“Süreçle ilgili Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörün bitmesiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu turizmde de şaha kalkacak. Terörsüz Türkiye menziline varıldığında kazanan 86 milyonun her bir mensubu olacak” dedi.
”
İmralı’ya Kim Gitsin?
Süreçle ilgili Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörün bitmesiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu turizmde de şaha kalkacak. Terörsüz Türkiye menziline varıldığında kazanan 86 milyonun her bir mensubu olacak” dedi.
Terörle, şiddetle, silahla ve ayrılıkçı gündemlerle hiçbir yere ulaşılamaz; bundan hiç kimseye hayır gelmez. Bu yalın gerçeği herkesin görmesini ümit ediyoruz. Biz, bu coğrafyanın bin yıllık sakinleriyiz ve sahipleriyiz. Mazimiz gibi geleceğimiz de ortaktır, bir ve beraberdir. Özellikle son 40 yılda çok büyük acılar yaşadık, çok ağır bedeller ödedik. Ne ülkemizde ne de komşularımızın topraklarında artık terörün hiçbir çeşidini görmek istemiyoruz. Kaynaklarımızı eğitime, sanayiye, tarıma, sağlığa, turizme; hasılı ekonomik kalkınmaya harcamak istiyoruz. İnşallah bunu başaracağız.
“Terörsüz Türkiye” söyleminin mimarı Cumhur İttifakı’nın büyük ortaklarının şirazesi iyice kaydı. kendisine yöneltilen sert eleştirilerden bunalan Numan Kurtulmuş, süreci eleştirenlere ve çekingen davrananlara yönelik açıklamasında, “Bir devlet politikası olarak Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu vasıtasıyla millet desteğine dönüştürdüğümüz projeyi en kısa zamanda sonuçlandıracağız” dedi. “Bazı çakalların kıyıda köşede beklediğinin, terörsüz ortam sağlanmasın diye ellerini ovuşturduğunun farkındayım” diyen Kurtulmuş, “Ne yaparlarsa yapsınlar, bu sefer mutlaka başaracağız” ifadelerini kullandı.
Lakin İYİ Partili Erhan Usta’nın TBMM Bütçe komisyonundaki soruları çok akıllıca idi… Hele ta 2013 te Öcalan isteğiyle böyle bir komisyonun başına Numan beyin önerilmesi mevzuu… Numan Kurtulmuş beylik laflar ediyor ama; mevcut hukuki tabloda İmralı ve diğer terör örgütü talepleri arasında sıkıştığının farkında devran dönerse haklarında hukuki süreç başlatılacağını düşünüyor ve “nereden bulaştım bu işlere” şeklinde endişeleniyor diye düşünüyorum…
Bahçeli, MHP’nin Meclis’teki grup konuşmasında bebek katiline methiyeler dizdi; kurucu önder Abdullah Öcalan ve İmralı’nın sözlerini yerine getirdiğini belirterek, bir an önce komisyondakilerin değil, milletvekillerinin İmralı’ya gitmesi gerektiğini söyledi.
Ayrıca, Öcalan ve Demirtaş arasına mayın döşeyenlerin, “Terörsüz Türkiye” projesini baltalamaya çalışanların oyununa gelmeyeceklerini ifade etti.
Bahçeli’nin bebek katili Abdullah Öcalan’a olan sevgi ve muhabbetini gören Kandil’deki PKK’lı itler bile mahcubiyet içine girmişler: “Biz yıllardır Önderimizin bir dediğini iki etmeden emirlerini yerine getirdik, ama Bahçeli Abdullah Öcalan sevgisinde bizi bile solda sıfır bıraktı” diye şaşkınlardır herhalde.
Terör örgütü on yıl daha bu ülkeye mermi sıksaydı mücadele etseydi bu süreçte olduğu kadar meşruiyet ve avantajlar elde edemezdi! Bu yüzden taktik ve strateji değiştirip Suriye’de kurulacak olan müstakbel Kürt devletçiğine zaman ve mühlet kazandırmak için ülkeyi ve milleti sahte barış ambalajlı süreç ve açılım yönetimleriyle meşgul ediyorlar maalesef!
Evet… İmralı’ya kim gitsin?
Bence İmralı’ya direkt sürecin mimarları olan genel başkanlar ve Meclis Başkanı gitsin. Hem hasret özlemlerini gidermiş olurlar hem de aradan milletvekili bile olsa aracıları çıkarmış olarak sonuca ulaşırlar. Bu gayri hukuki hamleyi ve ortaya çıkan vebali başkalarına yıkmak yerine kendileri üstlensinler
YORUMLAR