleyen sabit olursa bize hemen idam cezası verecekler ama ben, seni sen, beni suçladıkça sanık sabitlenemeyecek ve mahkeme 10 yıl sonra karara bağlanamadığı için dava kendiliğinden düşecek ve ikimizde tahliye olacağız” dedi.

Gerçekten de öyle oldu.

“NARİN” cinayeti sonrası olayın akışını başarıyla saptıranlar da büyük bir ihtimalle bu filmi izlemiş ya da bu çelişkinin tutuklulara sağlayacağı hukuki teknikleri çok iyi bilen biri.

KAYYUMLAR:

Kabul edilemez bir uygulamadır.

Bırakınız demokrasi, insan hakları vs.leri, hiçbir krallık ve sultanlık da bile bu tür uygulamalar kabul edilemez.

Ananeler, gelenekler, teamüller, yasalar ve anayasalar vardır onlar uygulanır.

Diyelim ki; bütün muhalif belediye başkanları; “KURAN ÇARPSIN, TERÖRİSTTİR”; iyi de yasa ve anayasanın gereğini yapıp Mecliste çoğunluğu olan Halk İradesi Belediye Meclis Üyelerine görevi teslim etsenize. Şeklen değil ama belki teknik olarak haklı olabilirsiniz diyelim.

“Biz koyun muyuz, yasa ve yasalarla değil de arzularla yönetileceğiz?

Yok, öyle bir şey, şahsen ben kimsenin koyunu değilim, olmam, olmayacağım da ve adaleti olmayan hiç kimseye destek vermem, vermeyeceğim de.

SİYASETÇİ önce adaletli olacak; ŞERİAT, LAİK bunlar benim için dert değil ben erkeğim ama ADALET çok büyük bir dert ben de; adım boşuna Seyfullah Kılıç değil.

Not: Seyfullah ismi, Arapça kökenli olup "Allah'ın Kılıçı" anlamına gelir. Bu isim, genellikle cesaret, adalet ve güçle ilişkilendirilir. İslam kültüründe, bu ismi taşıyan kişilerin mücadeleci ve doğruluktan yana olan kişilik özellikleriyle tanımlandığına sıkça rastlanır.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER