Elif ÇELİK
  • 29/03/2023 Son günceleme: 29/03/2023 08:57
  • 7.361

Yarınlarımız için umut dolu bir yolculuğa çıktım...

12 yıldır tüm kademelerinde görev aldığım partim Cumhuriyet Halk Partisinde 1. Bölge Milletvekilli Adaylığı için başvuruda bulundum. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun öderliğinde 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekiliği Seçimlerinde kurmuş olduğumuz Millet İttifakı olarak kazanarak bu zor günleri birlikte aşacağız.

Tüm hayatımın geçtiği Beykoz ve Beykozluların yıllardan beri bir türlü çözülemeyen sorunları var. İçinde sizlerle birlikte yoğrulduğum bu sorunlar maalesef bir türlü çözüme kavuşturulamadı. Bu sorunlarımızın bir kısmı yerel yöneticiler, bir kısmı da hükümet tarafından çözüme kavuşturulması gerekiyor. Maalesef 30 yıldır yerelde ve 20 yıldır ülkemizi yöneten bu hükümet tarafından hiçbir sorunumuza kalıcı bir çözüm getirilemedi. Beykoz’un bir evladı olarak bu duruma artık isyan ediyorum. Sorunlarımızı biliyorum. Mecliste Beykoz'un sesi olmak ve sorunlarımızın çözüme kavuşturulması için sizlerden destek bekliyor. Hepinize kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum.

Beykozlu yok sayılıyor!

Mülkiyet: Beykozlular evlerinde huzurla oturamadı. Çünkü her seçim dönemi söz verilmesine rağmen bir türlü tapularımıza kavuşamadık. 2B kanunu ile Beykozlunun büyük bir kısmı Beykoz'dan gönderildi. Belirledikleri yüksek bedelleri ödeyemedik ve bir çoğumuz boynu bükük, yüreği sızlaya sızlaya doğup büyüdükleri bu toprakları bırakıp gitmek zorunda bırakıldı. Beykoz'un üzerindeki oyunlar bir türlü bitmiyor.Bizlere bir çivi çakmaya müsaade etmeyen bu iktidar yanı başımızda gökdelenler yapılmasına hiçbir şey demiyor. En temel insan hakkı olan barınma hakkımızın önündeki tüm yasal engellerin kaldırılarak insanca yaşayacağımız tapu ve imar sorununuzu meclisin ve ülkemizin gündemine taşıyacağım.

Beykozlu enkazlarla yaşamak zorunda değil!

Üretim: Cumhuriyetimizin ilk yıllarından itibaren üretimin önemli bir merkezi olmuş Beykoz'da artık  üretimden eser kalmadı. Üç önemli fabrika kapatılarak enkazları bırakıldı. Bu fabrikalarda çalışıp emekli olmuş binlerce emekçi ve yakınlarının yüreği sızlıyor. İktidar bu fabrikaları kapatmakta çok mahir davrandı ama bunca yıldır bunların yerine Beykozluya iş olanakları sağlayacak hiçbir projeyi hayata geçiremedi. Gençlerimiz, annelerimiz, babalarımız ekmek parası için her gün saatlerce yol gidip gelmek zorunda bırakıldı. Beykozlu bu enkazlarla yaşamak zorunda değil. Bir an önce bu alanlar Beykozluya iş olanakları sağlaması için yatırıma dönüştürülmesi gerekiyor. Maalesef ne yerel yöneticilerimiz, ne hükümetimizin bu konuda bir çabasını göremedik. Paşabahçe Cam Fabrikasından emekli cam ustası Kemalettin Sözlü'nün torunuyum ben, bu enkazları hep birlikte kaldıracağız.

Beykozlu Beykoz'da kalabilmeli!

Kentsel Dönüşüm: Tapu ve imar sorunun gölgesinde hayatımız geçti. Ne tapumuzu verdiler ne de  kendimize insanca yaşayacak bir alan yapmamıza izin verdiler. Bu da kaçak yapılaşmaya yol açtı. Haliyle depreme dayanıklı yapılar inşa edemedi Beykozlu kentsel dönüşüm tabiki Beykoz'da olmalıdır. Fakat bu halkı Beykoz'dan sürmek için bir fırsata çevrilmemelidir.Tokatköy'de yapılan kentsel dönüşüm alanındaki itirazlarımız bu yöndeydi. İnsanların atalarından beri yaşadığı bu topraklardan sürülmesine yönelikti. İnşaat süresinde kalınacak bir yer gösterilmedi. Kira yardımı yetersizdi. Birçok vatandaşımız haklarının gasp edildiğini ve haklarını alamamaktan şikayetçiydi. Bende bu süreçte bu vatandaşlarımızın mücadelesine destek oldum ve seslerini duyurmalarına yardımcı oldum.Beykoz'un kenstsel dönüşüme ihtiyacı olan yapıları tabii ki dönüştürülmeli ama Beykozlunun Beykoz'da kalacağı şekilde çözülmeli. Beykozluyu kimse kolundan paçasından tuttuğu gibi kapının önüne koyma cesaretini kimse gösteremeyecek.

Beykoz turizm ve üniversite kenti olacak!

Turizm ve üniversite: Bir sahil kenti olan Beykoz turizmden hak ettiği geliri maalesef alamıyor. Sahil şeridiyle, tarihi mekanlarıyla inancımıza has birçok kutsal yeri ile Beykoz hak ettiği bir noktaya gelemedi. Bu konuda yapılan çalışma neredeyse hiç yok. Beykoz'un turizmi ile ilgili bir yöneticimizden bir şey duydunuz mu? Beykoz'un bir turizm kenti olması için gerekli çalışmalar ve farkındalık mecliste yaratılacak.

Beykoz'da şu anda 3 tane üniversite var. Beykoz Üniversitesi, Medipol Üniversitesi, Alman Üniversitesi. Bu üniversitelerde okuyan binlerce öğrenci var. Anadolu şehirlerinde neredeyse bir geçim kaynağı olan üniversiteler o şehrin ekonomisinde, kültür hayatında çok büyük bir yere sahip oluyor. Ama bizde bu öğrencileri Beykoz'un sosyal yaşamına, ekonomisine katkı yapacak hiçbir çalışma yok. Beykoz'da okuyan tüm öğrenciler diğer ilçelerde ikamet ediyor. Bize sadece okullarına gelip giderken yarattıkları  trafik çilesi kalıyor. Beykozlu bunu hak etmiyor.

Köylümüz desteklenecek!

Köylerimiz: Beykoz'da 19 köyümüz var. Bu köylerimizde bulunan tarım alanlarından yeterince faydalanamıyoruz. Köylülerimizin tarımsal desteklerden de yeterince faydalanamıyor. Bende Beykoz'un bir köylü çocuğu olarak köylerimize gereken desteğin verilmesi için mecliste çalışmalar yürüteceğim.

Bağımlılıkla mücadele: Madde bağımlılığı Beykoz'da çok yüksek oranlara ulaşmış durumda. Beykoz Kent Konseyi yönetimindeyken Bağımlılıkla Mücadele için bir kampanya düzenlemiştik. Binlerce imza toplayıp meclisteki partilerin grup başkanlarına iletmiştik konuyu. Ama yıllardır bu konuda da bir yol alınamadı. Bu konunun çözümü aslında Üretim ve turizm alanında yapamadıklarımızdan kaynaklanıyor. Beykoz'da iş olanakları azaldıkça madde bağımlılığı da artıyor. Bir an önce gençlerimizi üretime katmalıyız. Bağımlılıktan kurtarmalıyız. Bir çok anne babanın neler çektiği biliyorum. Bu mücadelelerinin en büyük neferi olacağım.

Elif Çelik kimdir?

İstanbul'un Beykoz ilçesinde 1982 yılında dünyaya gelen Elif Çelik, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladı. 2009 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olan Çelik, 2009-2013 yılları arasında muhasebe ve sigorta alanlarında iş hayatını sürdürdü.

Girişimcilik hayatına, 2009 yılında Elif Sigorta Aracılık Hizmetleri şirketini kurarak başlayan Çelik, 2017 yılında da alanında öncü kuruluş haline gelen Egemen Cam Atölyesi'ni kurdu.

CHP Beykoz Örgütü'ne 2013 yılında üye olarak siyasete adım atan Elif Çelik, Gençlik Kolları Yöneticiliği, Gümüşsuyu Mahalle Temsilciliği, Beykoz İlçe Yöneticiliği, parti içi eğitim organizasyonlarında görev aldı.

Bir dönem Beykoz Kent Konseyi yöneticiliği yapan Çelik, Toplumsal Açlıkla Mücadele Derneğinin Beykoz sorumlusu olarak çalışmalarımı sürdürürken, Memleket Sevdalıları Derneği'nde de yönetici, Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi olarak sivil toplum hayatına devam etmektedir.

Yaklaşık 10 yıldır Dost Beykoz'da köşe yazarı olarak görev alan Çelik, evli ve 2 çocuk annesidir.

Yazarın Yazıları
Yorumlar (0 Yorum)

Bu içeriğe yorum yapılmadı, yorum yapmak ister misin?

Yorum Yaz