Asım ÖZDEMİR
  • 30/01/2020 Son günceleme: 31/01/2020 18:06
  • 4.837

İstanbul’umuzun şirin ilçesi Beykoz’umuzun Kadın Futbolu ile tescilli ve 25 Amatör spor Kulübü arasından biri olan, Rüzgarlıbahçe İdman Yurdu Spor Kulübü, Mahalle kültüründen kopmadan sergilediği sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikleriyle bir spor kulübünden çok daha fazlası olduğunu her fırsatta göstererek tüm çevresine örnek oluyor.

Sporcu ve Öğrencilerin yaşam boyu yetenek ve becerileriyle yaratıcı özelliklerinin geliştirilmesi ve geniş perspektifli bir dünya görüşüyle farklı duygu, düşünce, tavır, davranış biçimleriyle, hobilere sahip olmalarının sağlanması, nitelikli bir eğitimin gereğidir.

Bu görüş ve düşüncelerle, geleceğimizin güvencesi olan yavrularımıza yaşanılabilir bir Dünya kurabilmek, tüm kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak, Akıl, ruh ve Beden sağlıklarıyla donanmış prestijli bir yaşam biçimi sağlayabilmek için yaklaşık 5 yıl önce Rüzgarlıbahçe Mahallesinin değerli Muhtarı Sedat ALTUN önderliğinde; Murat Yıldız, İrfan Mardin, Kerim Çınar, Hakan Kahraman, Salih Yeşilyurt, Suat Tümer, K. Bayram Taşkıranlar ve kurucu başkan Fatih Aydın Beylerle birlikte yola çıkan ekibe bende İ.A.S.K F. Genel Sekreter Yardımcısı olarak teşvik ve yardımlarımla 2014 yılında Rüzgarlıbahçe İdmanyurdu Spor Kulübü kuruldu.

Eğitimi en genel anlamıyla kültürel değerleri bireye kazandırma süreci olarak tanımlamaktayız.  Bu süreçte bireyler; yetenek, beceri, estetik duyarlılık ve çeşitli olumlu davranışlar edinirler.

Okullar, öğretim işlevlerini dersler aracılığıyla yürütürlerken, Spor kulüpleri gibi topluma yararlı STK’lar ise, eğitim işlevlerini ders dışı etkinlikleri hayata geçirmek şeklinde yürütmelidirler.

Yapılan çalışmalar ders dışı etkinliklerin, öğrencilerin sorumluluk alma, girişimcilik, liderlik ve zaman yönetimi becerilerini geliştirdiğini ortaya koymuştur. Bu etkinlikler sağladıkları eğitsel yaşantılarla, öğrencilerin yaşamdaki dengeyi keşfetmelerini ve serbest zamanlarını yararlı bir biçimde geçirmelerini sağlamaktadır (Metzl ve Shookhoff, 2002). Araştırmacılar, okuldaki ders dışı fiziksel etkinliklere katılan öğrencilerin, katılmayan öğrencilere kıyasla daha olumlu benlik algısına sahip olduklarını, stresle baş etme becerilerinin ve özsaygılarının ise daha yüksek olduğunu belirtmişlerdir.

Öğrencilerinin büyük bir çoğunluğunun sosyo-ekonomik olarak dezavantajlı bir statüde bulunduğu ülkemizde, eğitimdeki fırsat eşitsizliklerini ortadan kaldırmak, nitelikli eğitim uygulamalarının ve olumlu okul iklimlerinin oluşturulmasına destek olmak amacıyla ders dışı etkinliklerle ilgili doğru bir eğitim politikası belirleme ihtiyacımız da yadsınamaz bir geçektir.

Rüzgarlıbahçe İdman Yurdu Spor Kulübü kuruluşunu takiben kısa sürede içerisinde saptadığı mahalle çocuklarının eğitsel boşluklarını doldurmaya soyunan kötü niyetli insanları engelleyerek, değerli yavrularına kurulan uyuşturucu tuzaklarını ortadan kaldırmak adına Emniyet güçleriyle birlikte çalışarak mücadeleye başladı. Bu konuda karşılaştıkları tüm engellere göğüs gererek başarıya ulaştılar. Madde bağımlılıklarından kurtardıkları çocukları derhal sporun içerisine çekerek ortaya çıkacak boşluklarını yararlı bir biçimde doldurmayı sağladılar.

TFF tarafından düzenlenen Amatör maçlara takım olarak yaş guruplarında eksiksiz katıldılar. Eğitimlerini eksiksiz tamamlamak adına konferanslar, paneller düzenlediler. Bir süre sonra Kadın Futbol Takımlarını da kurarak TFF Kadın Liglere katıldılar.

Devamı gelecek yazıda

Yazarın Yazıları