NUN Eğitim Vakfı’ndan Dost Beykoz’a ziyaret

  • 0
  • 15471
NUN Eğitim Vakfı’ndan Dost Beykoz’a ziyaret
NUN Eğitim Vakfı’ndan Dost Beykoz’a ziyaret
NUN Eğitim Vakfı’ndan Dost Beykoz’a ziyaret
NUN Eğitim Vakfı’ndan Dost Beykoz’a ziyaret

Beykoz’da zaman zaman tartışma konusu olan NUN Okullarının yöneticileri Dost Beykoz’u ziyaret etti.

Dost Beykoz’un Kavacık’taki ofisinde gerçekleşen ziyarette, NUN Okulları Kurumsal İletişim Müdürü Ayşe Kasapoğlu ve Melike Tekin’i Dost Beykoz İmtiyaz Sahibi Kader Gür, Yazıişleri Müdürü Ekrem Tuncer, İletişim Koordinatörü Erdal Öztürk ve Yazar elif Çelik ağırladı.

Okulun eğitim sistemi ile ilgili Dost Beykoz’a önemli açıklamalar yapan yöneticiler, NUN Okullarında eğitim görmenin ilk şartının ekonomi değil, bilgi olduğunu söylediler.

“Geleceğin nesli Beykoz’da yetişecek”

NUN Eğitim ve Kültür Vakfı, başarılı eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yanı sıra Beykoz’u merkeze alan projeler gerçekleştiriyor. NUN Okulları yöneticileri geleceğin neslinin Beykoz’da yetişeceğine inandıklarını belirtiyorlar.  

2014 yılında kurulan NUN Eğitim ve Kültür Vakfı, eğitim alanında attığı adımlar ile adından söz ettiriyor. Vakıf, 2014’te NUN İlkokulu ile başlattığı eğitim faaliyetlerine, 2016 yılında Beykoz’da kurulan ortaokul ve liseyle devam ediyor. NUN Okulları, akreditasyonunu kısa içinde tamamlayarak ilkokul, ortaokul ve lisede araştırmayı, sorgulamayı merkeze alan Uluslararası Bakalorya (IB) programını uyguluyor.

NUN Eğitim ve Kültür Vakfı’nın destekleriyle her yıl onlarca başarılı öğrenci burs imkânlarıyla tanışıyor. NUN Okullarına devam eden öğrencilerin yüzde 50’si ihtiyaç ve başarı durumuna göre burslardan yararlanıyorlar. NUN Okulları, öğrencileri iki aşamalı bir kabul sınavının ardından kabul ediyor. Akademik sınav ve akabinde gerçekleşen rehberlik süreciyle öğrenciler okulda okumaya hak kazanıyorlar.

NUN Okullarından Beykoz vurgusu

Eğitim öğretim faaliyetleriyle paralel olarak öğrencilerin sosyal gelişimlerini de önemseyen NUN Okulları, öğrencilerin atölye ve kulüpleri sayesinde yüzmeden basketbola, ahşap atölyesinden yazılıma, edebiyattan girişimciliğe birçok farklı alanda gelişimlerine önem gösteriyorlar. Bu atölye ve kulüp çalışmaları sayesinde NUN Okulları öğrencileri Google Science Fest, TEKNOFEST gibi bilimi ve teknolojiyi önceleyen yarışmalarda başarılı oldular. NUN Eğitim ve Kültür Vakfı, eğitim faaliyetlerinin yanı sıra ortaokul ve lise kampüslerinin bulunduğu Beykoz ilçesini merkeze alan projeler geliştiriyor. NUN Okullarında çalışacak personellerin Beykoz ilçesinde ikamet etmesine özen gösteriliyor. İstihdam edilen çalışanların yüzde 60’ı, öğretmenlerin ise yüzde 20’si Beykoz ilçesinde yaşıyor. Okul yemekhane ve kantininde öğrencilerin sağlıklı besinlerle buluşmasını isteyen vakıf yöneticileri, yemekhane ve kantinde kullanılan ürünlerin Beykoz’un yerel üreticilerinden alınmasına gayret ediyor. Yumurtadan süte, baldan sebze ve meyvelere birçok sağlıklı besin Beykoz’un köylerinden temin ediliyor. Böylelikle istihdamın yanında yerel üreticilere de destek sağlanıyor.

NUN Okulları Teknofestten 3.lükle döndü

Öte yandan NUN Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tamer Yılmaz’da NUN Okulları ile ilgili Dost Beykoz’a yapmış olduğu açıklamada, “Vakfımız faaliyetlerine başladığı ilk günden bu yana ülkemizin eğitim anlamında kalkınması önceledi. Geçtiğimiz yıllarda attığımız tohumlar bugün meyvelerini vermeye başladı. TEKNOFEST gibi yarışmalarda öğrencilerimiz gururla bizleri temsil ettiler. Biz Beykoz kampüsümüzü açtığımız ilk günden itibaren komşularımız olan Beykozlularla komşuluk hukukunun gerektirdiği şekilde temas etmeye çalıştık. İstihdam edilecek personelin seçiminde Beykozlu olmayı bir tercih sebebi olarak gördük. Yemekhanemizde pişen yiyeceklerimiz Beykoz’un köylerinden geliyor. Öğrencilerimizin Beykoz’da yaşayan kardeş aileleri var. Onların yardımına koşan, sıkıntılarına çözüm bulmaya çalışan gerektiğinde onlarla aynı sofraya oturan, küçük kardeşlerinin derslerine yardımcı olan öğrencilerimiz eğitim anlayışımızın bir tezahürü adeta. Temenni ediyorum ki gelecek yıllarda Beykozlu hemşerilerimiz ile yürüttüğümü projelerin sayıları da artacak, birçok projeyi birlikte yürüteceğiz. İnanıyorum ki geleceğin nesli Beykoz’da yetişecek.” ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi

Beykoz'da ilk altı aylık harcama 206 milyon TL
Önceki Beykoz'da ilk altı aylık harcama 206 milyon TL
Müslüm Gürses'in duyulmamış şarkıları Beykoz'da tanıtıldı
Sonraki Müslüm Gürses'in duyulmamış şarkıları Beykoz'da tanıtıldı
Yorumlar (0 Yorum)

Bu içeriğe yorum yapılmadı, yorum yapmak ister misin?

Yorum Yaz