Nem tayin cihazı nedir ve nem tayin cihazı özellikleri

  • 0
  • 10835
Nem tayin cihazı nedir ve nem tayin cihazı özellikleri

Nem tayin cihazı nedir? Nem tayin cihazı hakkında merak ettikleriniz, nem tayin cihazı çalışma prensipleri gibi konularda bu yazımız ile bilgi sahibi olabilirsiniz.

Gelişen teknoloji her geçen saniye bizlere yeni bir şeyler katmaktadır. Sektör ve yarar fark etmeksizin hemen her alanda bizlere yardımcı olan bu gelişmeler hayatımızda sürekli kolaylık sağlamaktadır. Teknolojik gelişmeler hayatımızın birçok sektöründe yer almaktadır. Nem tayin cihazı bu gelişmelerden sadece biridir.

Nem tayin cihazı, laboratuar ortamında kullanılan tartım cihazlarının kontrolünde kullanılmaktadır. Bu cihaz ile tartım cihazlarının nem oranı ve kuru madde oranı hesaplanabilmektedir. Yani bir nevi cihazlarımızın sağlığını kontrol ediyor diyebiliriz.

Nem Tayin Cihazı Nedir?

Yapısından bir ısıtıcı ile birlikte bir de terazi bulunduran nem tayin cihazı, temel olarak başlangıç ağırlığı ile birlikte kurutma süresince ortaya çıkabilecek ağırlık kaybını hesaplayarak kısa süre içerisinde nem ve kuru madde oranını yüzdesel olarak hesaplar ve LCD ekran üzerinden bizlere sunar.

Daha net bir tabirle tartımı yapılan ürünün ilk ve son tartım arasındaki ağırlık kaybı üzerinden nem ve kuru madde oranı yüzdesel olarak ortaya çıkmaktadır.

Nem Tayin Cihazı Kullanımı

Nem tayin cihazının kullanımı oldukça kolaydır. Örnek koyma haznesi içerisine ortalama 2 – 3 gram örneği yerleştirerek çalışma sıcaklığı ve çalışma süresi ayarlanır. Bu süreçten sonra cihazın kapağı kapatılır ve cihaz çalıştırılır. Ortalama olarak 25 – 30 dakikalık bir süreçte LCD  ekrandaki değerler sabitlenene kadar değişecektir. Sabitlendiği zaman işlem sona erer ve LCD ekran üzerinden yüzdesel olarak nem ve kurumadde değerleri görünür.

Nem Tayin Cihazı Özellikleri

Nem tayin cihazları teknoloji ile birleşince çeşitli özelliklere sahip olur. Bu özellikleri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz;

  • Arka ışıklı LCD gösterge ile kolay çalışma

  • Kurutma profilleri (standart, ılımlı, adım, hızlı)

  • Bitiş modu (manual, nem stabilizasyonu, otomatik, zaman tanımlı)

  • GLP/GMP çıktıları ve raporlar

  • Standart ve standart olmayan uygulamalar

  • Halojen lamba modu için optimizasyon çalışması

Yine marka ve modele göre kapasite de değişmektedir. Genel olarak nem cihazları 50 g / 1 mg veya 210 g / 1mg şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca 160 derece ile 250 derece kurutma sıcaklığı bulunan cihazlarda vardır.

Nem Tayin Cihazı Fiyatları

Nem tayin cihazı için net bir fiyat vermek doğru olmaz. Genel olarak firmalar teklif usülü çalışmaktadır. Ancak Baykon adresine girerek özelliklere bakabilir ve fiyat konusunda bilgi alabiliriz.

Aracın garajda durmasın, aracını kirala gelir elde et!
Önceki Aracın garajda durmasın, aracını kirala gelir elde et!
Müslüm Gürses'in duyulmamış şarkıları Beykoz'da tanıtıldı
Sonraki Müslüm Gürses'in duyulmamış şarkıları Beykoz'da tanıtıldı