Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Beykoz’un alkışlanan gençleri

Türkiye tarihinin en büyük ve yıkıcı depremi yaşanırken ilk günden itibaren Çubuklu Atatürk Ortaokulu Spor Salonunda çalışan gençler ayakta alkışlanıyor!

Türkiye tarihinin en büyük ve yıkıcı depremi yaşanırken ilk günden

Okul Spor Salonu depremde ana yardım toplam merkezi olarak hizmet verirken, günün 24 saati iletilen yardımları tasnifleyen, kolileyen, araçlardan indiren ve tırlara yükleyen gönüllü gençler her türlü övgüye değerken onlar ile birlikte değişik okullardan gelen öğretmenleri ve diğer yardımseverler de unutulmuş değil.

Dost Beykoz olarak yazılı ve görsel nitelikte haber için okula gittiğimizde çalışan gençlerin ilçenin değişik okullarında geldikleri ve güzel bir amaç uğruna birik-beraberlik ruhu ile hareket ettiklerini gözlemledik.

 

Salonun sonunda kurulan masada ise Beykoz İlçe Folklor Tarihine not düşülen isimlerden olan Bayram Yıldız Hocamızı hummalı bir çalışma anında yakalayıp bilgiler aldık. O anda gelen malzemelerin kolilere konurken çeşitlerinin isimlerini yazmakla meşguldü… Yapıştırılacak kağıtların kimine gıda, kimine temizlik-hijyen, kimine bisküvi, kimine çocuk bezi hatta kedi-köpek maması yazmaktaydı.

beykoz genc 4 nFLLhBdFO5

Bir köşede kolilere dolum yapan gençler ve hemen yanlarında kolileri koli bandı ile bantlayıp kapatanlar, bir diğer yerde bu kolileri tasnif edilen noktalara taşıyanlar… Yani tam bir işbirliği hali söz konusuydu.

Her yeni yardım malzemesi getiren araç ya da yükleme yapılacak kamyon / tır yanaştığında ise bir koridor oluşturup elden ele iletme hali her daim yaşanıyor.

beykoz genc

Beykoz Diş Hastanesi diye tabir edilen yolun devamında olan Çubuklu Atatürk Ortaokulunda Beykoz Belediyesi, Beykoz Kaymakamlığı, Beykoz İlçe Emniyeti, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa yaptıkları çalışmalarda acıkanlar için Beykoz Belediyesi Simit / Çay ve Çorba ikramlarında bulunuyor.

beykoz genc 5 PSJsdVip2F

Bu arada okul müdüründen aldığımız bilgiye göre çalışmalar 24 saat aralıksız devam etmekte ve gece ekipleri isim, isim belirlenmiş durumda. En ufak bir azalmada, yapılan duyurular ile gece yarısı yardıma gelenler de unutulmamalı.

Haber Merkezi