Planlı ve imarlı Beykoz hayali gerçek oluyor

  • 9
  • 18561
Planlı ve imarlı Beykoz hayali gerçek oluyor
Planlı ve imarlı Beykoz hayali gerçek oluyor

Beykozluların yıllardır tamamlanmasını beklediği mülkiyet, plan ve imar çalışmaları sonuçlanıyor.

Mülkiyet sorunu 125 bin kişiye tapusuna kavuşturan 2/B yasasıyla tarihe karışırken, etaplar halinde çıkan planlarla artık Beykozlular düzenli şehir hayatına kavuşuyor.

2/B konusunda Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in Özel Proje Alanı formülü doğrultusunda hükümet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği destek, ilçede nesiller boyu beklenen tarihi çözümü getirdi. 125 bin ilçe sakini 2/B ile tapularına kavuşurken, ilçenin tamamını kapsayan imar planı hamlesi sonuçlarını vermeye başladı.

I. Etaba İmar Çıktı

Çiğdem Mahallesi’nin tamamını, Soğuksu, Çubuklu, Rüzgarlıbahçe ve İncirköy Mahallelerini de kapsayan I. Etap İmar Planları tamamlandı. İlçede yerinde dönüşümün de öncüsü olacak bu adımla depreme dayanıklı, güçlü ve yeni konutların yapımına artık başlanabilecek.

İlçeye ÖzgüPlanlar Vatandaşlarla Yapıldı

Beykoz Belediyesi’nin kararlı bir şekilde yürüttüğü imar planı çalışmalarıyla ilçe etap etap planlı, nizami ve modern kent ihtiyaçlarınınkarşılandığı bir yapıya dönüşüyor.

Sağlıklı ve planlı bir kent oluşumu için, Belediye bünyesinde kurulan Proje ve Planlama Bürosu, sahada halkın kabulü ve bürokraside de ortak aklı gözeterek ilçeye özgün ve yerli planlar hazırladı.

İmar planları ve kentsel yenileme girişimlerinde Beykoz Belediyesi, ilçe sakinlerini memnun edecek, azami katılım ve asgari mağduriyet ilkesiyle çalışıyor.

Başkan Çelikbilek: “2019’da Planlı ve İmarlı Beykoz Olacak”

Beykoz’un geleceğinin oldukça parlak olduğunu belirten Başkan Yücel Çelikbilek; “İlçenin mimari ve kent çehresini oluşturacak 1/5000’lik ve 1/1000’lik planları sahada hazırladık, sit kanunu çerçevesinde Boğaziçi ön görünüm ve geri görünüm sınırlarını koruyan kurum ve kuruluşlarda onay aşamalarını bekliyoruz. Kurumlar arası işleyiş, planların onaylanmasını ve imarın hayata geçmesinde süreci uzatıyor. Hedefimiz 2019 yılında planlı ve imarlı bir Beykoz’a kavuşmak.” dedi.

Beykoz Belediye Meclisi ve İBB Meclisi'nden geçen planlar, Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'na, oradan da Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'na gönderiliyor. Plan bu kurullarda onaylanmasının ardından yine İBB Meclisi'ne geliyor.

Kentsel Yenileme Çalışmaları

Yılların getirdiği imar sorunu nedeniyle yeni yapıların inşa edilemediği ve mevcut binalarında büyük oranda ömrünü tamamladığı ilçede vatandaşların depreme dayanıklı ve sağlam konutlarda yaşaması için kentsel yenileme proje hazırlıkları da sürüyor.

Kentsel yenileme çalışmalarında “Yerinde Dönüşüm” ilkesiyle hareket eden Beykoz Belediyesi, ilçenin sosyal doku ve değerlerini koruyan, geleneksel komşuluk kültürünü gözeten, sürdürülebilir çevreye, mevcut doğaya ve yeşile saygılı projelere onay verecek. 

Haber Merkezi

Dostluk Derneği Beykoz’da Atatürk’ü resmetti
Önceki Dostluk Derneği Beykoz’da Atatürk’ü resmetti
Kırmızı Beykoz
Sonraki Kırmızı Beykoz
Yorumlar (9 Yorum)

Meyrem (7 yıl önce)

BEN incirköy mah sunaziri sokda ikamet etmekteyim 1500m 2serkat üzerine 4daire bir dükkânmım bulunmakda tek tapudur satışa çıkardım imar durumu nedir kaç kat yapma durumu vardir

Serhat (7 yıl önce)

Öngörünümlerin imara açılmasını ve tapularımızı istiyoruz.artık bu mağduriyetimiz giderilsin hep zenginler mi gülecek.

Alaattin (7 yıl önce)

Boğaziçi ön görünüm bölgesi hakkında hiç bir haber,açıklama duymuyoruz,görmüyoruz. Neden kimse boğaziçi öngörünüm hakkında bir yorum yapmıyor,bir soru sormuyor? Adeta çıt çıkmıyor. Boğaziçi ön görünüm kanunu sadece benim oturduğum araziyi mi kapsıyor diye düşünmeye başladım arkadaşlar.

Emre (7 yıl önce)

İncirköy de sur yapının topladığı yerlere gelir de hemen karşısında anayoldaki benim yere imar çıkmazsa ozaman aklımda ki şüpheler gerçek olucak akşam haberlerine film atarım akşam izlerseniz .

Ömer aydın (7 yıl önce)

2019 da Başkanlığı ver imar ı al , BEYKOZ u terket.

Mehmet (7 yıl önce)

Hikaye, 3 mahallening yarisinin imari sanki tum beykozun imari gibi yansitiliyor. Kisacasi koyler, cavusbasi ve benzeri yerlerin, yani beykozun yuzde 90'indan umit yok.

Köksal sen (7 yıl önce)

48 yaşındayım çubukluda ikamet ediyorum dedeoglunun üstünde fırının üzerinde şevket Arıkan zamanında tapu aldık şimdi oturduğumuz yer yeşil alan park cocuklugumdan beri yıkıldı yıkılacak elimden alacaklar şimdi çubuklu kısmen diyorlar ölen olsun kalan sağlar bizimdir ve bunlardan hiç ümidim yok

Süreyya Dalka (7 yıl önce)

Doğma büyüme Beykozluyum. Mülkiyet sorununu çözdük diye bir slogan duyuyorum. Mülkiyet sorunu çözüldüyse vatandaş malına sahip çıksın. Satan satsın kalan kalsın. Imar çıktı demek (Imar Kanununa göre) nereler konut alanı neteler kapanan yollar neteler yeni afa ve parseller nereler açılan yollar genel hizmet alanları nelerdir taks ve kaks oranları nedir bellidir. Minimum imar parseli de bellidir. Neden bu bilgileri vermiyorsunuz da belediye bülteni gibi haver veriyorsunuz? Tam bir belediye anonscusu gibi davranmak gazetecilik mı oluyor?

Ahmet cırıt (7 yıl önce)

"Çiğdem Mahallesi’nin tamamını, Soğuksu, Çubuklu, Rüzgarlıbahçe ve İncirköy Mahallelerini de kapsayan I. Etap İmar Planları tamamlandı.'' Vatandaş olarak şununmu anlayalım;18 .madde uygulama öncesi hazırlanıp daha sonra ibb ve çevre şehircilik bakanlığına onayına sunulacak olan 1/1000 lik planlarında Soğuksu, Çubuklu ,Rüzgarlıbahçe, İncirköy mahallesinin bir kısmını kapsayan planları beykoz belediyesi yenimi bitirdi... Dürüstçe bir yetkili veya bu işlerden anlayan bir kardeşimiz veya abimiz ablamız iki satır yazabilirmi ...teşekkür ederiz şimdiden.

Yorum Yaz