Gürcüler bu vatanın aslı unsurlarıdır

  • 0
  • 8678
Gürcüler bu vatanın aslı unsurlarıdır
Gürcüler bu vatanın aslı unsurlarıdır
Gürcüler bu vatanın aslı unsurlarıdır
Gürcüler bu vatanın aslı unsurlarıdır
Gürcüler bu vatanın aslı unsurlarıdır

Batum Havalisi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Kemal Kılıç ve Yönetim Kurulu, Ortaçeşme de ki dernek merkezlerinde bölgesel yemek kültürlerini tanıtmak amacıyla bir toplantı düzenledi.

Yemekli toplantıda dernek faaliyetleri ile ilgili de bilgi veren Dernek Başkanı Ali Kemal Kılıç, derneklerinin Beykoz’da 1997 yılında faaliyetlerine başladığını kaydetti.

Dernek Yönetimi’nin de hazır bulunduğu yemeğe katılan isimler arasında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Protokol Şube Müdürü Engin Şenol, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı ve Gürcistan Dostluk Derneği Başkanı Ali Rıza Altunel ve yardımcıları Erdoğan Güneş ile Osman Balcı, Beykoz Belediye Meclis Üyelerinden Nevzat Oral, Muharrem Kaşıtoğlu, Fatih Yılmaz, Bulancaklılar Dernek Başkanı Abdullah Yümsel, Akbaba Muhtarı Yüksel Kılıç, Dereseki muhtarı Yakup Özdemir, Şehit Aileleri Dernek Başkanı Muzaffer Kılıç, Ortaçeşme eski Muhtarı Tahsin Aksu ve Gürcü kökenli vatandaşlar katıldı.

PALLOBYE…  PİLEKİ…  PELAMUŞİ…

Batum Havalisinin geleneksel yemeklerinin tanıtıldığı, katılımcılara sunulan lezzetler arasında Pallobye (Kara Lahana çorbası olarak bilinen yemeğin sarımsaklı olması), Pileki (Pişmiş topraktan yapılmış özel kaplarda pişirilen Mısır Ekmeği), Pelamuşi ( Siyah Üzümden yapılan, şeker katılmayan doğal tatlı) yer aldı.

Ali Kemal Kılıç… İstanbul kendi başına bir devlet

Batum Havalisi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Kemal Kılıç yapmış olduğu konuşmada, İstanbul'un çok farklı, nüfusu bakımından kalabalık kendi başına bir devlet görünümünde olduğunu kaydederek, Batum Havalisi olarak Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde olduğu gibi İstanbul'unda çeşitli bölgelerine dağılmış olduklarını ifade etti.

İstanbul Beykoz'da yoğunlaştıklarını, hemşerilerini bir çatı altında toplamak, örf ve adetlerini devam ettirmek adına 1997 yılında "Batum Havalisi Derneği"ni kurduklarını belirten Kılıç, derneğin kurucularına ve bu güne kadar başkanlık yapan isimlere teşekkür ettiğini söyledi.

Biz Beykozluyuz

"Beykoz'umuzun hem kültürel hem sosyal hem de ekonomik yönden gelişmesi için mücadele veriyoruz. Çünkü biz her şeyden önce Beykozluyuz anlayışıyla hareket ediyoruz." ifadelerini kullanan Başkan Kılıç, dernekçiliğin gerçek manada çok zor bir iş olduğunu, büyük enerji ve özveri istediğini, görev üstlenenlerin ve hemşerilerinin kendilerine bu enerjiyi ve gücü verdiklerini belirtti. Kılıç, hemşericiliğin katı milliyetçiliğe dönüştürülmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Kılıç şöyle devam etti: "Türkiyeli biz Gürcüler olarak bu vatanı seven, bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü koruyan ve asla ihanet etmeyen insanlardan oluşuyor ve çoğunluğumuzda Elhamdülillah Müslüman’ız. Biz Batum Havalisi olarak bu vatanın asli unsurlarıyız. Devletimizin bekasının vazgeçilmez teminatlarıyız. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi bizlerde Beykoz'da varız ve yaşıyoruz.”

Gürcüler yüksek sesle konuşur

Yemekte konuşan isimler arasında yer alan İBB Meclis üyesi Muharrem Kaşıtoğlu’da, kendisine yapılan davet nedeniyle dernek yönetimine teşekkür ederek, babasıyla yaşadığı bir anısın anlattı.

Küçükken, babasına neden yüksek sesle konuştuğunu soran Kaşıtoğlu babasından, “biz gürcüyüz… Gürcüler normalde yüksek sesle konuşurlar” cevabını aldığını söyledi.

Batumlular’ın Beykoz’da işlerinin zor olduğunu fakat bu zorluklara rağmen güzel işler yaptıklarını ifade eden Kaşıtoğlu, Batumlular’ın işini kolaylaştıran ve sağlamlaştıran en baştaki temel unsurun çok fazla hemşerisi olması olduğunu dile getirdi.

Haber Merkezi

Beykoz’da bir Antika Müzesi
Önceki Beykoz’da bir Antika Müzesi
Kırmızı Beykoz
Sonraki Kırmızı Beykoz
Yorumlar (0 Yorum)

Bu içeriğe yorum yapılmadı, yorum yapmak ister misin?

Yorum Yaz