Beykoz’da 70 Araca 238 bin lira ceza
Beykoz’da trafik güvenliğini artırmaya yönelik denetimler kapsamında 70 araca 238 bin lira ceza yazıldı.
Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri tarafından TEM Kuzey-Güney katılım yolu ile Atatürk Caddesi üzerinde drone destekli trafik uygulaması gerçekleştirildi.
Yapılan denetimlerde; sürücülerin trafikte yayaları ve diğer araçları tehlikeye düşüren ihlalleri havadan görüntülenerek tespit edildi.
Drone destekli denetimlerde özellikle “yasak park, “yaya geçidi ihlali”, “kaynak yapan araçlar” ve “seyir halinde cep telefonu kullanımı” gibi kural ihlallerine yönelik kontroller yapıldı.
Denetimlerde ihlal yaptığı belirlenen 70 araca, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamında toplam 238 bin 170 TL idari para cezası uygulandı.
Uygulama kapsamında kesilen cezaların maddelere göre dağılımı ise şöyle:
-
- 54/1-A: 17 adet
- 61/1-C (Yasak park): 11 adet
- 73/C (Cep telefonu): 1 adet
- 74/B (Yaya geçidi ihlali): 31 adet
DRONE DESTEKLİ TRAFİK DENETİMİ
Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik
Denetleme Büro Amirliğimiz ekiplerince idaremiz Tem Kuzey-Güney Katılım ve Atatürk Caddesi üzerinde Drone destekli yaptığımız;❌️Yasak Park
❌️Yaya Geçidi İhlali
❌️Kaynak Yapan araçlar
❌️Cep telefonu… pic.twitter.com/wPOnXdxHYu— Beykoz Kaymakamlığı (@tcbeykoz) February 12, 2026
Yetkililer, Beykoz genelinde trafik denetimlerinin devam edeceğini bildirdi.