Beykoz Üniversitesi İSTKA projesine ortak oldu

  • 0
  • 6267
Beykoz Üniversitesi İSTKA projesine ortak oldu

Beykoz Üniversitesi Yenilikçi Üretim ile Katma Değer Projesi'nin ortağı oldu.

Beykoz Üniversitesi, İstanbul sanayi işletmelerinin, Ar-Ge, yenilik, ileri teknoloji ve bilgi odaklı üretim faaliyetleriyle yüksek katma değer üretebilmelerini desteklemek amacıyla hayata geçirilen “Yenilikçi Üretim ile Katma Değer (YÜKA) Projesine” proje ortağı olarak kabul edildi. 13 ortak ve 7 iştirakçiden oluşan proje ekibi, ekosistem için hep birlikte fayda yaratmaya devam edecek.

Beykoz Üniversitesi, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) projesi olan “Yenilikçi Üretim ile Katma Değer (YÜKA) Projesinin” ortağı oldu.İstanbul sanayisinin ihtiyaçlarına çözüm üretebilen sonuç odaklı kapsayıcı bir yapıyla Ar-Ge ekosistemi aktörlerinin kapasitelerinin ve verimliliklerinin artırılmasını amaçlayan “Yenilikçi Üretim ile Katma Değer: YAY – YÜKA Platformu” çalışmalarına Beykoz Üniversitesi akademisyenleri de katkı sağlayacak.

İstanbul sanayisi işletmelerinin, Ar-Ge, yenilik, ileri teknoloji ve bilgi odaklı üretim faaliyetleri ile yüksek katma değer üretebilmelerini desteklemek amacıyla hayata geçirilen projenin sonucunda işletmelerde Ar-Ge ve yenilik kabiliyetinin güçlendirilerek yenilikkültürününkurumsallaşması; işletmelerin organizasyon ve yenilik kabiliyetleri artırılarak kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Ayrıca arayüz kuruluşlarında işletmelerin Ar-Ge ve yenilik kabiliyetlerinin güçlendirilmesine önderlik edecek nitelikli uzmanların yani işletme temsilcilerinin yetiştirilmesi, Ar-Ge ve yenilik finansmanına yönelik mekanizmaların etkin kullanımının yaygınlaştırılması projenin amaçları arasında yer alıyor.

Proje 13 ortak ve 7 iştirakçi kurumdan oluşuyor

Yürütücülüğünü Marmara Üniversitesi’nin üstlendiği projenin ortakları arasında Beykoz Üniversitesi’nin yanı sıra Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Arel Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Medipol Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Teknopark İstanbul, Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi de yer alıyor. Projede yer alan iştirakçi kurumlarise şöyle: Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), İstanbul Sanayi Odası (İSO), Çelik İhracatçılar Birliği (ÇİB), İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesi, Malzeme, Test ve İnovasyon Laboratuvarları (MATİL), Tuzla Organize Sanayi Bölgesi, Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD)

“Ekosistem için hep birlikte fayda yaratmaya devam ediyoruz”

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve YAY-YÜKA Platformu Yürütücüsü Prof. Dr. Ahu Altınkut Uncuoğlu, ekosistem için hep birlikte fayda yaratmaya devam edeceklerini belirterek şunları söyledi:

“İstanbul sanayisi işletmelerinin, Ar-Ge, yenilik, ileri teknoloji ve bilgi odaklı üretim faaliyetleri ile yüksek katma değer üretebilmelerini desteklemek amacıyla, İstanbul bölgesindeki arayüzlerde‘işletme temsilcisi’ uygulamasının kurgulanması, yaygınlaştırılması; Ar-Ge ekosistemi aktörlerinin (arayüzler ve işletmeler) kurumsal kapasitelerinin artırılması için arayüzlerin doğrudan sanayinin ihtiyaçlarına çözüm üretebilen bir yapıya kavuşabilmelerine yönelik işletme modellerinin geliştirileceği İstanbul Kalkınma Ajansı, Yenilikçi İstanbul Programı tarafından desteklenmekte olan ‘Yenilikçi Üretim İle Katma Değer: YAY-YÜKA Platformu’ adlı 13 ortak ve 7 iştirakçi kurumdan oluşan projemize Beykoz Üniversitemiz de ortak olarak katılmış bulunuyor. Ekibimiz büyüyerek çalışmalarına devam ediyor. Ekosistem için hep birlikte fayda yaratmaya devam ediyoruz.”

“Proje ortağı olduğumuz için mutluyuz”

Projeye ortak oldukları için mutlu olduklarını belirten Beykoz Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Alçın, şöyle konuştu:

“Beykoz Üniversitesi olarak işletmelerin, Ar-Ge, yenilik, ileri teknoloji ve bilgi odaklı faaliyetler ile yüksek katma değer üretebilmeleri için arayüzlerin ihtiyaçlara çözüm üretebilen bir yapıya kavuşabilmelerinin sağlanmasını amaçlayan bu projenin ortağı olduğumuz için çok mutluyuz. İstanbul bölgesindeki arayüzlerde ‘işletme temsilcisi’ uygulamasının kurgulanması ve yaygınlaştırılması, arayüzler ve işletmelerin kurumsal kapasitelerinin artırılması, arayüzlerin doğrudan sanayinin ihtiyaçlarına çözüm üretebilen bir yapıya kavuşabilmelerine yönelik işletme modellerinin geliştirilmesi ve projenin hedeflerine ulaşabilmesi için biz de üniversite olarak akademisyenlerimizle birlikte katkı sağlayacağız.”

Beykoz'da 150 bisiklet kıyasıya yarıştı
Önceki Beykoz'da 150 bisiklet kıyasıya yarıştı
Beykoz'da çocuğunu kemerle gezdiren anne gündem oldu
Sonraki Beykoz'da çocuğunu kemerle gezdiren anne gündem oldu
Yorumlar (0 Yorum)

Bu içeriğe yorum yapılmadı, yorum yapmak ister misin?

Yorum Yaz