Beykoz Belediye Meclisi yeniden yapılandı

  • 1
  • 16010
Beykoz Belediye Meclisi yeniden yapılandı
Beykoz Belediye Meclisi yeniden yapılandı
Beykoz Belediye Meclisi yeniden yapılandı
Beykoz Belediye Meclisi yeniden yapılandı
Beykoz Belediye Meclisi yeniden yapılandı
Beykoz Belediye Meclisi yeniden yapılandı
Beykoz Belediye Meclisi yeniden yapılandı
Beykoz Belediye Meclisi yeniden yapılandı
Beykoz Belediye Meclisi yeniden yapılandı
Beykoz Belediye Meclisi yeniden yapılandı
Beykoz Belediye Meclisi yeniden yapılandı
Beykoz Belediye Meclisi yeniden yapılandı
Beykoz Belediye Meclisi yeniden yapılandı
Beykoz Belediye Meclisi yeniden yapılandı
Beykoz Belediye Meclisi yeniden yapılandı

Beykoz Belediye Meclisi'nin Nisan ayı olağan görüşmelerinde bir bebek ve birde Komisyon Seçimleri'nin heyecanı yaşandı.

Beykoz Belediye Meclisi'nin Nisan ayı olağan görüşmelerinde bir bebek ve Komisyon Seçimleri heyecanı yaşandı.

Nisan ayı olağan görüşmelerinin ilk birleşiminin gerçekleştirildiği Beykoz Belediye Meclisi'nde bir bebek sevinci ve bir seçim heyecanı yaşandı. Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyesi Yılmaz Işık, iki kızının ardından Oğuz Eymen adını verdiği oğluyla 3. kez baba oldu. Oldukça mutlu olan ve grup toplantısında CHP'li arkadaşları tarafından da tebrik edilen Yılmaz Işık'a bir tebrik de Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'ten geldi. Sözlerine başlarken, Yılmaz Işık'a dönerek, "Allah analı babalı büyütsün, hayırlı olsun" diyen Başkan Çelikbilek, ardından merhum MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in 19. ölüm yıldönümünü hatırlattı ve kendisine rahmet diledi.

Beykoz Belediye Meclisi'nin Nisan ayı olağan görüşmelerinin ilki, açılış ve yoklamanın ardından gerçekleştirildi. Gündem dışı söz isteyen CHP'li Hakkı Emanet'ten önce Başkan Çelikbilek, kısa bir konuşma yaparak, 3. kez baba olan CHP'li Meclis Üyesi Yılmaz Işık'ı tebrik etti. Merhum MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş'i de rahmetle anan Başkan Çelikbilek, Meclis Üyeleri'nden Türkeş'e dua etmelerini istedi. Daha sonra söz kendisine gelen CHP'li Meclis Üyesi Hakkı Emanet ise gündem dışı yaptığı konuşmada, Topal Osman olarak bilinen Hacı Topal Osman Ağa'yı ölümünün 93. yılında andı.

‘CHP’li Meclis Üyesi Hakkı Emanet, Topal Osman’ı andı…’

Hakkı Emanet, şunları anlattı:

"1883 yılında Giresun'un Hacı Hüseyin Mahallesi'nde dünyaya gözlerini açan Osman Ağa'nın 39 yıllık kısa ömrünün ateş, kan ve barut kokuları arasında geçen son 10 yılından satır başları:

Kasım 1912'de 65 arkadaşıyla gönüllü olarak Balkan Savaşı'na katıldı. Savaş sırasında şarapnel parçasıyla sağ ayağından yaralanarak, Topal lakabını aldı. I. Dünya Savaşı'nda Kafkas Cephesi'nde Ruslara karşı savaştı. I. Dünya Savaşı'ndan sonra geri döndü ve bu kez Rum çetelerine karşı mücadele etti. Kurtuluş Savaşı için Anadolu'ya geçen Mustafa Kemal'in çağrısı üzerine Havza'da kendisiyle görüşerek, milli mücadeleye katıldı. 12 Kasım 1920'de Giresun Gönüllü Muhafız Alayı'nı kurarak, Mustafa Kemal Paşa'nın muhafızı görevine başladı. Böylece bugünkü Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayının da temeli atılmıştır."

Başkan Çelikbilek: “Topal Osman’ı derin devlet öldürdü!”

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Hakkı Emanet'in konuşmasını tamamladıktan sonra Topal Osman ile ilgili düşüncelerini dile getirdi. Söylenenlere ek olarak söyleneceklerin çok uzun süreceğini ve Topal Osman'ın tarihimizde önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Topal Osman'ın dönemin 'derin devleti' tarafından öldürüldüğünü söyledi. Başkan Çelikbilek, Topal Osman'ın dönemin Trabzon Milletvekili Ali Şükrü Bey'i öldürdüğü için pişmanlık duyduğunu söylediğini de sözlerine ekledi. Bilindiği gibi Topal Osman, 1923 yılında dönemin Trabzon Milletvekili Ali Şükrü Bey suikastı nedeniyle hakkında yakalama emri çıkartılmasının ardından, güvenlik güçleriyle çarpışarak hayatını kaybetmişti.

Konuşmaların ardından bu kez Komisyon Seçimleri gerçekleştirildi. Kâtip Üye, 1. ve 2. Başkanvekilleriyle Encümen Üyelerin seçimi 'kapalı oy' ile belirlenirken, komisyon üyelikleri açık oyla tespit edildi.

‘Kâtip, Encümen ve Komisyon Üyesi seçimlerini takip eden Dost Beykoz, eski ve yeni üyeleri okurları için araştırdı’

Dost Beykoz ise bir araştırma yapıp, gerçekleştirilen seçimleri 6 Nisan 2015 tarihinde yapılan seçimlerle kıyasladı ve şu sonuçları bulguladı:

Başkanlık Divanı'na seçilen 4 Kâtip Üye, Erdal Demir, Ahmet Soylu, İskender Öz ve Kerem Ersin olarak belirlendi. CHP Grubu, bir önceki dönemde olduğu gibi yine Kerem Ersin'i kâtip olarak gösterirken, AK Parti grubu üye isimlerinin tamamını değiştirdi.

‘Manolya Demirören Tekin, yeniden Meclis 1. Başkanvekili oldu’

Beykoz Belediye 1. Başkanvekili olan Manolya Demirören Tekin, yeniden aday olarak gösterildi ve 29 Meclis Üyesi ve Başkan Çelikbilek'in oylarıyla toplamda 30 oyla yeniden seçildi. CHP Grubu ise bu turda Manolya Demirören Tekin'e karşılık bir isim göstermedi.

Beykoz Belediye Meclisi 2. Başkanvekili daha önce Başkan Yardımcılarından Muhammed Hanefi Dilmaç olmuştu. AK Parti Grubu bu kez Yakup Özbek'i aday olarak gösterdi. CHP Grubu ise Yakup Özbek'in karşısına Aydın Düzgün adını öne sürdü. Yapılan gizli oylama sonucunda ise Yakup Özbek, Aydın Düzgün'e 19'a karşılık 10 oyla üstünlük kurarak Meclis 2. Başkanvekili seçildi. Oylamada bir AK Partili Meclis Üyesi'nin ise 'geçersiz oy' verdiği belirlendi.

‘AK Parti Grubu, Kâtip Üyeleri’nde olduğu gibi Encümen Üyelerinin de tümünü değiştirdi’

Belediye Encümenleri daha önce Gül Biçer, İbrahim Hocaoğlu ve Yakup Özbek'ti. AK Parti Grubu, Kâtip Üye seçiminde olduğu gibi bu seçimde de tüm isimleri değiştirdi. Belirlenen yeni encümenler ise Tuncer Dede, Bayram Çevik ve Yılmaz Özdemir oldu. Bu sırada CHP Grubu, Hakkı Emanet'i 4. aday kişi olarak gösterdi ancak Hakkı Emanet'e AK Partililer oy vermedi. Gerçekleştirilen oylamada Başkan Çelikbilek dâhil salondaki 30 kişiden de 30 oy alan tek isim ise Tuncer Dede oldu. Bayram Çevik 29, Yılmaz Özdemir 21 ve Hakkı Emanet ise 10 oy aldı. Böylece CHP Grubundan 1 kişinin Hakkı Emanet dışındaki iki ismi belirlerken Bayram Çevik yerine Yılmaz Özdemir'i yazdığı ortaya çıktı.

Kapalı oylamanın ardından komisyon üyesi 5'er kişinin seçildiği açık oylamaya geçildi. Burada da hem AK Parti hem de CHP Grupları isim değişikliğine giderken, ilginç sonuçlar da kayda geçti. Kimi komisyonlarda AK Parti, kimisinde ise CHP Grubu isim değişikliği yaparken, iki Hanım Üyenin aynı anda yer aldığı komisyon sayısı 3'e yükseldi. Buna göre AK Partili Gül Biçer ve Emine Ünlü, CHP'li Gülay Demirel ile Eğitim Gençlik ve Spor Komisyonu, Sağlık Komisyonu ve Engelsiz Hayat Komisyonu'nda bir araya gelecek.

Plan ve Bütçe Komisyonu

Başkanlığını daha önce Emin Yavuz'un yaptığı komisyonda, Emin Yavuz bir kez daha 1. sırada yer aldı. İskender Öz ve Furkan Köse yerine ise Erdal Demir ve Sinan Çıtlak adları uygun görüldü. CHP Grubu ise Hakkı Emanet'i yeniden Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderirken, Cavit Gül adını Yılmaz Işık ile değiştirdi.

İmar Komisyonu

AK Parti Grubu, İbrahim Hocaoğlu'nun Başkanlık yaptığı ve Nevzat Oral ile Bayram Çevik'in yer aldığı isimlerde herhangi bir değişime gitmedi. CHP Grubu ise Mehmet Gürel adını sabit tuttuğu komisyona Yılmaz Işık yerine Suha Okan Uzun'u ekledi.

Hukuk Komisyonu

Belediye Meclisi 2. Başkanvekili olan Yakup Özbek, daha önce Başkanlık ettiği Hukuk Komisyonu'nda yeniden 1. isim olarak yer aldı. Raportör Erdal Demir ismi de sabit kalırken, Sinan Çıtlak ismi Gül Biçer ile değiştirildi. Hukuk Komisyonu'na böylece 1 Hanım ismi daha eklenecekken, CHP Grubu Gülay Demirel adını komisyondan çıkarttı. Hukuk Komisyonu'nda CHP Grubu adına Deniz Yıldız ve Kerem Ersin yer aldı.

Tarife Komisyonu

Gül Biçer'in Başkanlık ettiği Tarife Komisyonu'na AK Parti Grubu bu kez Emin Yavuz'u gönderdi. Ahmet Soylu ve Yılmaz Özdemir de komisyondan çıkartılırken, yerlerine Engin Yıldız ve Şahin Emanet geldi. Tarife Komisyonu'nda Cavit Gül ismi sabit dururken, Hakkı Emanet'in yerine komisyona Aydın Düzgün dâhil edildi.

Kültür ve Turizm Komisyonu

Emin Yavuz'un Başkanlık ettiği komisyon için bu kez Engin Yıldız ismi belirlendi. Komisyonda yine AK Parti adına bulunan İskender Öz ile Tuncer Dede'nin yeri ise değişmedi. CHP Grubu ise Deniz Yıldız ve Aydın Habil adlarının yerine Aydın Düzgün ve Suha Okan Uzun isimlerini verdi.

Eğitim Gençlik ve Spor Komisyonu

Furkan Köse, Sinan Çıtlak ve Emine Ünlü'den oluşan AK Parti Üyeleri'nden yalnızca Emine Ünlü yerine Gül Biçer ismi getirilerek değiştirildi. Kerem Ersin de CHP adına yeniden komisyona girerken, Aydın Habil ismi Gülay Demirel ile değiştirildi.

Çevre ve Şehircilik Komisyonu

Daha önce Çevre ve Sağlık Komisyonu olarak bilinen komisyonda, isim değişikliğine gidildi ve yeni isim olarak Çevre ve Şehircilik Komisyonu belirlendi. Sağlık Komisyonunun ise ayrı bir Komisyon olarak kurulması teklifi ise CHP Grubunun da 'oluru' ile oybirliğiyle hemen Meclis'ten geçti. AK Parti Grubu bu komisyonda Başkan Bayram Çevik ile Ahmet Soylu adlarını değiştirmezken, Şahin Emanet yerine İskender Öz ismini önerdi. CHP Grubu ise Kerem Ersin ve Hakkı Emanet isimlerini Aydın Habil ve Gülay Demirel olarak güncelledi.

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği ve Aile Komisyonu

Daha önce Çevre ve Şehircilik Komisyonunda olan Şahin Emanet, bu kez Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'na geldi. Gül Biçer'in yerine Nevzat Oral komisyona dahil olurken, AK Parti grubu İbrahim Hocaoğlu adını değiştirmedi. CHP Grubu ise Suha Okan Uzun adını sabit tuttuğu komisyona, Gülay Demirel'in yerine Yılmaz Işık'ı gönderdi.

Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu

AK Parti Grubu Furkan Köse, Bayram Çevik ve Yakup Özbek adlarını değiştirmezken, CHP Grubu Gülay Demirel ve Yılmaz Işık isimlerini Aydın Habil ve Süleyman Kılıç ile değiştirdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Komisyonu

Tuncer Dede ve Yılmaz Özdemir'in yeniden yazıldığı komisyonda Şahin Emanet'in yerine Emine Ünlü ismi getirildi. CHP Grubu ise Deniz Yıldız'ı yeniden komisyona gönderirken, Aydın Düzgün yerini Yılmaz Işık'a verdi.

Engelsiz Hayat Komisyonu

Daha önce Engelliler Komisyonu olarak kayıtlara geçen komisyon ismi, Belediye Başkan Yardımcılarından Salim Öztürk'ün İBB'de yapılan değişikliğin Beykoz Belediye Meclisi'nde de aynen geçerli olmasını önermesi sonrası, oybirliğiyle değiştirildi. Yeni adıyla Engelsiz Hayat Komisyonu olan komisyonda ise AK Parti'den Emine Ünlü, Engin Yıldız ve Ahmet Soylu; CHP'den ise Gülay Demirel ve Kerem Ersin isimleri belirlendi.

Sağlık Komisyonu

Geçtiğimiz yıl 6 Nisan'da gerçekleştirilen toplantıda Çevre ve Sağlık Komisyonu olarak belirlenen komisyon iki farklı komisyon olarak güncellenince, Sağlık Komisyonu da ilk üyelerini belirledi. Komisyona AK Parti, Emin Yavuz, Tuncer Dede ve Gül Biçer adlarını verirken, CHP Grubu Gülay Demirel ve Hakkı Emanet isimlerini gönderdi.

Haber Merkezi

Beykoz'da CHP'nin programı yoğun
Önceki Beykoz'da CHP'nin programı yoğun
Bakan Yardımcısından Beykoz Başsavcılığına ziyaret
Sonraki Bakan Yardımcısından Beykoz Başsavcılığına ziyaret
Yorumlar (1 Yorum)

Hasan Tas (9 yıl önce)

Icraat:0. Onumuzdeki bir senede artik cadde ismi degistirerek veya karadenizin butun illeri icin anma toreni duzenleyerek gecer. Ustune guncel atarli bir tartisma konusuda cikarsa artik 2 sene idare edilir. Benim dikkatimi imar komisyonu cekti. O kadar basarililar ki degisiklige hicbirisi gerek duymamis. Icraati sorarsaniz:0, "sifir", "zero", "nada", "null", "void", "yok". Baska ne denir ki.

Yorum Yaz