İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Şehir Hatları A.Ş, ay başında yaptığı duyuruda Çubuklu-İstinye Arabalı Vapur Hattı'nın kaldırılacağını yaya yolcu taşımacılığının deniz dolmuşlarla yapılacağını bildirmişti.
Beykoz'da çok sayıda ismin tepki gösterdiği Arabalı Vapur Hattı'na ilişkin taraflar Şehir Hatları Genel Müdürlüğü'nde bir araya geldi.

Toplantıya, Şehir Hatları Genel Müdürü Güçlü Şeneler, İBB temsilcileri, İBB Meclis Üyesi Gökhan Taneri Vural, Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı Müfit Yetkin, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Cengizhan Turaman ve mahalle muhtarları, meclis üyeleri katıldı.

Beykoz temsilcileri arabalı vapur hattının kaldırılmasının trafik yoğunluğu ve diğer etkenler açısından doğuracağı olumsuzluklar Şehir Hatları ve İBB yetkililerine aktarılırken, ulaşımda yaşanacak mağduriyetin İstanbul'un tamamını etkileyeceği kaydedildi.

İBB yetkili ise muhtarlar ve Beykoz temsilcilerin iletmiş olduğu talep ve endişeleri değerlendirmeye alacaklarını belirtti. Çubuklu – İstinye Arabalı Vapur Hattı’nın kapatılmasını ilişkin nihai kararın önümüzdeki günlerde verileceği ve kamuoyuyla paylaşılacağı öğrenildi.
Haber Merkezi