İktidar Beykoz'un sorunlarını muhtarlardan dinledi

  • 4
  • 14947
İktidar Beykoz'un sorunlarını muhtarlardan dinledi
İktidar Beykoz'un sorunlarını muhtarlardan dinledi
İktidar Beykoz'un sorunlarını muhtarlardan dinledi
İktidar Beykoz'un sorunlarını muhtarlardan dinledi
İktidar Beykoz'un sorunlarını muhtarlardan dinledi
İktidar Beykoz'un sorunlarını muhtarlardan dinledi
İktidar Beykoz'un sorunlarını muhtarlardan dinledi
İktidar Beykoz'un sorunlarını muhtarlardan dinledi
İktidar Beykoz'un sorunlarını muhtarlardan dinledi
İktidar Beykoz'un sorunlarını muhtarlardan dinledi
İktidar Beykoz'un sorunlarını muhtarlardan dinledi
İktidar Beykoz'un sorunlarını muhtarlardan dinledi
İktidar Beykoz'un sorunlarını muhtarlardan dinledi
İktidar Beykoz'un sorunlarını muhtarlardan dinledi
İktidar Beykoz'un sorunlarını muhtarlardan dinledi

AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, 45 Mahalle Muhtarıyla bir araya geldi, sorunları dinledi, çözüm üretti.

AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, ilçedeki muhtarlarla sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Karlıtepe Mesire Alanındaki restoranda yapılan sabah kahvaltısının ardından sorunları dinleyen Dilmaç, iletilen her sorun için tek tek açıklama yaparak, çözüm önerilerini sundu, muhtarlara yol gösterdi.

Programın açılış konuşmasını Muhtarlar Derneği Başkanı ve Çubuklu Mahalle Muhtarı Hüsnü Kolcu yaptı.

Kolcu, MHP'li Yönter'in TBMM'deki teklifine destek istedi

Kolcu, MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter'in Beykoz'un muhtarlarıyla yaptığı toplantı sonrasında Türkiye Büyük Millet Meclisine verdiği 'kanun değişikliği' teklifine AK Parti'nin de destek olmasını istedi.

Kolcu, kanun değişikliğinin hayata geçmesi durumunda muhtarların iki kat fazla performansla hizmet üretebileceklerini kaydetti.

"Avantaj ve dezavantajları biliyorum"

AK Parti Beykoz İlçe Başkanı olarak avantaj ve dezavantajları olduğuna işaret eden Hanefi Dilmaç, bölgeyi iyi bildiğini, yerel manada uzun yıllar belediyecilik yaptığını, belediyeciliğin nasıl yapıldığını, muhtarların hangi sistemle ne şekilde çalıştıklarını, en büyük avantajının ise iktidar partisinin İlçe Başkanı olduğunu söyledi.

Dilmaç, dezavantajının ise Beykoz'un büyük bir bölge olduğunu ve ister istemez birçok sorunla karşılaştıklarını söyledi.

"Bizim bunları kullanmamız lazım"

Uzun yıllar siyaset arenasında yer almanın avantajı olduğuna dikkati çeken Dilmaç, "TBMM'de şu an İstanbul Milletvekili olan isimlerin bir çoğuyla hukukum oluşmuştur. Kimisi partiyi kurduğumuz dönemden beri, bizden sonraki gençlerden dahi partinin içinde söz sahibi olanlar var. Bizim bunları kullanmamız lazım. 18 Yıldır iktidardayız, halledilmesi gerekenler halledilmedi gibi eleştiriler gelecektir." dedi.

Öz eleştiri yaparak kendisinin en büyük sıkıntısının telefonlara cevap vermek olduğunu dile getiren Dilmaç, bu durumun günlük programının yoğunluğundan kaynaklandığını ifade etti.

"Telefonlarla ilgili sıkıntım var"

Dilmaç, "STK'lara ben sıkıntılarımı şahsi olarak söyleyebileceklerini söylüyorum. En büyük sıkıntımı da ben söyleyeyim. Telefonlarla ilgili sıkıntım var. Arkadaşlar bunu söylediler. Yoğunluğumla alakalı bir şey, telefonu yanımdaki arkadaşa veriyorum. Birisi arıyor bakıyor telefona, ikaz ediyorlar niye kendin bakmıyorsun diye. Sizinle iletişimi kesintisiz hale getirmeliyiz, biz bu mahallenin çocuklarıyız." diye konuştu.

"16 Yıl önce Belediye Başkanı olmuşum, dün gibi"

Zamanın çok hızlı geçtiğini de sözlerine ekleyen AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Dilmaç, "Ben 16 yıl önce belediye başkanı seçilmişim, ondan sonra 11 yıl geçmiş. Daha dün gibi. Yarın yine bu mahallede birlikte yaşayacağız. MHP Genel Başkan Yardımcısının sizi dinlemesi çok iyi tabi. Bir kanun değişikliği teklifi verilmiş. Arkadaşlar buna destek verin diyorlar. Cumhur İttifakıyız, onların çalışmaları bizim çalışmalarımız. Biz öyle görüyoruz. Biz de Milletvekillerimizle sizi bir araya getirelim, bu konuyla ilgili onlarla da görüşün." ifadelerini kullandı.

"Başkana veya yardımcısına talimat veren makamda değilim"

Dilmaç, muhtarların 'belediye başkanıyla görüşmekte zorlanıyoruz' şikayetine de cevap verdi.

Dilmaç, şunları söyledi:

"Belediye Başkanıyla görüşmekte zorlandığınızı söylediniz. Ben bunu Başkanıma aktardım, o da iletişim de bir problemi olmadığını söyledi. Hatta ben kendilerine belediyede çok durmadığımı söyledim. Neredeysem onu söylüyorum 'gel burada görüşelim' diyorum dedi. Ben Belediyeye talimat verecek pozisyonunda değilim. Ben denetliyorum. Belediye Başkanına veya yardımcısına talimat veren makamda değilim. Biz de bir hiyerarşi var."

"Her şeyden benim haberim olmaz"

"Yapılan çalışmalar bir yerde tıkanırsa benim haberim olur. Her şeyden benim haberim olmaz. 11 tane Yardımcım, 1 Kadın Kolları ve 1 Gençlik Kolları başkanımız var. Bana ulaşamıyorsanız, Yerel Yönetimlerden sorumlu Yardımcım Zafer Aslan bey var. İşini en iyi yapan arkadaşlarımızdan birisidir."

"Kurumdaki görevimizi yapamaz hale gelmiştik"

Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı olarak 8 yıl görev yaptığını, sistemin daha sonra tıkandığını ve istifa etmek zorunda kaldığını muhtarlarla paylaşan Dilmaç, "Ben 8 yıl Belediye Başkan Yardımcılığı yaptım ve istifa etmek durumunda kaldım. Açık ve net. Benim Yücel Çelikbilek ile hiçbir problemim yoktu ama biz kendi içimizde iletişim kuramıyorduk. Kim kaybetti? Biz kaybettik, ben de kaybettim. Kurumdaki görevlerimizi yapamaz hale gelmiştik, biz bunun sıkıntısını yaşadık. STK'larda, kamu kurumlardaki arkadaşlarımızla iletişimi kurmak adına herkese görev düşüyor. Siz mahallelerinize seçilerek geldiniz. Sizin ortaya koyduğunuz tavır, Beykoz'a hizmet olarak gelecektir." diye konuştu.

"Meclis Üyeleriyle iletişim halinde olun"

Meclis üyelerinin muhtarlarla iletişim halinde olmaması durumunda eksiklik olduğu düşüncesini savunarak açıklamalarına devam eden Dilmaç, "Benim Meclis üyelerim muhtarlarla iletişim halinde değilse, burada bir eksiklik var demektir. Normalde o arkadaşların siyaseten sorumlu oldukları mahalleler var. Hangilerinin hangi mahallelerde sorumlu oldukları belli. Arkadaşlarımızla mutlaka bir araya gelin." dedi.

 'Kamu, kurum ve kuruluşlarındaki işleyişlerde gevşeklik' olduğu yönündeki iddialara da yanıt veren Dilmaç, bu durumun olmaması için yeni yönetim sistemine geçildiğini söyledi.

"Aksaklık varsa, değerlendirmemizi yaparız"

Dilmaç, "Kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilgili gevşeklik var gibi bir söylem var. Normal de başkanlık sistemine bürokrasi daha hızlı işlesin diye geçtik. Kaymakamlıkta, emniyette, müdürlükte, varsa sıkıntı İlçe Başkanı olarak sorumlusu benim. Bir değerlendirme yaparız." ifadelerini kullandı.

Dilmaç, İstanbul ve Beykoz genelinde yapılması planlanan Kentsel Dönüşüm çalışmalarıyla ilgili de sorulara cevap verdi.

"TOKİ ile yapılacak, görüşmeler bitti"

AK Parti Beykoz İlçe Başkanın Muhammed Hanefi Dilmaç, "Kentsel dönüşümle ilgili İstanbul büyük bir sıkıntı yaşıyor. Biz burada Tokatköy'deki projeyle ilgili biz bunu KİPTAŞ ile yapılacaktı, vazgeçildi. TOKİ ile bu yapılacak, görüşmeler tamamlandı. Bunun yetkilisi Selami Beydir. Bununla ilgili görüşemiyoruz dersen bu halledilir. 7139 Sayılı Kanunla ilgili komisyonlar oluşturuldu. Bu yerlerle ilgili bölgede üç noktada çalışma yapıldı. En son sorduğumda raporların bakanlığa gittiğini biliyorum. Bununla ilgili süreci takip edelim. Hazine arazilerinde ölçümler yapılıyor denilmişti." ifadelerini kullandı.

"Beykoz'da ciddi bir mesafe kaydettik"

Dilmaç, şunları söyledi:

"Ecri misillerle ilgili hep problem yaşandı. Zaman zaman bunları ötelettik, ödemesi ağır geldi. Taksit vs gibi çalışmalar oldu. Geçmişte biz Beykoz genelinde baya bir mesafe kaydettik. İBB parsellerinin devri, bunlar kolay işler değildi. 2B parsellerinin devri, şimdi bu Orman yerleriyle ilgili. Çıkan kanun Beykoz'daki insanlara inanılmaz bir katkıda bulunacak."

"Öngörünümün dahil edilmesini öncülük ettim"

"İmar Barışı yasasıyla ilgili de Boğaziçi Öngörünüm bölgesinin, yasaya dahil edilmesi için Sarıyer İlçe Başkanımız var Salih ağabey var. O yasanın çıkmasına öncülük ettik. Bu olmasaydı çok büyük sıkıntı çekecektik. Normalde ruhsatı olmayan binanın bu kanundan yararlanması lazım. İmar barış yasasına müracaat edin dedik, eden etti, etmeyen etmedi."

"Yıkıp yeniden yapabilecek hakkı tanıyabilir miyiz?"

"Burada tadilat işi hem vatandaşa külfet, hem de çok sağlıklı bir iş değil. Yıkıp yeniden yapılabilecek hakkı tanıyabilir miyiz? Eğer yönetmeliğe bunu ekleyebilirsek artık imar çok gerekmez. Bana göre imardan çok daha büyük imkanlar sağlayacak bu insanlara. İmar Barışı'ndan faydalanın diye niye söyledik bu insanlara? Bu gibi imkanların olabileceğini düşündüğümüz için dedik."

Haber Merkezi

Beykoz gönüllüleri Suriye izlenimlerini anlatacak
Önceki Beykoz gönüllüleri Suriye izlenimlerini anlatacak
Beykoz Riva'daki film platosunda yangın çıktı
Sonraki Beykoz Riva'daki film platosunda yangın çıktı
Yorumlar (4 Yorum)

Erdal (5 yıl önce)

Birak Git Artık senin yüzünden beykoz da gidecek yetmezmi yediğin naneler

yasemin (5 yıl önce)

gumussuyu mah.ciftehavuzlarcad.sakinlerinin sorunlarini da dinlemenizi rica ediyorum yillardir birminibus hatti verilemiyor

yasemin (5 yıl önce)

gumussuyu mah.ciftehavuzlar caddesine bi minibus hatti istiyoruz bugune kadar kimse ilgilenmedi okula giden cocuklarimiz zorlaniyor herkesin servisle gondermeye butcesi yetmiyor mahalle sakinleri icinde cok iyi olur lutfen bu konuyla alakali ilgilenmenizi rica ediyorum

Mesut cln (5 yıl önce)

İşiniz gücünüz torpille işe adam koymak sözünüzü tıtmazsınız sizin yüzünüzden istsbulu kaybettik koltuk sevdası

Yorum Yaz