Beykoz'a bu oyunları kim oynuyor?

  • 2
  • 36335
Beykoz'a bu oyunları kim oynuyor?
Beykoz'a bu oyunları kim oynuyor?
Beykoz'a bu oyunları kim oynuyor?
Beykoz'a bu oyunları kim oynuyor?
Beykoz'a bu oyunları kim oynuyor?
Beykoz'a bu oyunları kim oynuyor?
Beykoz'a bu oyunları kim oynuyor?
Beykoz'a bu oyunları kim oynuyor?
Beykoz'a bu oyunları kim oynuyor?

Beykoz Çamlıbahçe Mahallesi’nde 1957 yılında kadastro çalışmaları yapılıp, Hacı Hüseyin Kır üzerine tescil edilen arazi üzerindeki konut sahipleri oldukça stresli.

Beykoz’da son günlerde yaşanan arazi skandallarına bir yenisi eklendi. Çubuklu Mahallesi’nde mahkeme kararı sonucu doğan mağduriyetin ardından yeni bir skandalda Çamlıbahçe’de patladı.

Hikâye şu ki, Çamlıbahçe Mahallesi’nde 1957 yılında Hacı Hüseyin Kır adına tapu tescili yapılan araziye Orman Müdürlüğü göz dikti. Yerel Mahkemeyi kaybeden Orman Müdürlüğü’nün itirazı sonucu karar bozulunca 50 yıldır Çamlıbahçe’de oturan 698 vatandaş mahkemelik oldu.

Hacı Hüseyin Kır’ın tapulu arazisi

1957 yılında satın almış olduğu arazisini üzerine tescil ettiren Hacı Hüseyin Kır, Çamlıbahçe’de çok sayıda vatandaşa arazi satarak tapularını teslim etti. Orman Müdürlüğü, bu araziyi Hacı Hüseyin Kır’ın elinden alabilmek için bölgede bir takım ağaçlandırma çalışmaları yaparak araziye yeniden orman vasfı kazandırmaya çalıştı.

Orman Müdürlüğü 1979 yılında tapu iptal davası açmış

Kendince yapmış olduğu ağaçlandırma çalışmalarını tamamlayan Orman Müdürlüğü, Hacı Hüseyin Kır’ın üzerine tapu tescili yapılan arazinin orman olduğu gerekçesiyle tapu iptal davası açtı. Bu davanın sürmüş olduğu bir sırada Hacı Hüseyin Kır hakkın rahmetine kavuştu. 1979 yılında açılan dava tam 10 yıl sürdü ve 1989 yılında biten davayı Orman Müdürlüğü kaybedince vatandaşlar rahat bir nefes aldı.

Almış almasına da Orman Müdürlüğü yerel mahkemenin kararına itiraz etti… Yargıtay 20. Hukuk Dairesi 1989 yılında yapılan itirazı 2012 yılında karara bağladı ve yerel mahkemenin kararını bozarak yeniden yargılama istedi.

2012 yılında verilen yeniden yargılama kararı ise şu sıralar yürürlüğe konularak, 6 yıl sonra 698 Beykozlu vatandaşa Beykoz 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından celp gönderildi…

Her gün 10-20 eve celp giden Çamlıbahçe’de vatandaşın uykuları kaçtı. Çamlıbahçe Muhtarı Necmettin Kahveci ise “hukuk devletinde yaşıyoruz” dedi.

“İnsanların seçim zamanında tedirgin edildiğini düşünüyoruz”

Muhtar Kahveci, “Tebligat gelince de vatandaşlarımız ister istemez tedirgin oldu. Bunun altında da başka şeyler aramaya başladılar. Tapulu olan yerleri birileri almaya mı çalışıyor gibi sorular akla geliyor ama mahallemizin yüzde 100'ü tapuludur. Yüzde 97'si hisse olmak üzere, geri kalanı da 2/B tapuludur. Dava karara bağlanmak üzere mahkeme yeniden görülüyor. Bundan üzüntü duyuyoruz ve hükümetimizin de bilgisi yok tabii ki. Bu davanın açanlar tarafından kazanılamayacağı bellidir. Orman idaresinin bu davayı geri çekmesini ve insanların bu seçim zamanlarında tedirgin olmamasını istiyoruz.

2/B arazilerimizin 5000'lik planları yapıldı. 1000'lik planlarımız yapılmak üzeredir. Biz bununla güzel bir sonuç beklerken bir anda böyle bir şey çıktı karşımıza, kaynar sular başımıza döküldü. Bu işin hukuk çerçevesinde vatandaşlarımızın lehine sonuçlanacağını bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Nevzat Oral: “Gecikmenin nedenini bilmiyoruz”

Öte yandan Beykoz Belediyesi Meclis üyesi Nevzat Oral, konunun uzun yıllar yargıyı gereksiz yere meşgul eden bir girişim olduğunu ve insanların tapulu arazilerine yönelik yapılan bu girişimin doğru olmadığını söylerken, gecikmenin nedenine yönelik bilgi sahibi olmadıklarını anlattı.

“Yargı sürecinde çıkan kanunlardan da anlaşılacağı üzere konusuz kalan bu davadan Orman genel Müdürlüğü’nün vazgeçmesi ya da feragat etmesi Çamlıbahçe halkının sorununu çözmüş olacaktır” diye konuşan Nevzat Oral, 1939 yılında kullanılan harita metot yöntemlerinden kaynaklan bir sorun olduğunu düşünüyorum. Zamanla koordinatlarda kaymalar olmuş. Bundan dolayıdır ki, Orman Müdürlüğü konuyu yargıya taşımış. Ayrıca 2013 yılında sağlanan mutabakatla bu gibi davalar ortadan kalkmıştır. Çözüleceğine inanıyorum.” ifadelerine yer verdi.

Vatandaşlar davanın ertelenmesini istiyor

26 Haziran günü Beykoz 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülecek duruşma öncesi Çamlıbahçe halkı davanın ertelenmesi için mahkemeye dilekçe vererek ek süre talep etti.

Haber Merkezi

TÜGVA Beykoz'dan Başkan Çelikbilek'e ziyaret
Önceki TÜGVA Beykoz'dan Başkan Çelikbilek'e ziyaret
Büyük bir farkla Beykoz'da seçimi alacağız
Sonraki Büyük bir farkla Beykoz'da seçimi alacağız
Yorumlar (2 Yorum)

Omer (6 yıl önce)

Verdimiz oylar haram olsunn size artik oy moy yokk size

Murat Sadıkoglu (6 yıl önce)

Beykoz Akp ilce teskilatinda ki bazı zatlar emlakciligi biraktiginda beykoz rahat nefes alir. 1989 tarihinde ki karar 2012 de bozuluyor. Dava 2018 de aciliyor. Beykoz adliyesinde ki hakimleri bizden olan olmayan diye fisleyerek itina ile secenler !! beykozlunun hakkini savunacaktir. Tek cumle. Adliyede ki hakimler beykoz halkina karsi önyargili. Beykozda ömrunu geciren halkin yillar sonra zenginlesmesi bazi hakimlerin zorlarina gidiyor.

Yorum Yaz