Cumhurbaşkanı Erdoğan Beykoz Üniversitesi için imzayı attı

  • 3
  • 66649
Cumhurbaşkanı Erdoğan Beykoz Üniversitesi için imzayı attı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Beykoz Üniversitesi için imzayı attı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Beykoz Üniversitesi için imzayı attı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Beykoz Üniversitesi için imzayı attı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Beykoz Üniversitesi için imzayı attı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Beykoz Üniversitesi için imzayı attı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Beykoz Üniversitesi için imzayı attı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Beykoz Üniversitesi için imzayı attı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Beykoz Üniversitesi için imzayı attı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Beykoz Üniversitesi için imzayı attı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Beykoz Üniversitesi için imzayı attı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Beykoz Üniversitesi için imzayı attı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Beykoz Üniversitesi için imzayı attı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Beykoz Üniversitesi için imzayı attı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iş adamı Ruhi Engin Özmen'ın Başkanlık yaptığı TÜRLEV’in kuracağı Beykoz Üniversitesi’ne onay verdi.

Beykozlu iş adamı Ruhi Engin Özmen’in Mütevelli Heyet Başkanı olduğu (Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitimi Vakfı (TÜRLEV)’in kuracağı Beykoz Üniversitesi daha önce torba yasa ile meclisten geçmiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayını bekliyordu.

G-20 Zirvesine katılmak üzere Çin’e giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, döner dönmez masasında bekleyen yasayı onayladı.

20 Ağustos 2016 tarihinde TBMM’de kabul edilen 2809 Nolu Kanuna ek madde ilave edilerek, Beykoz Üniversitesi’nin kurulması yasalaşmış fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayından henüz geçmemişti. Çin dönüşü yasayı onaylayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beykoz Üniversitesi’nin kurulmasına da onay vermesi Resmi Gazete’nin 7 Eylül 2016 tarih ve 29824 nolu sayısında yayınlandı.

Bu karar sonrası harekete geçen Dost Beykoz TÜRLEV Mütevelli Heyet Başkanı Ruhi Engin Özmen’in kapısını çaldı.

Beykoz Üniversitesi’ni Dost Beykoz’a anlatan Özmen, bu kararı heyet olarak 2008 yılında verdiklerini fakat sürecin bu güne uzadığını söyledi.

Ben Üniversite kurmak istiyorum

“Zaten 2008 yılında Türkiye Lojistik Araştırma ve Eğitim Vakfı'nı kurduğumuzda Beykoz'da, üniversite yoktu. Hisar'da yalnızca Marmara Üniversitesi Spor Akademisi vardı. O günkü Belediye Başkanı Muharrem Ergül Bey zamanında, Beykoz'un kapanan fabrikalarından sonra gelişmesinin yalnızca turizm ve eğitim ile olacağı konusunda görüşmeler yapıyorduk.” şeklinde konuşan Ruhi Engin Özmen, “Bir gün ben üniversite kurmak istiyorum başkanım dediğim de, kendisi de bana, ‘Beykoz'a gel Beykoz'da kuralım’ dedi. O günden başlayan yerel yönetimlerle olan hukukumuz bugün de devam etti. Yücel bey başkan oldu o dönemden sonra aynı desteği gördük. Dolayısıyla biz Beykoz'da olmaktan dolayı mutluyuz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Özmen şöyle devam etti:

Bizim macera biraz uzun sürdü. Bizden sonra da Beykoz iki tane üniversite sahibi oldu. Bir tanesi Türk-Alman Üniversitesi, Alman ve Türk Devletlerinin kurduğu, bizi çok memnun etti. Tabi sonra Medipol Üniversitesi de buraya geldi ve başka eğitim kurumları da gelmek istiyor.

Bizler ilk olarak Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu'nu kurarak Türkiye'de ilk tematik yüksekokulu kurmuş olduk zaten. Buraya gelen Türk-Alman Üniversitesi ve Medipol Üniversitesi de buraya bir değer katmakla birlikte Beykozlu gibi davranamayacaklar, davranamazlar da...

Beykoz Üniversitesi Beykozlular tarafından benimsendi

Belediye'nin işe alımlarda yaptığı bir ankette sorulan bir soru şöyleydi, "İlçemizde kaç tane üniversite var?" 150 kişi sadece “Beykoz Lojistik” diye yazmıştı. O zaman Beykoz'da üniversiteler vardı. Bu şunu gösteriyor. Beykoz Üniversitesi, Beykozlu tarafından kabullenildi. Yasa kabul edildiğinden bu yana yaklaşık beş yüz tane Beykozlu eşimiz dostumuz arayarak "gözümüz aydın!" dedi. Cumartesi sabah Belediye Başkanı Sayın Yücel Bey'i aradım ve kendisine, ‘başkanım böyle bir müjde var’ dedim. Çok sevindi çok duygulandı. Beykoz'daki bu hadisede eski Kaymakamları unutamayız. Aydın Bey'i ondan önceki Cengiz Bey'i şimdiki Kaymakamımız herkes destek oldu. Mezuniyet törenlerimizde Yücel Bey, ayrı bir özen gösterir ve çocuklara altın verir.

Kaymakam Bey gelmeden program yapmayız

Kaymakam Bey gelmeden de hiç bir açılışımız programımız mezuniyetimiz olmaz. Dolayısıyla Beykoz'un kurtuluşu eğitim de ve turizm de... Bu kıyılar turizme açıldıkça, eğitime açıldıkça daha da zenginleşeceğiz.

2017 Baharında inşaat başlayacak

Biz Beykoz'da; Çubuklu'da ve Kavacık'ta iki adet olmak üzere üç ayrı yerde konuşlanmış durumdayız. Asıl hedefimiz Beykoz Mahmutşevketpaşa Köyü'nde 80 dönüm arazi üzerinde bir kampus yapmak ve kampus üniversitesi olmak. 2017 senesinin baharında inşaata başlarız. Şu anda imar planları çıkmak üzeredir. Projemiz hazır durumda.

2019’da Beykoz Üniversitesi’nde eğitim başlar

2019'da üniversitenin tamamı orada istihdam gösterir. Bu Beykoz için istihdam demek aynı zamanda. Burada çalışan idari personelimize baktığınız zaman yüzde 95'i Beykozlu ve Beykoz'da oturuyor. Yarın üniversite büyüdüğünde bu sayı bine çıkacak ve yine Beykozlu arkadaşlarla çalışacağız. Çünkü insanlar artık bulundukları yerlerde çalışma imkânı arıyor. Öte yandan binlerce insanın gidip gelmesi ticaretini etkiliyor. Sokaktaki esnafın vatandaşın pozisyonunu etkiliyor.

Beykoz sınıf atlayacak demiştim…

Üniversiteli bir ilçe olmak farklı bir vizyon addediyor. Beykoz Lojistik Meslek Yüksek Okulu'nun açılış töreninde, ‘Beykoz sınıf atlayacak ve bunun farkına varsın’ demiştim. Dolayısıyla 10 sene sonra üç üniversiteyle sınıf atlıyor ve yarın diğerleri de gelecek. Riva, Beykoz'un arka tarafları köyler bu çevre yolları geliştikçe yerel yönetimler buna eğilimli olacaklardır.

Beykoz Üniversitesi Dünya ile entegre olacak

Bugün ülke çapında baktığınız zaman nasıl Lojistik Meslek Yüksekokulu, tematik erişilmesi zor bir okulsa Beykoz Üniversitesi içinde Avrupa'da aynısını konuşacağız. Buradaki hedeflerimiz Türkiye şartlarında değil. Bizim hedefimiz binlerce öğrenci değil. İyi bir eğitim, kaliteli bir okul, dünya ile entegre olan bir okul.

Açılışından beş yıl sonra Beykoz Üniversitesi 10 bin öğrenciye çıkar. Yaklaşık 2 bin civarında da akademik bir çalışanı olur. Bunun ekonomik boyutuna bakarsanız da bu işe harcayacağınız para yaklaşık 50 milyon dolar civarındadır.

Beykoz Üniversitesi

Beykoz Üniversitesi, Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitimi Vakfı tarafından 20 Ağustos 2016 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile kuruldu. 2008 yılında kurulan Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun da tüzel kişiliği sona erdirilerek, Beykoz Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlandı.

Beykoz Üniversitesi’nin temelleri 2008 yılında Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu ile atıldı. Lojistik sektöründeki eğitimli ve iyi yetişmiş insan kaynağı ihtiyacından yola çıkan Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitimi Vakfı, Yüksekokulu hayata geçirdi, Beykoz Üniversitesi’nin kurulduğu 2016 yılına dek yaklaşık 2.500 mezun verdi, lojistik sektörüne “yaptığı işi en iyi bilen yetiştirdi”.

Bugünden sonra ise yepyeni bir yolculuk başlıyor. Beykoz Üniversitesi, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Sivil Havacılık Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu ve Lisansüstü Programlar Enstitüsü’nü bünyesinde barındıracak. Beykoz Üniversitesi ilk lisans öğrencilerini 2017-2018 Akademik Yılında alacak.

Başlangıçta Çubuklu ve Kavacık’ta bulunan 3 yerleşkede eğitime devam edecek olan Beykoz Üniversitesi, 2018 yılı sonunda Beykoz Mahmut Şevket Paşa Köyü’nde 100 dönümlük bir arazide kurulacak 80 bin metrekarelik yeni yerleşkesine taşınacak. Yerleşke, “Boğaz’ın İncisi” olarak tanımlanan Beykoz’da toplumsal, kültürel, doğal ve bilimsel yaşamın deneyimlenerek öğrenildiği mekanlar bütünü olarak tasarlandı.

Çok sayıda projenin arasından seçilen yerleşke, aydınlanmacı, genç, dinamik, yenilikçi ve araştırmacı misyon ve vizyonumuz ile örtüşen, çağdaş bireylerin yetişmesi sırasında gereksinim duyacakları, Eğitim ve Öğretim birimleri, Sosyal-Kültürel birimler, Rekreasyon Birimleri, Akademik Merkez, Öğrenci Yaşam Merkezi, Öğrenci Barınma Merkezi ve diğer kentsel mekanlardan oluşuyor.

Beykoz Üniversitesi’nin Yerleşkesinin ayrıcalıklı yönlerinden biri de yerleşke yaşamının yenilenebilir enerji, güçlü iç ve dış mekan kullanım birlikteliği, doğal ısıtma ve havalandırmayla birlikte engelsiz ve güvenli bir çevre sunması. Böylece Beykoz Üniversitesi Mahmut Şevket Paşa Yerleşkesi öğrencileri ile birlikte sahip olduğu flora ve fauna açısından çağdaş bir habitat yaratacak.

Dost Beykoz Özel Haber

Beykoz’da 8 Eylül Perşembe günü elektrik kesintisi
Önceki Beykoz’da 8 Eylül Perşembe günü elektrik kesintisi
Müslüm Gürses'in duyulmamış şarkıları Beykoz'da tanıtıldı
Sonraki Müslüm Gürses'in duyulmamış şarkıları Beykoz'da tanıtıldı
Yorumlar (3 Yorum)

Barış (8 yıl önce)

Liseden sonra okumayı bırakıp işe başlasın, boşa zaman harcamasın okuyunca da birşey olduğu yok.

Yunus Emre okatan (8 yıl önce)

Menzilde medrese var oraya gonderin insallah ..

Sezai Düzgit (8 yıl önce)

oğlum bu sene 2017 de anadoluhisarı ticaret ve meslek lisesinin lojistik bölümünden mezun olma durumundadır. bundan sonraki eğitim ve çalışma hayatına başarılı bir insan olarak devam edebilmesi için ne yönde tavsiyeleriniz olur?

Yorum Yaz