Kızılay Beykoz’da bir yılda 210 ton kömür dağıttı

  • 0
  • 3357
Kızılay Beykoz’da bir yılda 210 ton kömür dağıttı
Kızılay Beykoz’da bir yılda 210 ton kömür dağıttı
Kızılay Beykoz’da bir yılda 210 ton kömür dağıttı
Kızılay Beykoz’da bir yılda 210 ton kömür dağıttı
Kızılay Beykoz’da bir yılda 210 ton kömür dağıttı
Kızılay Beykoz’da bir yılda 210 ton kömür dağıttı

Kızılay Beykoz Şube Yönetimi çalışmalarıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Başkan Mustafa Gürkan son bir yılda Beykoz’da yapmış oldukları çalışmaları anlattı.

İBB Beykoz Koru Tesislerindeki toplantıya; Kızılay Beykoz Şube Başkanı Mustafa Gürkan’ın yanı sıra, yönetim kurulu üyeleri Nevzat Oral, Birzat Mermer, Sedat Altun, Resul Rençber, Erdal Öztürk, Ferda Özkalender, İlknur Bakoğlu Tabak, Tuncer Dede ve Hatice Turp gibi isimler ev sahipliği yaptı.

Son bir yılda Beykoz’da yapmış oldukları çalışmalardan söz eden Başkan Mustafa Gürkan, basınla bir araya gelmeyi daha önce planlanış olmalarına rağmen sürecin olgunlaşmasını beklediklerini söyledi.

“Geçtiğimiz yıl mart ayında Genel Merkez bizimle ilgili bir tasarruf kullandı. Kızılay 9-11 kişilik yönetimden oluşuyor. 3 tane yan kolu var. Bunlar Gençlik Kolları, Kadın Kolları, Engelsiz Kızılay var. Bizim yönetimi oluşturmamız biraz hızlı oldu. Yönetimi oluştururken, Beykoz’u mümkün olduğu kadar bilen, bize faydası olacağına inandığımız arkadaşlarımızdan oluşturmaya gayret ettik.” şeklinde konuşan Mustafa Gürkan,  Kadın Kollarında Ferda Özkalender, Gençlik Kollarında ise Fırat Mahmut Gül, Engelsiz Kızılay’da Ahmet Bakır ve Şube Denetiminde Birzat Mermer ’in olduğunu söyledi.

Kızılay’ın 1868 yılında kurulduğunu ve Türkiye’deki yardım kuruluşlarının çatı derneği olduğunu söyleyen Mustafa Gürkan, Kızılay’ın 50’ye yakın ülkede faaliyet gösterdiğini, 2022 yılında; 17 milyon nakdi bağış, 104 milyon ayni bağış, 7 milyon gayrimenkul ve 6 milyon geliriyle ciddi bütçesi olan bir kurum olduğunu dile getirdi.

Mustafa Gürkan şöyle devam etti:

Kızılay’ın halkta bir asker ve polis gibi karşılığı var

Bizden önceki yönetimden bize kalan bir erzak dağıtım işi vardı. Biz o dağıtımı yaparken, Kızılay’ın halk nezdinde bir polis ve asker gibi karşılığı olduğunu gördük. İnsanlar hemen gelip sizden bir talepte bulunabiliyorlar. Kızılay’ın yardım ve yardımın ötesinde çok ciddi bir algısı var. Biz bunu farklı bir şekilde hissettik. O sorumlulukla bundan sonra da çalışmalara devam edeceğiz.

Kızılay son dönemde çalışmalarına insanı güçlendirme felsefesi üzerinde yürüttüğünü, Kızılay’ın ilkokul kitaplarında yazdığı gibi sadece kan veren, kan alan, sedyeyle adam taşıyan bir kurum olmadığını, Kızılay’ın kan bağışı konusunda en güvenilir yapı olduğunu ve çok ciddi yatırımlar yaptığını ifade etti.

Kızılay’ın afetlerden korunma ve hazırlık noktasında, yoksullukla mücadele de, çevre konusunda, göç mağdurları ve daha yaşanabilir çevre adı altında Türkiye’de çok farklı projeler ürettiğini dile getiren Mustafa Gürkan, “bizde bu çerçevede Beykoz’da ne yapabiliriz diye düşündük”  dedi.

Gürkan, “Kızılay’ı Beykoz ile bütünleştirmeyi düşündük. Hem maddi hem manevi ciddi bir portfoy barındıran Kızılay Türkiye’nin en büyük markalarından biri. Bizde bu kurum içerisinde hem Beykoz’a hizmet getirmeyi, hem de Beykoz’u bu anlamda organize etmeyi düşünüyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Kızılay’ın Beykoz’da iki tane gayrimenkulü var

Kızılay’da bütçenin ve harcamanın çok hassas olduğunu, ilerleyen günlerde biraz daha olanaklarının genişlemesi durumunda Genel Merkezin istediği gibi geniş bir yerleşkeleri olabileceğini söyleyen Gürkan, Kızılay’ın Beykoz’da şu anda iki tane gayrimenkulü bulunduğunu, bunlardan birinin, Yalıköy’deki eski şube binası, bir diğerinin de Kavacık’ta yer aldığını, birde Genel Merkezden gelen desteklerin olduğunu söyledi. Mustafa Gürkan, bunların ötesinde hayırsever vatandaşların yardımlarıyla hizmet verdiklerini belirtti.

Kızılay’ın bir lirasını harcarken elimiz titreyerek hareket ediyoruz

“Bizde Kızılay’ın bir lirasını harcarken, elimiz titreyerek hareket ediyoruz.” diye konuşan Mustafa Gürkan, Kızılay’ın işleyişi hakkında bilgi edinmek amacıyla Ankara’ya gittiklerini ve çeşitli temaslarda bulunduklarını dile getirdi.

Beykoz’da Kızılay adına bir sağlık alanı yapmak istediklerini, bununla birlikte Beykoz’da Kızılay gönüllülerinin sayısını arttırmak ve depreme hazırlıklı bir Beykoz’un oluşmasına katkı koymak istediklerini dile getiren Gürkan, Beykoz’daki okullara da eğitim planlaması düşündüklerini söyledi.

2023 yılı çalışmalarını Kızılay’ın “dayanışma” temasıyla planladığını söyleyen Mustafa Gürkan, bununla birlikte rutin hizmetleri de sürdürerek kömür dağıtımı yaptıklarını belirtti.

Enerji fiyatlarının dünyada yükselmesinden sonra yapılan yardımların yetersiz kaldığını gördüklerini ve devletin vereceği rakamlarla yakacak ihtiyacının yarısının bile karşılanmadığını, bu durum karşısında yapmayı düşündükleri diğer destekleri azaltarak yakacak ihtiyacına yöneldiklerini söyleyen Mustafa Gürkan, “şu ana kadar Beykoz’da 210 ton kömür dağıttık” dedi.

Toplantıda basın mensuplarının da sorularına cevap veren Mustafa Gürkan, 27 Mart 2022 günü Soğuksu Gençlik Merkezi’nde yapılacak kongreye herkesin katılmasını istedi.

Kızılay Beykoz Yönetimi daha sonra toplu fotoğraf çektirdi.

Haber Merkezi

Beykoz’da iki ay sürecek yöre geceleri festivali başlıyor
Önceki Beykoz’da iki ay sürecek yöre geceleri festivali başlıyor
Doğa Koleji Beykoz’da çocuk şenliği düzenliyor
Sonraki Doğa Koleji Beykoz’da çocuk şenliği düzenliyor