Gözlemciler, İHH’nın Bangladeş çalışmalarını anlattı

  • 0
  • 8973
Gözlemciler, İHH’nın Bangladeş çalışmalarını anlattı
Gözlemciler, İHH’nın Bangladeş çalışmalarını anlattı
Gözlemciler, İHH’nın Bangladeş çalışmalarını anlattı
Gözlemciler, İHH’nın Bangladeş çalışmalarını anlattı
Gözlemciler, İHH’nın Bangladeş çalışmalarını anlattı

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Bangladeş çalışmalarını gözlemlemek üzere bölgeye giden kanaat önderleri, düzenlenen konferansla yaşadıklarını anlattı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı’nın Bangladeş bölgesinde kurduğu yetimhane ve aş evlerindeki çalışmaları incelemek amacıyla bölgeye giden ilçenin kanaat önderleri, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferans ile bölgede muhtaç durumdaki insanlara yapılan yardımları değerlendirdi.

“2 yılda 2 milyon lira bağış topladık”

Açılış konuşmasını yapan İHH Beykoz Şube Başkanı Uğur Yoleri, İHH’nın kurulduğu günden bu yana din, dil ve ırk ayrımı yapmadan çalışmalarına devam ettiğini, 50 ülkede temsilciliği olduğuna işaret ederek, “Önümüzdeki süreçte başka isimleri de yurtdışına göndererek çalışmalarımızı incelemelerini sağlayacağız. Amacımız insanlar bizlere yardımlar gönderiyor, bunların nerelere gittiğini görmelerini sağlamaktır. Yardımlarıyla yetimlere destek olmamıza vesile olan herkese çok teşekkür ediyorum. Şunu da sözlerime eklemek istiyorum. Biz İHH Beykoz olarak burada 2 yıldır faal olarak çalışmalar yapıyoruz. 10 Aydır da temsilciliğimiz açık, faal olduğumuz günden bugüne İHH Beykoz olarak 2 milyon lira yardım toplayarak yerine ulaştırdık. Son 10 aydır ise 500 bin lira yardım toplamışız” ifadelerini kullandı.

“Ülke ciddi anlamda değişime uğrayacaktır”

Çalışmaları incelemek üzere Bangladeş’e giderek İHH kontrolündeki 5 yetimhanede incelemelerde bulunan Dost Beykoz İmtiyaz Sahibi Kader Gür, ülkenin yüzde 88’inin Müslüman olduğuna ve 1971’de bağımsızlığını ilan ettiğini hatırlatarak başladığı konuşmasında, “Bugün açlıkla ve sefillikle ciddi anlamda mücadele ediyorlar ve 180 milyon civarında nüfusu var. Sokaklarda insanlar neredeyse birbirini eziyor. Vakfın orada yaptığı yatırımların sonuçları uzun vade de mutlaka alınacaktır. Bu nesil ülke yönetiminde söz sahibi olacak duruma geldiğinde ülke ciddi anlamda değişecektir” diye konuştu.

“FETÖ, hayır kurumlarına olan inancımızı zedeledi”

FETÖ’nün Türk milletinin inancını yıllarca kötü emelleri için kullandığını ve 15 Temmuz darbe girişimi neticesinde hayır kurumlarına ön yargıyla bakıldığına işaret eden Gür, “Bölgede kurulan yetimhanelerin hepsinde İslam dünyasına yapılan yardımlarda görevlendirilen sembol isimlerin adları verilmiş. Bunun da yeni nesle gelecek dönemde yol gösterici olacağını düşünüyorum. Başkent Dakka’da ise Kemal Atatürk Caddesi’nin olması Türklere ne kadar saygı duyulduğunu ortaya koyuyor. İHH yetimhanelerinde yetiştirilen çocuklara da hiçbir şekilde Türk milliyetçiliği yapılmıyor. Hepsi Bangladeş kültürüyle yetiştiriliyor, yapılan yardımlarda bu çerçevede değerlendiriliyor.” dedi.

“Bu paralar nereye gidiyor diye aklımıza geliyor”

Heyetle birlikte 5 günlük ziyaret çerçevesinde Bangladeş’te bulunan gönüllülerden Doğuş Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ozan Derviş, “Çocukların bizleri gördüğü zaman yaşadıkları sevinci görmenizi gerçekten isterdim. Biz hep buralarda konuşuyoruz, işte İHH yardım istiyor, topluyor, bir yerlere paralar veriyoruz. Bu paralar nereye gidiyor diye öyle ya da böyle birçoğumuzun aklına geliyor” ifadelerini kullandığı konuşmasında şunları söyledi:

“Müslümanlara önyargılı ve ayrıştırıcı bakılıyor”

Bu paralar emin olun öyle yerlere gidiyor ki, ben şahsım adına söylüyorum bundan sonra 1 veriyorsam artık 5 vereceğim. Sizlere de tavsiye ederim, yani sağda solda yemek yiyoruz, çay içiyoruz. Kim bilir ne kadar para veriyoruz. Buradan biraz tasarruf ederek, gerekirse belki evimizdeki mutfak ihtiyacımızdan tasarruf ederek oraya göndermeliyiz. Gerçekten sağlıklı yaşam sürmenin çok zor olduğu bölgelerden bir tanesine gittik. Müslüman kesime de öyle çok sağlıklı bakılmıyor, her ne kadar yüzde 88’i Müslüman olsa da hep bir ön yargı ve ayrıştırıcı bakılıyor

Son konuşmacı olarak söz alan Abdulkadir Morgül’de şunları söyledi:

“Çocuklar bizler için çok büyük hazırlıklar yapmışlar. Bizim onlara olan şefkatimizi baba şefkati olarak gördüler. Gelecek için de ciddi hazırlıklar yapılıyor. Çocuklar gerçekten gelecekte ülkelerini değiştirebileceklerine ve geliştirebileceklerine inanıyorlar. Bizler buradan her zaman onlara destek olmaya devam edeceğiz.”

Haber Merkezi

Beykoz Milli Eğitim Müdürü'nden yarıyıl önerileri
Önceki Beykoz Milli Eğitim Müdürü'nden yarıyıl önerileri
Beykoz’un Sözlü Tarihi kitabının 3.'sü raflarda yerini aldı
Sonraki Beykoz’un Sözlü Tarihi kitabının 3.'sü raflarda yerini aldı
Yorumlar (0 Yorum)

Bu içeriğe yorum yapılmadı, yorum yapmak ister misin?

Yorum Yaz