İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Beykoz’a ek bütçe darbesi
Beykoz Belediyesi’nin 2025 yılı için hazırladığı 1 milyar 355 milyon TL’lik ek bütçe, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’ne gönderilmesine rağmen, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bekletilerek meclis gündemine alınmadı.
Engellenmekten dert yanan CHP engellemeye başladı
İBB Ekim ayı meclis toplantılarında görüşülmeyen Beykoz Belediyesi ek bütçe talebinin, ancak Kasım ayında yapılacak meclis oturumunda ele alınabilme durumu ortaya çıktı.
İBB’nin bu tavrı ise Beykoz Belediyesi’nde bir aylık zaman kaybına yol açarken, yapılması planlanan yatırımlar, maaş ödemeleri ve vatandaş hizmetlerinin de aksamasına neden oldu.
İBB tarihinde ilk kez bir ilçe belediye bütçesinin, komisyon aşamasında bilinçli olarak gündem dışı bırakılması tepki gördü.
Bu durumun tamamen siyasi nedenlere dayandığı ve Beykoz Belediye Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel’in AK Parti’ye geçmesinin ardından ortaya konulan bir ‘siyasi bir tavır’ olduğu yorumları yapıldı.
İBB’nin bu tavrı sadece Beykoz Belediye Yönetimine değil, Beykoz halkının almış olduğu hizmeti de engelleme çabası olarak değerlendirildi.
Beykoz halkının hizmetine ayrılmış kaynakların, siyasi gerekçelerle bekletilmesinin haksızlık olduğu dile getirildi.
Beykoz Belediyemizin 2025 yılı için hazırladığı ek bütçe, İBB Meclisi’ne gönderilmesine rağmen komisyonda bekletilerek gündeme alınmadı.
Ama biz biliyoruz ki; engel olan değil, hizmet eden kazanır.
Kim neyi geciktirmeye çalışırsa çalışsın, biz yolumuza devam edeceğiz.Hizmeti…
— Özlem Vural Gürzel (@ozlemvgurzel) October 17, 2025
Beykoz Belediye Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel’de sosyal medya hesabından konuyu gündeme getirerek, İBB’ye tepki gösterdi.

Özlem Vural Gürzel açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
Engel olan değil, hizmet eden kazanır
Beykoz Belediyemizin 2025 yılı için hazırladığı ek bütçe, İBB Meclisi’ne gönderilmesine rağmen komisyonda bekletilerek gündeme alınmadı.
Ama biz biliyoruz ki; engel olan değil, hizmet eden kazanır.
Kim neyi geciktirmeye çalışırsa çalışsın, biz yolumuza devam edeceğiz.
Hizmeti halktan esirgeyenler tarih önünde hesap verir.
Biz Beykoz’un hakkını savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.
Engelleri bahane etmeden, çözüm üretmeye devam edeceğiz.
Çünkü biz bu yola, Beykoz halkına verdiğimiz sözü tutmak için çıktık.