Beykoz, köpek tedavilerine ev sahipliği yapıyor

  • 0
  • 9575
Beykoz, köpek tedavilerine ev sahipliği yapıyor
Beykoz, köpek tedavilerine ev sahipliği yapıyor
Beykoz, köpek tedavilerine ev sahipliği yapıyor
Beykoz, köpek tedavilerine ev sahipliği yapıyor
Beykoz, köpek tedavilerine ev sahipliği yapıyor
Beykoz, köpek tedavilerine ev sahipliği yapıyor

Köpeğinin fizyoterapi ihtiyacını karşılamak için Beykoz'da bir villa kiralayan Nur Çetinsaraç, daha sonra burayı diğer köpeklerin hizmetine de açtı.

Rahatsızlık geçiren köpeğinin tedavisi için havuzlu villa kiralayan Nur Çetinsaraç, daha sonra kiraladığı mekanı diğer köpeklerin de fizik tedavilerinin görülebileceği bir yere çevirdi.

Çetinsaraç, "can dostları"na suda terapi hizmeti veriyor.

"Dostum" dediği köpeklerin bakım, barınma ve gıda ihtiyaçları için ürünlerin teminini sağlayan Çetinsaraç, kalça çıkığı ameliyatı olan köpeği Çarşı'nın fizik tedavi görmesi için Beykoz'da 4 dönümlük bir havuzlu villa kiraladı.

Operasyon geçiren köpeklerin tedavilerinde daha hızlı aşama kaydedebilmeleri için burayı köpek oteline dönüştüren Çetinsaraç, suda terapi hizmetinin yanında konaklama, fizik tedavi ve rehabilitasyon seçeneklerini de hayvan sahiplerine sunuyor. 

Otelde, iyileşme döneminde olan hayvanların her türlü bakım ihtiyaçları, hekim isteği ve direktifleri sonucunda tamamen bu amaç için düzenlenmiş ayrı bir bölüm bulunuyor. 

"Dostlar"ın ihtiyaçları için dizayn edilen mekanda, eklem hastalıklarına bağlı problemleri olan hayvanlar için asansör hizmeti de bulunuyor.

Barınmaların ev ve doğal yaşamları aratmayacak rahatlığa sahip küçük odalarda yapıldığı otelde, özel olarak talep edilmedikçe kafes içerisinde tutulmuyor.

Hayvan dostlarının yüzerek kas kuvvetlerini geliştirdiğini söyleyen Çetinsaraç, havuzlu evi Çarşı'nın tedavisi için kullandıkları, zaman içerisinde çok iyi koşmaya başladığını söyledi.

Nur Çetinsaraç, "Burayı köpek oteline çevirdik. Köpekler burada yüzerek, kaslarını geliştiriyor. Burası tamamen eğlenceli bir temayla oluşturuldu." dedi.

Boğaziçi Üniversite Turizm ve Otelcilik Bölümü mezunu olduğunu aktaran Çetinsaraç, oteli açmadan önce kedi ve köpeklerin bakım, gıda ve barınma ihtiyaçları için çeşitli ürünlerin ithalini gerçekleştirdiğini kaydetti.

Köpek otelinin işletmesini eşiyle birlikte yaptıklarına değinen Çetinsaraç, "İşimi çok seviyorum, köpek dostlarımız bir aşk. Zor yanları yok değil, gece, gündüz ayrımı olmaksızın emek veriyoruz. Tatili aklımıza dahi getiremiyoruz. Bütün olumsuzluklarla beraber işimizi keyifle sürdürüyoruz." diye konuştu.  

Nur Çetinsaraç, eşiyle birlikte işletmesini yaptıkları otelde köpeklere tedavi hizmeti sunmadıklarını, kendilerinin tedavi sonrasında devam eden çalışmalarda görev aldıklarını vurgulayarak, "Tedavi bizim yapabileceğimiz bir şey değil. Veterinerler en iyi şekilde yapıyorlar. Can dostlarımızın tedavisi veterinerler tarafından yapıldıktan sonra fizik tedavi hizmetimize ihtiyaç duyabiliyorlar. Havuzu önce eğlence amacıyla kullanıyoruz. Onlar bir yandan eğlenirken, öte yandan hareket ettikleri için fiziksel kas gelişimlerini de sürdürüyorlar. Hayvan sahipleri, can dostlarımıza havuzun faydasını gördükten sonra saatlik olarak kiralama yapıp köpekleriyle vakit geçiriyorlar. Böyle de bir imkanımız bulunuyor. Gerçekleştirmek istediğimiz şeyse ameliyatların ardından eklem problemi olan can dostlarımızın tempolu bir şekilde yüzmesini sağlamak." ifadelerini kullandı.

Çetinsaraç, vatandaşların köpekleri istedikleri zaman getirebileceklerini, 7 gün 24 saat hizmet verdiklerini söyledi.

Tek seferde 70 köpeğe kadar hizmet verebildiklerini kaydeden Çetinsaraç, hizmet kalitelerini arttırmayı hedeflediklerini de söyledi.

Can dostları için oluşturdukları otelin Tarım ve Orman Bakanlığı'nca düzenli olarak denetlendiğini de ekleyen Çetinsaraç, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

"Dikkat edilmesi gereken nokta, can dostlarımız için oluşturulan otellerin ruhsatlı ve denetleniyor olmasıdır. Hayvan sahiplerinden aşı karnelerini dahi talep ediyoruz. Bu şehirde hizmet veren çok fazla sayıda insan var. Sonuçta hayvana o egzersizleri verdikten sonra yapabilirler. Herkesin farklı talepleri var fakat büyük küçük köpek ayrımından tutun da hayvanlar arasında ırk ayrımı yapanlar dahi mevcut durumda. Ziyaret edildiği zaman köpekleri canlı bir şekilde istediğiniz an görebiliyor olmanız gereklidir. Saat kavramı olmamalı ama sabah 7'de de insanların kapısına dayanmayın. 10.00-16.00 saatleri arasında köpeğinizi emanet ettiğiniz yere ansızın gidebiliyor olmalısınız. Bütün bölümleri tek tek gezin."

Haber Merkezi

Beykoz Belediye Başkanı’nın Abana ziyareti
Önceki Beykoz Belediye Başkanı’nın Abana ziyareti
Müslüm Gürses'in duyulmamış şarkıları Beykoz'da tanıtıldı
Sonraki Müslüm Gürses'in duyulmamış şarkıları Beykoz'da tanıtıldı
Yorumlar (0 Yorum)

Bu içeriğe yorum yapılmadı, yorum yapmak ister misin?

Yorum Yaz