İBB Meclisi Beykoz planlarına itirazları kabul etti

  • 1
  • 15853

İstanbul Büyükşehir belediye Meclisi’nde, Beykoz Geri Görünüm Etkilenme Bölgeleri 2. Etap, 1/5000’lik planlarına yapılan itirazlar oylandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde, 13 Aralık 2018 tarihinde oylanarak kabul edilen Beykoz Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgeleri 2. Etap 1/5000’lik planlara 1 aylık askı süresi içinde çok sayıda itiraz yapıldı.

Planlara yönelik, askıda kaldıkları 1 Şubat 2019 – 4 Mart 2019 tarihleri arasında tam 771 adet itiraz dilekçesi verildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu, verilen dilekçeleri tek tek inceleyerek rapor hazırladı.

Hazırlanan raporda verilen itiraz dilekçeleri arasından 337 dilekçenin taleplerinin değerlendirildiği ve daha önce hazırlanıp askıya çıkartılan planlarda sosyal altyapı, açık yeşil alan ve kentsel teknik alt yapı alanı olarak bırakılan yerlerin konut ve ticari alan olması istendi.

İtirazlar arasında, 48 talep bu şekilde değerlendirilirken, 60 dilekçede de, 5 kat imar verilmesi, Silüet Bölgesinin Konut Alanı’nın Etkilenme bölgesinin de ticaret ve konut alanı ve terk alanında yüzde 40 olarak planlanması istendi.

Yenimahalle, Kavacık, Göztepe, Göksu, Anadoluhisarı, Çubuklu ve Kanlıca mahallelerini kapsayan Beykoz Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgeleri 2. Etap 1/5000’lik planların İBB Meclisi’nde 17 Aralık 2018 tarihinde oylanarak kabul edilmişti.

Orman sınırlarına uyarak bu sınırların korunması ve mevcut orman yapısının tahribatını önlemek amacıyla ormanlara doğru konut alanlarını gelişmesini engelleyici plan kararlarına uyarak üretildiği ifade edilen planlarda, doğal çevrenin sürdürülebilirliğinin korunarak, sağlıklı ve yaşanabilir kentsel alanların düzenlenmesi amacıyla doğal değerlerin korunmasına da özen gösterildiği kaydedildi.

Raporda yer alan komisyon görüşünde ise Beykoz Belediye Başkanlığı’nın talebi doğrultusunda, “plan notları genel hükümler 2 nolu plan notuna, “ancak kamu yararı olması nedeniyle Kamu hizmet alanı, belediye hizmet alanı, eğitim alanı, sağlık tesisleri alanı, ibadet alanı, sosyal tesis alanı, kültürel tesis alanı, kapalı ve açık semt spor tesisleri alanı, park ve yeşil alan gibi sosyal ve teknik alt yapı alanlarında uygulama imar planı yürürlüğe girinceye kadar avan projeye göre yapılabilir” ifadesi eklendi.

İBB Meclis gündeminin 16. Sırasında yer alan ve Beykoz Geri Görünüm Etkilenme Bölgeleri 2. Etap, 1/5000’lik planlarına yapılan itirazları konu alan komisyon raporu AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla oy çokluğu ile kabul edilirken, İSKİ’ninde itirazının söz konusu olduğu komisyon raporuna CHP ve İYİ Partili meclisi üyeleri red oyu kullandı.

Planlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin AK Parti yönetiminde olduğu 2018 yılında İBB Meclisi’nde kabul edilmiş ve askı süreci başlatılmıştı.

Haber Merkezi

Beykoz, İBB Meclisine 15 Temmuz’u hatırlattı
Önceki Beykoz, İBB Meclisine 15 Temmuz’u hatırlattı
Tebrik Edi-yorum
Sonraki Tebrik Edi-yorum
Yorumlar (1 Yorum)

Ahmet uzun (4 yıl önce)

Artık Beykoz kavaciğa doğru bir imar verilsin.600 metrekare 2 arsama 70 M2 kul 10 daire yapılıyor bana 5 daire verilecekmiş. Yanımda 300 metrekare arsada kaçak 7 kat 17 daire var. Bu kaçakları resmi kurumlar bile kullanabiliyor kiraları inarlilardan cazip çünkü daha büyük imarlı olunca kârımiz ne olacak kaçakların yanında.enleri veremiyorum muthaite çünkü bir şey verilmiyor. Maksatda bu sanırsam.

Yorum Yaz