Türkiye’de Kültür Ekonomisi ilk defa TAVAK Vakfı tarafından ölçüldü ve GSMH’nın %6,7’sinin kültür ekonomisinde oluştuğu ortaya çıktı.

Bu az bir oran değildir. AB’nin birçok ülkesine göre ciddi bir kültür ekonomisi oranı ülkemizde oluşmaktadır. Aynı araştırmayı İstanbul için de yaptığımızda Türkiye’deki kültür ekonomisinin %44’nün İstanbul’da oluştuğu ortaya çıkmaktadır.

İSTANBUL’DA KÜLTÜR EKONOMİSİNDE İLK 3 SIRADA BEYOĞLU-ŞİŞLİ VE KADIKÖY YER ALIYOR

İstanbul şehrimizin 39 kentinde kültür ekonomisinin boyutları nedir? Neler olabilir? En fazla kültür ekonomisi nerede oluşmaktadır? Bunlar incelenmesi gereken konulardır. Kültür ekonomisine baktığınız zaman en başarılı yerler Beyoğlu, Şişli, Anadolu Yakası’nda da Kadıköy olarak ortaya çıkmaktadır.

47 ayrı başlıkta ölçülen kültür ekonomisi, acaba Beykoz ilçesinde ne boyuttadır? Beykoz’da Kültürel alanda ne gibi faaliyetler vardır? Bunlar nasıl gelişmektedir? Beykoz Belediyesi bu konuda neler yapmalıdır? İstanbul BB ile ne gibi ortak çalışmalar yapmalıdır?

BEYKOZ’DA TURİZM VE KÜLTÜR ALANINDA CİDDİ POTANSİYEL BULUNMAKTADIR

Yoros Kalesi’nden tutun, daha Kanlıca’da ortaya çıkarılmamış olan Rum döneminden kalan varlıklara kadar birçok alanda kazılar, araştırmalar yapılarak bunlar Beykoz’un rengine, renk katabilir. Renk katmaya geldiğiniz zaman hakikaten Anadolu Feneri’nden, Riva, Polenezköy’den Cumhuriyetköy’e kadar turistik değeri yüksek olan alanlarımızda var. Beykoz son zamanlarda altyapısına büyük önem veriyor. Çevre güzelleşiyor. Bunlarda kültür ekonomisinin gelişmesine katkı bulunacak alanlardır. Esas olacak iş Paşabahçe’de yeni lokallerin oluşturulması, Beykoz sahilinde yat limanı ve eski Kundura Fabrikası’ndaki filmler ve diziler için fazlalaştırılacak olan platolarda bunun içersinde yer alabilir.

Yazarın Yazıları