Melih PERÇİN
  • 09/08/2014 Son günceleme: 13/02/2012 23:11
  • 17.279

Boğaziçi’ne belediye tarafından böyle bir bina nasıl yapılır diye her geçişimde kendi kendime sormuşumdur…

Nikâh salonu idi… Beykoz’da bir kültür merkezine ihtiyacımız var denilerek yıkıldı…

Boğaziçi’ni güzelleştirecek bir binayı bekleye durun… Çıka çıka bugünkü bina ortaya çıktı…

Boğaziçi’nde hiçbir estetik güzelliği ve özelliği olmayan bir kültür merkezimiz olmuştu… Ayrıca aynı hizada yapılan binalardan farklı yapılması da başka bir görüntü kirliliği oluşturmuştu…

Yıllar sonra ihtiyaçlarımıza cevap vermiyor diye rötuşlar yapıldı… Ama ortaya yine önü başka yanı başka arkası başka bir kültür merkezi ortaya çıktı…

Beykoz Belediye Meclisi; oy çokluğu ile almış olduğu kararla kültür merkezine rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan ismini verdi… Saadet Partisi Beykoz İlçe Teşkilatının Belediye Başkanı Sn. Yücel Çelikbilek’e teşekkür pankartı dışında konu ilçenin yoğun gündemine girmemişti bile…

Madem bu kültür merkezinin temelini rahmeti Erbakan atmıştı o zaman vefat edince mi aklınıza geldi O’nun ismini vermek…  

O’na çok şey borçluyuz vefası mı?

Yoksa her şey aslına mı rucu ediyor?

Biraz siyasi tarih… Kongreyi kaybedenler aslında kazanan kadrolar olacaklardı…

Refah Partisi’nin kapatılmasıyla kurulan Fazilet Partisi’nin 14 Mart 2000 tarihinde Ankara’da yapılan kongresinde genel başkanlık için iki aday çekişecekti… Yasaklı Sn. Necmettin Erbakan’ın desteklediği sn. Recai Kutan ile yenilikçi kanadın adayı sn. Abdullah Gül kongrede karşı karşıya gelecekti… Sonuçta Recai Kutan 633 oy alırken Abdullah Gül 521 oy almıştı…Aslında kongreyi kaybedenler kazanan olmuşlardı… Kurdukları AKP ile tek başına iktidar olmuşlardı… Abdullah Gül, önce Başbakan sonra da Cumhurbaşkanı olurken Sn. Recep Tayyip Erdoğan’da Başbakan olacaktı…

Gerçek şuydu ki; 3 Kasım 2002 seçimlerinden itibaren “milli görüş gömleğini çıkarttık deseler bile Erbakan hocadan ayrılan kadroların Türkiye’yi yönettikleri idi…” AKP ile birlikte, AKP’den ayrılan Abdüllatif Şener Beyin “Türkiye Partisi” Sn. Numan Kurtulmuş’un Genel Başkanlığı’nı yaptığı “HAS Parti” ve Rahmetli Erbakan’ın genel başkanı olarak vefat ettiği “Saadet Partisi” ile sebepleri ne olursa olsun dünün Refah Partisi bugün itibariyle dörde ayrılmış durumda… 

Sonuç olarak;

Öncelikle, 27 Şubat 2011 tarihinde kaybettiğimiz Eski Başbakanlardan Rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocayı rahmetle anıyorum…

İsmi keşke daha güzel bir yere verilseydi…

Selam ve dua ile…

Yazarın Yazıları