Beykoz Verem Savaş Dispanseri kapandı

  • 0
  • 27965
Beykoz Verem Savaş Dispanseri kapandı
Beykoz Verem Savaş Dispanseri kapandı
Beykoz Verem Savaş Dispanseri kapandı
Beykoz Verem Savaş Dispanseri kapandı

Beykoz'a uzun yıllar hizmet veren Merkez Mahallesi'ndeki Verem Savaş Dispanseri'nin kapısına kilit vurdu.

Beykoz Merkez Mahallesi'nin simgesel kurumlarında olan Verem Savaş Dispanseri Beykoz'daki hizmetlerine son verdi. Edinilen bilgiye göre Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait binanın eskidiği ve o nedenle tadilata alınacağı söylendi.

Bu nedenle kapatıldığı söylenen Beykoz Verem Savaş Dispanseri'nin kapısına kilit vurulurken, artık Beykoz halkının bu hizmeti Üsküdar Verem Savaş Dispanseri'nden alacağı kaydedildi.

Kapanan dispanserin kapısına yapıştırılan bilgilendirme notunda ise, "Beykoz Verem Savaş Dispanseri'nin hizmetlerine 31 Aralık 2019 tarihinde son verilmiştir. 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren Üsküdar Verem Savaş Dispanseri'nde devam edecektir" ifadelerine yer verildi.

Beykoz Verem Savaş Dispanseri'nin kapatılmasına bölge esnafı ve vatandaşlar tepki gösterirken, Üsküdar'a gitmenin vatandaşa zor geleceği yorumu yapıldı. Özellikle nikah kıyabilmek için yapılacak sağlık tetkiklerinin verem savaş dispanserinde yapılıyor olması da vatandaşları Üsküdar gitmeye zorlayacak konuların arasında yer aldığı kaydedildi.

Verem Savaş Dispanseri

Verem Savaş Dispanseri, verem yani tıp dilinde bulunan tüberküloz ile mücadele etmek için kurulmuş sağlık kurumlarının arasında yer almaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'na bağlı olarak çalışan Verem Savaş Dispanseri tüberküloz hastalığının teşhisi ve tedavisinde büyük rol oynamaktadır. Verem hastalığının tanısının ve takibinin yapılması için büyük adımlar atmaktadır. Bcg aşılamaları ile ilgili konular buralarda ücretsiz olarak halkın faydalanması için yürütülmektedir.

Verem Savaş Dispanseri hastanesinde röntgen bölümünde verem hastalığının teşhisi amacıyla akciğer röntgenleri çekilmekte; laboratuvar kısımlarında mikroskopla balgamda etken basit aranması gibi uygulamalar yapılmaktadır. Verem Savaş dispanserinde balgamın numunelerinin bir örneği verem laboratuvarlarında gönderilerek, burada gerekli incelemeleri yapılır. Ayrıca rapor verme, verem ile ilgili kayıt tutma, verem hakkında bilgilendirme gibi konular bu hastanelerde yapılmaktadır. Verem Savaş Dispanseri sayısı Türkiye'de günümüz itibariyle birçok bölgede bulunmaktadır.

Verem savaş dispanseri görevleri

Verem Savaş hastanelerinde verem ile ilgili çalışmalar yapılarak bu hastalığın tanısının ve teşhisinin konması uygulanmaktadır. Ayrıca bu konularda yapılan verem hastalarının tedavilerinin düzenli olarak sağlanması yapılarak; gerekli uygulamalara devam edilir.

Verem hastalığı bulunan ya da şüpheleri görülen hastalarının balgam mikroskobisi tekniği uygulanarak verem hastalığının tanısının konması sağlanır.

Ayrıca verem tedavisi için hastalara gerekli olan ilaçların ücretsiz olarak sağlanması Verem Savaş Dispanserleri tarafından sağlanır.

Verem hastalığı bulunan hastaların tedavisinin düzenli olarak yürütülmesi ve takibi Verem Savaş Dispanserleri tarafından yapılmaktadır.

Hastalığın bulunduğu kişilerin doğrudan gözetimli tedavisinin yapılması ve planlı olarak hastalığın tedavisinin uygulanması burada sağlanır.

Tüberküloz hastalarının yakınlarının da bu hastalığın bulunup bulunmadığının saptanması için gerekli tetkiklerin uygulanması Verem Savaş dispanserleri tarafından yürütülür.

Ayrıca koruyucu ilaçlar sayesinde verem hastalığı bulunan kişilerin tedaviye başlanması ve bu hastanede kaydının tutulması sağlanır.

Verem hastalığı bulunan kişilerin hastalıklarının kayıtlarının tutulması ve burada arşivlenmesi sağlanmaktadır.

Verem Savaş dispanserlerinde verem hastalığı bulunan hastanın yatış için gerekli uygulamalar yapılarak; gerektiği zaman başka hastanelere sevk edilmesi sağlanır.

Ayrı ve çeşitli kurumlarda istenen hastada verem olup olmadığına dair hastalığının raporlarının düzenlenmesi ve bu bilgilerin iletilmesi sağlanır.

Verem savaş dispanserlerinin birçok poliklinik muayenesi bulunmaktadır. Verem savaş dispanserlerinde radyolojik tetkik ve direkt mikroskopi yöntemiyle etkin uygulama bulunur.

Gerekli olan laboratuvarı sayesinde verem hastalığının teşhisinin kısa sürede konulması sağlanır. Gerekli görüldüğü zaman temaslı muayene ile hastalığının tedavisi edilirken; koruyucu ilaçlar sayesinde verem hastalığı bulunmayan kişilerin korunması sağlanır. Bu kişilerin maske ile korunması sağlanır. Böylece bulaşma ihtimali azaltılmış olur.

Haber Merkezi

Paşabahçespor gençleri ikide iki yaptı
Önceki Paşabahçespor gençleri ikide iki yaptı
Kazanılan sadece yerel seçimler değil
Sonraki Kazanılan sadece yerel seçimler değil
Yorumlar (0 Yorum)

Bu içeriğe yorum yapılmadı, yorum yapmak ister misin?

Yorum Yaz