Beykoz Kurban Kent’te işler ne alemde?

  • 3
  • 16791
Beykoz Kurban Kent’te işler ne alemde?
Beykoz Kurban Kent’te işler ne alemde?
Beykoz Kurban Kent’te işler ne alemde?
Beykoz Kurban Kent’te işler ne alemde?
Beykoz Kurban Kent’te işler ne alemde?
Beykoz Kurban Kent’te işler ne alemde?
Beykoz Kurban Kent’te işler ne alemde?
Beykoz Kurban Kent’te işler ne alemde?
Beykoz Kurban Kent’te işler ne alemde?
Beykoz Kurban Kent’te işler ne alemde?
Beykoz Kurban Kent’te işler ne alemde?
Beykoz Kurban Kent’te işler ne alemde?
Beykoz Kurban Kent’te işler ne alemde?
Beykoz Kurban Kent’te işler ne alemde?

Bu yıl 11 Ağustos'ta başlayacak olan Kurban Bayramı için Beykoz Kurbankent'te 24'er tane hayvanın bulunduğu 76 çadır kuruldu.

Kurban Bayramı'nda yıl boyunca yetiştirdikleri hayvanları satabilmek için yola çıkan tüccarlar, Beykoz Belediyesi tarafından kendilerine 12 bin lira bedelle tahsis edilen çadırlara yerleştiler.

Hayvanlarını satmak için yoğun çaba sarf eden hayvan tüccarları, vatandaşlarla sıkı pazarlık etmeye devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından canlı hayvanın kilosu 26 lira olarak belirlenirken, vatandaşı ise bu fiyatı yüksek buluyor.

Van, Erzurum, Rize, Kars ve Bayburt gibi illerden İstanbul'a gelen tüccarların kimileri hayvan satışlarını tamamlarken, kimileri ise daha siftah bile yapamadığını söyledi.

Geçtiğimiz yıl Beykoz Çavuşbaşı'nda kurulan Kurbankent, bu defa Çubuklu Aydemir Canefe Viyadüğü'nün alt tarafındaki arazide kuruldu.

Beykoz Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri de Kurbankent'te nöbet tutuyor. Ekipler, vardiya halinde Kurbankent'in güvenliğini sağlamaya devam ediyor.

Hayvanların alana girişlerini, pasaportlarını ve çadırlarda verilen hizmetin kontrolüne kadar birçok alanda denetim yapan Beykoz Belediyesi ekipleri 24 saat esasına göre çalışıyor.

Kurbankent'te faal olan ekipler, olası olumsuzlukların önüne geçmek için Kurban Bayramı'nın sonuna kadar nöbetlerine devam edecek.

Hayvanlarını satın alan vatandaşlara kesim konusunda da yardımcı olan Beykoz Belediyesi, çadırların bulunduğu alanın yan tarafındaki Temizlik İşleri Müdürlüğü tesislerinde uzman kasaplarla hizmet verecek.

Van Erciş'ten Beykoz Kurbankent'e gelen hayvan tüccarı Veysel Müjde, on yıldır buraya geldiklerini fakat bu sene yapılan yer değişikliğinden dolayı sıkıntı yaşadıklarını kaydetti.

Müjde, "Beykoz Kurbankent'e on yıldır geliyoruz. Daha önceki yerimiz Çavuşbaşı'ndaydık, yerimiz rahattı bu sene buraya getirdiler. Burada sıkıntı çekiyoruz, saman bırakacak yer yok, zemin iyi değil, istirahat edecek yerimiz bile yok. Biz Van Erciş'ten geldik. Fiyatlar geçen yıla göre aynı ama maliyetlerimiz yüzde yüz arttı. Geçen sene 55 liraya aldığımız yemi şu an 95 liraya alıyoruz. Çadır fiyatı 12 bin lira, araç ücreti 6 bin 500 lira oldu. Bir hayvanın oradan buraya gelişi bin 500 liraya mal oluyor." dedi.

Bayburt'tan İstanbul'a gelen hayvan tüccarı Alparslan Yolcu, çadır ücreti olarak 12 bin, hayvanları İstanbul'a getirmek için 6 bin 500 lira verdiklerini söyledi.

Bayburt Merkez ilçesine bağlı Sancaktepe Mahallesi'nin de muhtarı olan hayvan tüccarı Alparslan Yolcu, "Bayburttan geliyoruz. Masraflarımız büyük, 12 bin lira çadır parası veriyoruz, kamyonetler 6 bin 500 liraya geliyor. Maliyetler arttı ama kurbanlık fiyatlarında bir artış yok. 11 yıldır Beykoz'a geliyoruz. Daha önce Mahmutbey İSTOÇ tarafında kurulan pazara gidiyorduk. Bazı durumlardan ötürü oralarda kısıtlamalar var. Çevremiz Avrupa Yakası'nda ama biz mecbur buraya geliyoruz. Oradan alınan hayvan köprüden karşıya geçtiği zaman 2 bin lira ceza kesildi geçen sene, müşteri memnuniyeti için de onu biz ödedik. Herkesin müşterisi var. Bayburt, Erzurum, Ardahan hayvanlarına daha büyük bir ilgi var." diye konuştu.

Erzurumlu hayvan tüccarı Fatih Bahir ise, "Yedi senedir Beykoz'a geliyoruz. Daha dün geldik, henüz bir satışımız yok ama fiyatlar da zaten belli oldu. Pazarlıkla bu canlı hayvanın kilo fiyatı 26 liradan 24 liraya düşebiliyor. Satışlarımız da güzel, üç tane hayvanımız satılmayı bekliyor." ifadelerini kullandı.

Kars'tan 24 hayvanıyla birlikte yola çıkan Güven Hacı da şunları söyledi:

"Beykoz'a ikinci defa geldik, şartları da hiç beğenmedik. Geçtiğimiz yıl Çavuşbaşı daha iyiydi. Su yok, yatacak yer yok, kantin yolun çıkışında, yollar dar tırlar giremiyor, asfalt yok. Gittiğimiz zaman muhatap bulamıyoruz. İki gündür su taşımaktan ellerimiz nasır tuttu. Üstüne 12 bin lira da çadır parası verdik."

Küçükbaş hayvan 2600 TL’den başlıyor

Beykoz Belediyesi'nin bu yıl Çubuklu Mahallesi'nde hizmete açtığı Kurbankent'te bin 800'ü aşkın hayvan satılmayı beklerken, aynı kurban kentte, canlı 100 kilo gelen ve muhtemel 50 kg et çıkacağı söylenen küçük baş hayvanların satış fiyatı ise 2600 TL’den başlıyor.

Kurban Bayramı’nın son gününe kadar Beykoz Kurban Kent’te hareketliliğin ve satışların sürmesi bekleniyor.

Haber Merkezi

Uzman gözüyle çocuk terbiyesi - 3
Önceki Uzman gözüyle çocuk terbiyesi - 3
Tiyatrocular sorunlarını Beykoz'da masaya yatırdı
Sonraki Tiyatrocular sorunlarını Beykoz'da masaya yatırdı
Yorumlar (3 Yorum)

Osman (5 yıl önce)

Kucuk baslarin fiyati 1200 tl den başlıyor sulari var elektirik var hic bir sıkıntı yok mallarini yuksek fiyatla satmak icin pahane ariyorlar buyuk basin kilosuna 23 tl den fazla vermeyin

murat (5 yıl önce)

CIGDEM MAH SAKINLERI OLARAK YENI KURBAN YERININ BURAYA GELMESINI COK APTALCA BULUYORUZ GECE 23 TEN SONRA KOKUDAN CAMLARIMIZI ACAMIYORUZ SABAH SAATLERINE KADAR SURUYOR BUNU AKIL EDEN SIVRI ZEKALI ARKADASIMIZI TEBRIK EDIYORUM

Hasan Yılman (5 yıl önce)

10 senedir İstanbul’un en güzel kurban kentini kuran Beykoz Belediyesi bu seneki tercihiyle hayal kırıklığı yaratacak,bu işten kim karlı çıkar oda belli galiba.!!

Yorum Yaz