İBB spor müdürünün Beykoz hassasiyeti

  • 0
  • 7163
İBB spor müdürünün Beykoz hassasiyeti
İBB spor müdürünün Beykoz hassasiyeti
İBB spor müdürünün Beykoz hassasiyeti
İBB spor müdürünün Beykoz hassasiyeti
İBB spor müdürünün Beykoz hassasiyeti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Müdürü İlker Öztürk, aralarında Beykoz'unda olduğu amatör spor kulübü yöneticileri ile bir araya geldi.

İstinye'deki Orhan Saka Amatörler Evindeki buluşmaya bir, iki ilçe kulüpler birliği başkanı dışında katılım oldukça yüksekti.

Toplantıda Beykoz'u Kulüpler Birliği Başkanı Asım Özdemir temsil ederken, Beykoz Elmalıspor Kulüp Başkanı Yusuf Dinç ile Beykoz Masterler Spor Kulübü Başkan Vekili Talip Ercan da programı takip edenler arasındaydı.

Aile geçmişi Beykoz olan ve bir dönem Beykoz Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulunda da görev yapan İlker Öztürk, program sonrasında Beykoz'un hayatında önemli bir yeri olmasına vurgu yaparak, spor camiası başta olmak üzere tüm Beykozlulara selamlarını iletti.

TFF Yönetim Kurulu Üyesi, TASKK ve İASKF Başkanı Ali Düşmez, İBB Spor Müdürü İlker Öztürk'ü makamında konuk ederken, yönetim kurulunun bazı üyeleri ile bir süre baş, başa görüşme yaptı. Ardından  ilçelerin Kulüpler Birliği Yönetimleri ile yenilen yemeğin sonrasında toplantı odasına geçildi.

TFF İstanbul İl Temsilcisi Ali Tanrıyaşükür, açılış konuşması ile İlker Öztürk'e hoş geldin dileğinde bulunurken, kendisini ağırlamaktan dolayı duydukları memnuniyeti ifade etti. İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk kendisini tanıtarak başladığı konuşmasında, 7 yaşından beri futbol oynadığını, bunu ileriki yıllarda okul takımları, kulüp takımları ile devam ettirdiğini söylerken, Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulunda hem spor yöneticiliği hem de Beden Eğitimi Bölümlerinde çifte dal üzerinden mezun olup ve ardından İstanbul Üniversitesinde Yüksek Lisansını tamamlamış biri olarak uzun yıllar Milli Eğitim camiasında değişik okullarda görev aldığı bilgisini paylaştı.

Spora nasıl dokunabiliriz?

Öztürk şöyle konuştu: "Futbolu bildiğimi zannediyorum, amatör kulüplerin bünyesinde yaşananları anlatmak bana düşmez, neler çektiklerini amatörlerin hem mali hem de idari anlamda ne tür zorluklarla karşı, karşıya kaldıklarını bilen bir kardeşinizim. İşte bu düşüncelerle ilk yaptığım şeylerden birisi Mart ayının 25'inde İBB'de Gençlik-Spor Müdürü olarak göreve başladım, bizim her ne kadar spor alanı spor müdürlüğü olarak gözükse de bunun bir de gençlik ayağı var, çok fonksiyonlu olmak üzere. Müdür olduktan sonra müdür yardımcısı arkadaşlarım ve diğer arkadaşlarla toplantı yaptığımda şöyle bir tablo ile karşılaştım, yani bu tercih meselesi, takdir edersiniz ki amatör spor kulüpleri ile birlikte spora nasıl dokunabiliriz düşüncesinde olduk."

Öztürk şöyle devam etti: "Başarabiliriz, başaramayız bu ayrı konu ancak başarılı olmak için nasıl uğraşlar verebiliriz inancı ile arkadaşlarım ile yaptığım değerlendirmede burasının irtibata geçilmesi gereken çok önemli bir kurum olduğuna karar verdik. Önceden duyuyorduk  burasının önemini ardından birkaç ilçe kulüpler birliği başkanları ile toplantılarımız oldu, onlardan ön bilgiler aldım. Kurum adında Aslında yapabileceklerimizi de gördüm, yapamayacaklarımızı da gördüm. Bir çalışma yaptık ve karşıma iki tane problem çıktığını gördük birisi saha kullanım hakları ile ilgili çok huzursuzluk geldiğini fark ettim bir de İBB tarafından Amatör Kulüplere malzeme dağıtımı ile ilgili sorun geldi." 

Müdürümüzü ağırlamaktan memnunuz

TFF Yönetim Kurulu Üyesi, TASKK ve İASKF Başkanı Ali Düşmez, konuşmasına başlamadan önce ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti kelimelere dökerek, teşekkür etti.

Ali Düşmez şöyle dedi: "İlker Bey belli bir araştırma sonunda bizlere güzel bir bilgi aktarımında bulundu, benim burada aktaracaklarım ona katkı mahiyetinde olacaktır. Esasında Amatör Spor Kulüplerinin kronolojisini uzun yıllardır bilen bir insanım. Sporculuğuma gitmiyorum ama kulüp başkanlığımdan beri biliyorum. İstanbul'da 2-3 milyon nüfustan, 22-23 milyon üzerine ulaşan bir nüfus oluştu. Ve bizim top oynadığımız ve başkanlık yaptığımız yıllar arasında imkanlar ve ihtiyaçlar arasında bana göre büyük bir tezatlar oluştu. Bu süre zarfında İstanbul'da çok ciddi tesisler yapıldı. Yani ben 90 Yılında Kulüp Başkanı oldum, bugüne kadar zannediyorum İstanbul'da İl Genel Meclisinde Spor Komisyonunda Başkanlık yaptığım için biliyorum, oranın 2 dönemde yaptığı tesislerde ilçe belediyelerine ve Bakanlığa yani iki tarafa devredildi. Onu da özellikle vurgulamak istiyorum. 10 senede 80 tane de orada tesis yapılmış. Bir örnek vereyim Sarıyer'de yarım saha futbol oynanacak yer yokken şimdi üç buçuk saha var. Kağıthane'de sıfır ki, Kağıthane ile maç oynarken bunu Ayazağa'da oynamıştık, şimdi Kağıthane'de ciddi bir tesis var, 8-9 tane tesis yapıldı. Buna rağmen Fatih'te bir Namık Sevik varken artan bir tesisleşme oluşumunu hatırlatabiliriz ". 

Haber Merkezi

Katırcı, Beykoz'da çalışma arkadaşlarına veda etti
Önceki Katırcı, Beykoz'da çalışma arkadaşlarına veda etti
Doğa Koleji Beykoz’da çocuk şenliği düzenliyor
Sonraki Doğa Koleji Beykoz’da çocuk şenliği düzenliyor